Telecaster Ile Hardrock ?

Standart Telecaster(S-S) ile ac-dc deep purple led zeppelin tonlarına yakın tonlar elde edebilirmiyim.elimde ds-2 distortion pedalı var ve henüz teleyi ds-2 ile deneyemedim..Deep purple led zeppelin olue gibi de ac-dc olur mu onu bilemiyorum. :) telecaster ı olanlar yorum yazarsalar beni mutlu ederler teşekkür ederim simdiden :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
bana da mantıklı geliyor ama bugün 99 mexico telecaster denedim.leziz birşeydi anlatamam tadını :) distortion da istediğim sertliği alamadım ama clean da mükemmel tonlar aldım şahane bir gitardı.hss strat alacağım gibi geliyor grubum hardrock grubu olduğu için..para olsa da ikisini de alsam :)
 
Çok tipsizdir ama on numara tınısı vardır o keratanın. Tabi tarzına gitmiyorsa yapacak bişey yok.
Hard rock için fender'e değilde başka markalara yönel istersen. Yani sert tonlar arıyorsan fender gereksiz olur.
 
Telecaster ile hard rock yapılır bence ama köprüye tavsiye ettikleri manyetiği takarak yapılır. Led Zeppelin'in bazı şarkılarında yanlış hatırlamıyorsam telecaster kullanılmış zaten. Communication Breakdown parçasında bildiğim kadarıyla telecaster kullanılmış. Ayrıca Ritchie Kotzen'ın şöyle bir videosu var. Bence gayet hard rock tonlarında olmuş.
 
ya bence bu biraz amfiye biraz da ek set up'a bakar. Bence mxr 10 band eq ile falan ds'yi biraz zorla. Veya lambalı bir amfide hafif bir boost olayını dene drive'ı yoğunlaştırmak adına bence birebir olmasa bile farklı bir lezzette benzer şeyler yakalayabilirsin. Sonuçta bu gruplar çok da böyle buram buram drive'lı modern hi-gain'li gruplar değil bence olabilir...Amfi işi belki biraz pahalıya kaçar ama eq ile denenebilir veya farklı drive pedallarıyla...
 
Keşke 1400 liram olsaydı :) modifikasyonla falan uğraşmak istemiyorum ya maddi olarak sıkıntıdayım zaten :) ben normalde blues çalıyorum ama grubum hard rock olduğu için hss strat benim için biçilmiş kaftan.hard rock için bi les paul alabilirim blues için de bi telecaster ya da sss strat alırım ( param yok ki :) ) telecaster güzel gitar allah bütün gitaristlere bir tanenasip eder inşallah :)
 
onları ilerde yapayım en iyisi çünkü şuan için hiç uğraşmak istemiyorum .zaten maddi açıdan iyi değilim. farklı tınılar farklı tonlar elde etmek elbette güzeldir ama işte maddiyat meselesi biraz da ne yazıkki.yoksa bahsettiğin şeyi denemek isterdim :) (dtcar)
 
Amfi ve gitarların yeterliyse tele ile de ac/dc de çalabilirsin.

Mesela ben bir metallica şarkısını hem les paul custom hem de telecaster ile çalıp kaydetmiştim ve herkes tele ile olan kısmı daha çok beğenmişti. Zevk renk meselesi..

 
Ms pozitronun 10 band eq su var mxr klonu gibi, fiyatı da 90-100tl gibi bişeydi en son. Onu dene en azından bi sure seni goturebilir, birilerinden bulup denersen daha bıle iyi olur yada ms in başka pedallarına bak fiyat performans açısından bence iyiler.
 
teşekkür ederim ama şuan için en mantıklısı maddi olarak hiç harcama yapmadan strat almakj :) telecasterı da almak isterdim ama napalım kısmet :) kararımdan her an dönebilirm ama :)
 
Bence de en mantıklısı fat-strat olacaktır, en kötü ihtimal ileride onun manyetiklerini değiştirirsiniz. Tele soundu veren manyetikler mevcut. Strat da gayet tatmin edici bir gitardır ayrıca, yalnız neden bilmem ben de tele soundunu daha çok beğeniyorum, daha doğal ve geniş bir frekansta tınlıyor. Özellikle VOX AC-30 serisiyle uyumu mükemmel.
Örneğin:
 
Geri
Üst