Sünnet Olayı

sünnet ettirilirken çocuklara danışılmalımı?

  • hayır, gerekmez. ailesi müslümansa oda müslüman yetişmeye mahkumdur..

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    760
ben düşündüm düşündüm akıl erdiremedim tanrı (bence yok) madem sünnet olmamızı istiyodu neden bizi sünnet olmuş bi şekilde yaratmadı?

bide bişiy var çocuklar küçük yaşlardan sünnet ediliyo..

bu nekadar doğru sizce bana çok saçma geliyo..

bir insan daha din nedir bilmezken çocukken din ve yaradan konusunda hiçbişeye akıl erdiremezken onu sünnet etmek ne kadar doğrudur? bence çok cahilce içler yapılıyo islam aleminde..

niçin yapılıyoonuda anlamadım gerçi ben ama neyse..
 
Bildiğim kadarıyla sünnetin günümüzdeki amacı, penisin üzerindeki belirli bir bölgeyi kesip almak; ki o bölgenin içinde oluşabilen bakteriler ve akabinde gelen hastalıklardan en başından korunmuş olalım...
 
Evet öyle. Ama arkadaş sanırım neden bu hijyen önceden allah tarafından sağlanmadı diyor. Ben de inanmam tanrı mefhumuna bu kitaplardaki anlamda. Bu konuya girmek büyük hata. Geçecen kardeşim. Kimsenin bilmediği şeyi turkrocktan biri mi bilecek ? Kitaplar okunur birçok kişi tarafından yorumlanır. Sonra "eh tabi soru sorup şüphelenmek en doğal şeydir zaten kitap bundan dolayı gönderiliyor" diyenler var TV de. Beni ilgilendirmiyor. Ben hijyene önem veririm. Teknik olarak iyi birşey sünnet olmak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
ben asıl küçücük çacuklara yapılmasına karşıyım.. onlar dini konudan kendi asıl düşüncelerine daha henüz kavuşmamışken onlara böyle bişiy yapmak bence akıl karı değil.

tabi bide şu var amerikalılar felan onlar sünnet olmamış hastalıkmı çıkıyo onlarda?

bence o dönemde o şartlarda yapılabilicek bişiy ama hergün banyo yapılan bi devirde böyle bişiy gereksiz çok.. o dönemler için mantıklı olabilir ama..

yani adamlar çölün ortasında su bulamazken banyoyu kaç günde bir yapabiliceklerki???

ama işte bariz bi örnek islamın günümüze gelişinde yeterince güncelleştirilmediği günümüzde hala müslüman olabilmek için sünnet şart sayılıyor..

ne alaka günümüzün şartlarında sünnet?? millet pis pis dolaşmıyoki ortalıkta penisinde bakteri oluşsun saçma diilmi yaa ??
 
çocuklara sünnet yapılıyo ise dinde zorlama yoktur. şüphesizki tanrı mantığı yarattı. amin. :twisted:

hijyen açısından düşünsek olabilir.
 
Büyüyünce kimse penisini "kestirmek " istemez... galiba. Eskiden beri böyle gelmiş, böylece erkeklik kavramı ortaya çıkıyor. "Erkek" oluyorsun ve kutlamalar yapılıyor. Babalar erkek çocuklarına çoğunlukla ayrı ve iyi muamele ederler . Bu durumda küçükken hem istese de istemese de daha kolay sünnet edilebiliniyor, hem de baba etrafına "bakın oğlum var adam oldu" diyor. Gelenekselleşmiş.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
hocam öyle yada böyle yanlış bişiy varmı itiraz buna??

günümüzde bu hijyenli ortamda gerek olduğunu savunuyomusunuz hala??
 
pirtikcan demiş ki:
bence o dönemde o şartlarda yapılabilicek bişiy ama hergün banyo yapılan bi devirde böyle bişiy gereksiz çok.. o dönemler için mantıklı olabilir ama..

yani adamlar çölün ortasında su bulamazken banyoyu kaç günde bir yapabiliceklerki???

katılıyorum.. Tamamen dogru.. aslında prepisyum penis denen o glans penis'i saran deri parçasını kesiyorlar bu da tamamen temizlik için gerekli küçük çocuklarda da geri çekilmesi gerekiyor zaman zaaman temizlemeler gerekiyor..
ve biliyorsunuz ki glans penis(yani penis başı) fazla sayıda sinir içeriyor sinir uçları içeriyor ve bence o derinin kesilmesiyle açıkta kalan glans hissini de zamanla kaybedebilir bu konuda tamamen kendi görüşüm bunun hiçbir tıbbi gerekçesi yok ama böyle düşünüyorum..

erkek olsaydım sünnet olmak istemezdim eger böyle birşey gerekli olsaydı insanın evriminded gerçekleşirdi ama değil işte tamamen temizlik için pis arapları kandırmışlar:p
gerçi yahudilerde de var sünnet..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
allah var olsaydı öyle yaratırdı..

istediği her şeyi yapabiliyomuş sonucunda..

ama o yok.. gerekte yok sünnete.. pismiyiz biz??

mesela bende sünnetliyim ama küçükken daha bilincine varmamıştım bu din konularının tabi.. o yüzdende müslümanım kesin diyodum tabi :D ama şu anda olsa kesinlikle izin vermem.. bence çok yanlış küçük çocuklara uygulanması..
 
Sünnet...İçimden geldi.Size kirveliğim kıyısından döndüğümü söyleyeyim.Ama adam yine bana kirve dedi.(ulan yaşa bak işe bak sen git 16 yaşında kirve ol olacak iş mi yaa :D)..İşin kötü yanı sünnetin bittiği gece yemekte pilav varmış...
 
abi üzücü bir haber : şizofren değilsin :p . çünkü ben de biliyorum o kitabın yazarını.

yanılmıyorsam adı "Nil Gül" , araştırmacı-yazar olarak anımsıyorum...
kitap( yine yanılmıyorsam "Sünnet" kitabın adı) için 200 kaynak araştırdığını söylüyor ve bir çok olumsuz yönlerini sünnetin, kitabında yer aldığını dile getiriyor...
kitabını okumadım ben. yazdıklarım tv programında kendinden duyduklarım...

ve dahası...
 
7 aylıkken sünnet olmuşum bunu bana sormaışlar ama sorsalar evet derdim tabiki çünki benim inancım bunu gerektiriyor.
okulda fen ögretmenimiz sünnet in yararlı bişey oldugunu filan anlatmıştı tam aklımda değil şu anda cok zaman geçti üzerinden neler dedigini pek hatırlamıyorum o yuzden yazamıcam şimdi buraya.
eğer benim oğlum olsaydı bende sormazdım herhalde çünki benim dinim geregince cocugumuda islam ı ögreterek yetiştirmem gerektiği yazıyor bende bunu uygulardım ama o yetişkin olur dinini begenmez yada ona uymaz inanmak istemez işte ona bişey diyemem o zaman isterse inanmaya bilir zaten inanmamasıyla sünnet in alakası yoktur oda ayrı bi konu sünnetli insanlarda inanmayabilir yada din değiştirerek hristiyan yada musevi vs.. olabilir.
 
ama çocuğuna-sorgulamayı bile bilmediği bir halde-dini aşılaman yanlış BANA GÖRE.onun kendi doğruları ve kendine inancı olmalı.sünnet olayına gelirsek,sen kendini rahatlatmak bakımından çocuğunu sünnet ettiriyorsun,itiraz edemez zaten çocuk..ama böyle bir durumdayken bence tehlikeli,küçük yaşlarda çocuğa birçok şey yapılabilir
mesela ben bu yaz taşucu sahilinde bir aile gördüm,daha 4-5 yaşındaki çocuğa kalıcı dövme yaptırmışlardı,daha sonra sildirmek istese ilerki yaşlarda,bence canı çok acır
 
yani ben cocuk kendini bilene kadar yani hemen hemen 14 yaşlarına kadar beklicekmiyim sünnet olcakmısın oglum demek için? yani o yala kadar dier sünnet olan cocuklar bizimkiyle dalga geçsin öylemi :) aa şuna bak sünnet olmamış desinler he?
 
işte toplum o kadar belirleyici ne yazıkki:(
abi sen al çocuğu çık bir dağa yıllarca orda kal,ama sünnet ettirme kendi ne isterse artık:D
yıllar sonra bir de ben sünnet olmak istiyorum diyormuş boşa o kadar yıl:D:D
çocuğun adı neydi bu arada?:D:D:D:D:D
 
kızım var benim onun sünnete ihtiyacı yok zaten .. neyse
bu konu cok derin yani konuş konuş bitmez inanmayan bi insanada anlatmak zordur çünki anlamak istemez son mesajımdı artık yazmıyorum buraya düşüncelerimn zaten yukarıda yazıyor .
 
Eğer tıp bunun gerekli olduğunu açıklarsa karşı çıkmam ama bu da kimlik de ki İslam olayı gibi sana sorulmadan yapılan birşey,sorumluluklar bize ait olmadığı için ailelerle tartışmalı
 
Geri
Üst