Ses Kartı Tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar. Forumda bakındım biraz bu konuda başka konularda açılmıştı lakin yeterli görmedim.
Kayıt ve ses kalitesi bakımından bir ses kartına ihtiyacım var. Biraz araştırdım ve bu konuda,
M Audio Fasttrack Ultra USB + PT SE, Focusrite Scarlett 2i2, M-Audio Profire 610 Focusrite Scarlett 8i6, Konnekt 6 gibi kartların konusunda başarılı olduklarını okudum. Bunların bir farkıda ikinci ellerini bulabilme konusu.

Şimdi sormam gereken bu kartların dezavantajları-avantajları nelerdir, Hangisini neden önerirsiniz? Bunların dışında tavsiyeleriniz olur mu.
Bu arada ikinci elini bulabilme konusuda en az ses kartı kadar önemli :)
400 lira gibi bir fiyat belirledim kafamda, çokta aşmak istemiyorum ama duruma göre aşabilirim.
 
Konnekt 6:

Ses kalitesi olarak fiyat sınıfındaki hemen her şeyden çok daha iyi, çünkü adamlar ucuz kart üretmek için kaliteden ödün vermek yerine özellikten ödün vermişler. Kartta çok az sayıda giriş ve çıkış var, eğer bu kartı düşünürsen o giriş ve çıkışlar sana yeter mi yetmez mi iyi düşün.

Bunun haricinde, masaüstü bir cihaz olması ile diğer cihazlardan farklı. Kayıt yapmazken bile sürekli elimin altında, sürekli ses seviyesi ile oynuyorum, büyük rahatlık. Dim fonksiyonu(sesi daha önce belirlenmiş bir seviyeye sabitler), VU meter, Mono tuşu gibi oldukça pratik özellikleri var. Kısacası bu kartı tasarlayanlar kesinlikle bu tür ürünleri kullanan kişiler.

Windows 7 64 bit ile sorunlu. Çoğu kişi sorun yaşıyor ve düzeltmek konusunda hiç bir adım atılmadı.

Sıfır almıştım ben, şu an Propellerhead Balance'ı da düşünürdüm. İkinci el alacaksan ve giriş çıkış sayısı sana yetecekse bence direk git al.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Senin bu konudaki yazını okumuştum, başka bir kart tavsiyesi isteyen arkadaşa aynı bunları yazmıştın :)
zaten bu kartıda senin sayende öğrenmiş oldum. velhasıl,
2 giriş benim için oldukça yeterli, çıkışta ise Kulaklık ve evdeki ses sistemini kullanacağımdan bir problem yaşamam sanırım.
USB ile bağlanıyor bu kart değil mi
 
Firewire için seskartını aldığım yerden pci firewire port satın almıştım, Türkiyeye gelen ilk konnect8'lerden birini almıştım bugün hala gayet güzel çalışıyor.

Firewire portun driverı galiba önemliydi (2 opsiyondan biri idi ama hatırlamadım şimdi) onun dışında bi probem yok, satın alacağınız yer yardımcı olacaktır çok karışık birşey değil.
 
usb çıkışlı ses kartları kullanım kolaylığı sağlıyor bende m-audio fasttrack pro kullanıyorum (artık aynı üretilmiyor ) oldukça kullanışlı ve işimi görüyor 2 enstrüman girişi var tabi aynı anda 4-5 enstrüman girmeyi düşünüyorsan oda ayrı..yani m-audio serileri gayet kulllanışlı ve güzel
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
almayı planladığım anakartta firewire girişi mevcut.
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m5a97-evo-r20-m5a97-evo-r20-amd-970sb950-am3+-ddr3-2133mhz-(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62236

O konuda problem yok.
enstrüman girişi konusunda, 2 giriş kullanacağım gibi görünüyor. Tercihimi, lacenty'si 0'a yakın ses kalitesinden ödün vermeyen kartlardan yana kullanacağım. Konnekt 6 iyi gibi görünüyor bu konuda. Gördüğüm kadarıyla yazdığım ses kartları birbirine oldukça yakın kalite bazında. Fakat söylendiği gibi araştırmaya devam :)
 
Firewire bağlantı TI chipset (texas instruments chipset) olmak durumunda, bu hemen hemen bütün firewire ses kartları için geçerli. Benim anakartımdaki firewire bağlantı biraz da tesadüfen öyle olduğu için Konnekt 6 ile aldığım günden beri hiç sorun yaşamadım. Eğer alacağınız anakarttaki firewire bağlantı TI değilse, harici TI chipsetli firewire port almanız gerekecek, bilginiz olsun.
 
Ilerleyen donemlerde Firewire baglantilar anakartlar'dan kaldirilacak. Apple tarafinda bu uygulanmaya baslandi. Yeni nesil Mac'lerde artik FW yok. Hatta Desktop PC'ler icin Thunderbolt baglantili anakartlar uretilmeye baslandi. Bu da aklinizda olsun.
 
Ilerleyen donemlerde Firewire baglantilar anakartlar'dan kaldirilacak. Apple tarafinda bu uygulanmaya baslandi. Yeni nesil Mac'lerde artik FW yok. Hatta Desktop PC'ler icin Thunderbolt baglantili anakartlar uretilmeye baslandi. Bu da aklinizda olsun.

Thunderbolt bağlantı birimini kullanan ses kartları, yeni yeni çıkmaya başladı ve henüz bizim gibi ev kullanıcılarının çok uzağındalar meblağ olarak. Elbette thunderbolt giderek yaygınlaşacak, fiyatları da bizim kullanabileceğimiz seviyelere gelecektir ama henüz bunun için epey zaman var. İlaveten macbook pro'larda firewire var halen, macbook pro retina display olanlarda firewire kaldırıldı; ama onun için de Apple Thunderbolt to FireWire Adapter satılıyor ayrıca, yani firewire kartları thunderbolt üzerinden kullanmak mümkün.
 
En gec 2 yil sonra standart halini alir muhtemelen. Sadece MBP Retina Display degil, The New iMac'te de kaldirildi. Adaptorle kullanmak mumkun tabi. Yine de tavsiyem USB Audio Interface olur. Cunku External PSU olmadan da kullanamayabilirsiniz ses kartinizi boyle bir firewire adaptorle. O da aklinizda olsun.
 
Usb 2.0 duyurulduğunda yıl 2000 idi. Oysa piyasada halen pek çok USB 1.1 olan ses kartı var, sorunsuz da çalışıyorlar. Dolayısıyla 2 sene içinde Thunderbolt'un standart halini alacağını söylemek bence güç.

Güç kaynağı meselesini de denemeden bilmek kolay değil, adaptörle böyle bir sorun olur mu, benim henüz bu konuda bir bilgim/deneyimim yok.
 
Teknoloji o zamana gore cok daha hizli akiyor. Tabii ki bilemeyiz benim de sahsi fikrim 2 veya 3 yillik periyod. Cunku Sata III Ssd'ler de ilk geldiginde yillar alir gecilmesi deniliyordu. Simdi fiyatlari acaip dustu. Sata Revision 3.0 piyasaya surulusu 2009 Haziran, fiyatlar cok ucuktu. Asgari 1 yildan beri standart hal aldi. Early 2011 ve sonrasi MBP Intel 6 Series Chipset kullaniyor.
 
Haklı olabilirsin ama 2-3 olsa bile uzun bir süre var daha. Ve şu an alacağın ses kartının akibetini belirleyecek bir tarafı yok henüz.

Bir de Sata III SSD'ler hala pahalı, işe yarar 240gb'ler halen min. 500 lira civarı. Ki bugün için 240 gb az bir saklama alanı bence. 480'e çıktın mı bilgisayar parasına çıkıyorsun enredeyse; bana pahalı geliyor. :)
 
Baktım da, fırewire TI mevcut olmayan anakartlar için TI'lı kartlar mevcut. ucuz da birşey. Ha bu şekilde kullanıldığında lacenty yaparmı orasını bilemiyorum.
 
Ne yazıkki FireWire biraz sorunlu sistem; eğer o/b FW çıkışı mevcutsa çipset önemli değil VİA' da olabilir Ti özellikle PCİ to FW kartlar için olmazsa olmaz, ama şu da var zamanında bizzat denedim hem VİA hem de Ti PCİ to FW kartla ikisinde de ne denediysem olmadı, kurduğum başka bir sistemde ise Tİ olmadı VİA oldu, sonrasında kendim için, delirdim ve o/b FW çıkışlı bir anakart aldım ve keyfime baktım.ENvai yöntem denemiş biri olarak tavsiyem, bütçeniz sıkıntılıysa bilgisayarcıları tarayın ikinci el pci to FW kart bulun ucuz olabiliyor çünkü artık kimsenin iişine yaramıyor, sadece bir dönem kameraların veri aktarımı için revaçtaydı, eğer sorunu çözemezseniz yada bütçe sıkıntınız yoksa alın bir anakart uğraşmayın...
 
Geri
Üst