Artık Sorunsuz Bir Ses Kartı Tavsiyesi

Arkadaslar daha önce Line6, E-MU, IK ses kartlarını kullandim. Win7 de hep sorun yasadim kayıt yaparken (CUBASE kullanıyorum). İşte kendi kendine Device connection degismeler, sesin bir anda gitmesi, cızırdamalar, seslerin gittikce gecikmesi. Artık sorun yasamicagim bir ses kartı tavsiyesi istiyorum 700TL yi gecmeyecek. Kullandigim PC son teknoloji ramiyle işlemcisiyle bide Win7 kullanıyorum. Yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler.
 
Hocam burada sorun ses kartlarında değil, sizde demişsiniz. Win 7'de sorunsuz kayıt alma işi cidden sıkıntı. Xp'de bu tarz şeyler yoktu. O yüzden 700 lira ses kartına bayılıp sonra hayal kırıklığı yaşama olasılığın çok yüksek. Pc'de bir iki değişiklik yapma yoluna gidebilirsin işletim sistemi konusunda.
 
Win7 işletim sisteminin kayıt konusundaki sorunları hakkında bilgi sahibi değilim. Ama o fiyat aralığında ses kartı önerilerim şu şekilde;

Presonus'un Audiobox serisinden kendine uygun bulduğunu alabilirsin.

M-audio'nun fast trackt c400 adında yeni bir kartı var. Avid ve m-audio iş birliği sonucu oluşan, AD-DA dönüştürücüleri eski fast track serilerine göre çok daha iyi olan yeni bir kart. Ayrıca üzerinde dahili dsp efektleri de var

Tc Electronic konnekt 6 desktop olabilir. Hala üretiliyor mu bilmiyorum, 2. el olarakta bakabilirsin. Oda dahili dsp efektleri buluna, sorunsuz bir karttır. Sahip olduğu impact preampleri bu fiyat aralığındaki ses kartları ile kıyaslanacak olursa oldukça kalitelidir.
 
W7x64 ile Konnekt 6 oldukça sorunlu olabiliyor, tavsiye etmiyorum.

Propellerhead Balance'a bir bak derim, Konnekt 6'i aldığım sırada henüz piyasaya çıkmamıştı, görseydim tahminen onu alırdım.
 
Müzik piyasasında en entegre sistem PC için XP oluyor. Win 7 için yeterli patch yazmıyor birçok firma, ya da bug fix yapmıyorlar sonradan. Bu yüzden eğer müzik yapılacaksa sadece, PCnize XP kurun.

Ben ev için TC Electronic Twin Impact ses kartına 10 üzerinden 10 veriyorum. Win 7 patchi de var isteyene. Ancak fiyatı 900-1000 TL arası galiba. Sinyal kayıt kalitesi protools kıvamıında, çok iyidir.
 
Müzik piyasasında en entegre sistem PC için XP oluyor. Win 7 için yeterli patch yazmıyor birçok firma, ya da bug fix yapmıyorlar sonradan. Bu yüzden eğer müzik yapılacaksa sadece, PCnize XP kurun.

Ben ev için TC Electronic Twin Impact ses kartına 10 üzerinden 10 veriyorum. Win 7 patchi de var isteyene. Ancak fiyatı 900-1000 TL arası galiba. Sinyal kayıt kalitesi protools kıvamıında, çok iyidir.


Kesinlikle doğru fakat şöyle de bir sıkıntı var. Donanım üreticileri artık yeni ürünlerine XP için sürücü çıkarmıyorlar. Bu da yeni bir bilgisayar alan insanları windows 7'ye mahkum ediyor.

hypersuffering, senin soruna cevap olarak da presonus firebox'u öneririm. Windows 7 kullanıyorum ve evde kendi kendime amatör işler yapıyorum. Şimdiye kadar sorun çıkarmadı. İkince elini 700'ün altına çok rahat bulabilirsin... Firewire, iki tane class A preamp'lı hybrid (hem mikrofon, hem enstruman) girişi var... Tavsiye ederim...
 
tavsiye amaçlı söylemiyorum ama bilgi olsun diye not düşeyim:
windows 7 64 bit, digidesign 002 rack, avid son sürüm stand alone driver'larla cubase 5
mükemmelden de öte bir kalitede çalışıyor
asus board i7 işlemci 16gb memory desktop pc 560gtx ekran kartı
2 terabayt da harddisk var
 
Atalay Abi'ye katiliyorum. Impact Twin nefis bir kart. Ayni zamanda bir adet daha tavsiye eklemek istiyorum. Converter kalitesini cok begendigim, ayni zamanda VS Preamps kullanilan, Roland UA-55 Audio Interface. Windows'ta basarili buluyorum bu karti. Yine de arastirin tabii.
 
Presonus Audiobox 44VSL kullanıyorum İşletim sistemim XP. 4GB ram ve 500GB hardiskim var. Deyimi yerindeyse taş gibi ses kartı. En ufak bir kasılma, hata veya sorun çıkarmadı. Üstelik ikinci el almıştım. Metal ve rock türü kayıtlarda gitarlar amplitube den resmen jilet gibi geliyor. Bu kartın 22 VSL olanı da aynı. Tavsiye ederim.
 
Latency olayını en çok kart sürücülerinin sağlamlığı etkiliyordur her halde. Bir de bazı donanımlar nedense "ten uyuşmazlığı" yaşıyor. Aynı ses kartı eski makinamda yenisinden daha sorunsuz çalışıyordu :)
 
bende roland ua55 var. win7 de kullanıyorum. sorunsuz. Vista da sorun yaşıyordum, takılmalar oluyordu, spike diyorlar sanırım.
lakin vista zaten leş bir os. ua55 iyidir.
 
Geri
Üst