.011 Tel Önerisi

şu ara .011 tel denemek istiyorum. genel olarak blues çalıyorum. aslında standart akort olsa iyi olur ama yarım ses geriye de akortlayabilirim duruma göre. daha önce fender pure nickel kullandım teli mi'den mi bemole alırken kopmuştu. telden pek anlamıyorum ama dayanıklı da bişey istiyorum. bi de 3. tel yani sol teli sarımsız olacak. ne önerirsiniz?
 
Dean Markley Blue Steel önerebilirim. İçinden 7 tel çıkıyordu toplamda. G String için sarımlı ve sarımsız. İstediğini takıyorsun. Yumuşak tellerdir, seveni kullananı çok. 11 tel kullanırken ben de bunu kullanıyordum.
 
517bl1TG6pL__SL500_AA300_.jpg
 
Aynı kalınlıkta dunlop ve ernie ball kullanıyorum, ernie ball daha kaliteli geliyor bana. Şu an bir gitarımda ernie ball, birinde dunlop, diğer 2'sinde dean markley var. En beğenmediğim teller dunlop.
 
Dayanıklılık konusunda Ernie Ball ile Jim Dunlop arasında çok fark görmüyorum. Ernie Ball bana çok parlak geliyor ve kesinlikle daha sert. Ama daha ucuz olması ve kolay bulunması sebebiyle ben de arada Ernie Ball kullanıyorum. Çok da sıkıntı yok.
 
Önce e flat akortta biraz kalınlığa alışırım. Onun gerginliği yanılmıyorsam standart akorttaki .010 sete eşdeğer. Daha sonra da standart akorda gerip gerginliğe alışırım diyorum. İlk tercihim blue steel olacak galiba.
 
Ben de Ernie Ball fanıyım. Ama Blue Steel de çok seviyorum. Kalın tel kullanımında tel sertliğinin artmaması için en başarılı set Blue Steel kanımca.
 
bence elixir.
1 haftada kopmaya razıysan DR yani 1 haftadan 1 haftaya tel yenileyebileceksen DR dan şaşma derim öteki türlü. elixir ilk ayki tonunu çok iyi koruyor + paslanma falanda olmuyor hoş yani.
 
bence elixir.
1 haftada kopmaya razıysan DR yani 1 haftadan 1 haftaya tel yenileyebileceksen DR dan şaşma derim öteki türlü. elixir ilk ayki tonunu çok iyi koruyor + paslanma falanda olmuyor hoş yani.

Elixir setlerde tension yüksek, 11 setlerini bilmiyorum ama 10 numara setleri bile gereksiz yoruyor. Hele 25,5 skalada 11 numara teller çok sert ve gergin olacaktır. Godin Session kullandığım için Elixir önermiyorum bu gitara.

Bir de Elixir tel setlerinde ikinci ay aynı tonu koruduğu ilkesine katılmıyorum. Taze teller takınca çok fark oluyor. 3 yıldan fazla sürekli Elixir kullandım, bir daha kullanmayı düşünmüyorum. Onun yerine 2-3 haftada bir Ernie Ball takarım, taze tellerle çalarım.

Bir de Elixir'in fretler üzerinde yarattığı deformasyon bu forumda konuşulmuştu. Normal tellere göre daha çabuk fretleri yıprattığını gördük. Bunu ben de çokça kez gözlemlemiştim.
 
Konu açılmışken ben de bir şey sormak istiyorum. Skalanın uzun mu olması kısa mı olması tansiyonu arttırır. Akustik gitar açısından soruyorum. 12 numara tel kullanıyorum ve bendlerde çok zorluyor. Daha ince tellerde ise 12 numara telin verdiği dolgun sesi alamıyorum. Yani daha uzun veya daha kısa skalalı bir gitar kullanırsam aynı teller ile daha düşük tansiyon elde edebilirmiyim?
 
ayda bir tel değiştirmeyi adet edindim. her ne kadar temizliğine dikkat etsem fast fret sürsem de 2 hafta sonra kararmaya başlıyor sinir bozucu bir durum. her gün çalamıyorum ama oturunca çok çalıyorum günde 1,5-2 saate yakın oluyor ortalama. ona göre sanki blue steel veya ernie ball diyorum. ghs ve dean markley hendrix nps hakkında yorumu olan var mı?
 
Her çalıştan sonra telleri boydan boya kuru bir bezle silmek, tel ömrünü uzatır.Ghs Boomers ve Ghs David Gilmour setler de fena değil. Dean Markley Hendrix setini kullanmadım.
 
Geri
Üst