Sünnet Olayı

sünnet ettirilirken çocuklara danışılmalımı?

  • hayır, gerekmez. ailesi müslümansa oda müslüman yetişmeye mahkumdur..

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    760
Bence ne cocuklara sorulmali ne de kimseye, bence yapilmasina hic gerek yok, dunyada musluman olmayan kac milyar insan var? Onlarinki saglikli degil de birtek muslumanlarinki mi saglikli? Cok gereksiz ve ben cocugum olursa asla yaptirmam!
 
öyle deme oceanides (yanlış yazdıysam özür..) kardeş çocuk müslüman olmak istiyosa kestirirsin.. senin dediğin onun düşüncelerine saygısızlık olur..

bilmiyom haksızmıyım..?
 
Bu arada lütfen kimse ciddi olduğumu düşünmesin ;) (Birileri sordu da :LOL: )

Sünnet bildiğim kadarıyla sağlık bakımındanda yararlı birşeymiş... Erken yapıldığında da bir zarar verdiğini düşünmüyorum kişiye açıkcası...
 
pirtikcan demiş ki:
öyle deme oceanides (yanlış yazdıysam özür..) kardeş çocuk müslüman olmak istiyosa kestirirsin.. senin dediğin onun düşüncelerine saygısızlık olur..

bilmiyom haksızmıyım..?

kesinlikle haklisin ama cocuk dinle ilgili bir fikre sahip olana kadar cok gec olacak o vakitten sonra da o yaptirmaz heralde diye dusunuyorum, ama 18 yasina gelipte ben muslumanin sunnet olmak istiyorum derse de karismam tabii :LOL:
 
Sirf müslümanlar ve yahudiler sünnet olmuyor ki...tipi yönden erkeklerin sünnet olmasi daha iyi oldugu bilinen birsey..burda bir cok alman zorumlu olrak cocuklarini sünnet ettiriyor..cünkü bitisik olabiliyor..veya zorumlu olarak olmadan bile sünnet ettiren bir cok hristiyan taniyorum cünkü biliyorlar ki..büyüyüncede zorluk cekmeyecek..mikrop kapabiliyor (ne kadar dus alsanda)..bundan haric birde sünnet olan erkekler cinsel iliskide daha cok zevk aliyorlarmis..cünkü his yeri o derinin altinda bulunuyormus :D
yani ben hic zararli bir yönünü göremiyorm..sadece hijyenik sekilde yapilmasi lazim..mikropdan koruyalim derken..mikrop kapmasin dimi.
 
Tamamen özgürlükcü düşündüğümden bence kendisine sorulmalı. Belki adam budist olmak istiyor :)
 
bu başlık altında insanların inancına saygsız yapılmış.bırakın herkes istediği şeye inansın.ama kimse birbirinin inancıyla dalga geçmesin.birde müslüman olanlar uzun sakal cübbe elde tesbih diye ksıstlanmıs.yazık diyorum ben.herşeyden önce saygıyı öğrensek iyi olacak.
 
Herkes istedigi seye inaniyo zaten, ben sahsen sunnetle ilgili kendi gorusumu paylastim burdaki arkdslarla, neden saygisizlik olsun ki?

Ayrica ben yine soloist arkdsimizla ilgili yorum yaparken isin esprisiydi o, bunu kendi de biliyordur bence cunku o espri daha once baska bir forumda da yine donmustu, soloist yine alaka bir konuya ayetlerden ornekler veririken.

Yani sahsen muslumanlari herhangi bi sekilde hepsi boyledir diye tanimlamadim ben..
 
sorun allahın istediğini yapabilmesi yada yapmaması diil istese öle de olurdu ama o bizden fedakarlık bekler bişiler uğruna bişilerden vazgeçmek bu küçücük bir örnektir gerekseydi allah bizi sünnet ederdi doğuştan böle bişi olamaz onun bizim pipimizin parçasına ihtiyacı yok bu sadece bi sınamadır bunu bizden bekler ha sen yap yapma olay pipi mevzusu diil geniş açıdan genel anlamda bak hem zaten onun emrettiği hiç bişi bizim zararımızaa diildir ki uzmanlarda yararını belirtir o işin hem yazarsız bi makale dokumacısız bi halı meydana gelebilirmi
 
aaa

silence-of-hell demiş ki:
sünnet olmak iyi bişey ama bunun iyi olduğunu bize kuran diğil bilim kanıtladı.


bize derken kasıt kendin sanırım,çünkü bakışaçısına göre değişir...uzmanlar sünnetin ilkokuldan önce yapılması gereğini savunuyorlar,ileride doğması ihtimal psikolojik problemlerden ötürü...3 yaşında bi çocuğa'evladım sünnet olmak ister misin?'diye sormanın mantığını da tartışmanın bi anlamı da olmaz heralde
saygılar cümleten...
 
Sünnet derisinin alınması sağlık açısından da çok faydalı olduğu gibi dinimizin emridir.

Başlığı açan arkadaş madem allah bizim sünnet olmamaızı istiyodu bizimneden sünnetli doğmamızı sağlamadı diyor. Bu soru şunlara bensziyor. Allah bizim madem doğru yola gitmemizi istiyodu neden hepimizi iyi olarak yaratmadı. ya da allah madem bizi cennet yada cehenneme koyacak bunu neden en başta yapmadı. Gibi şeyler. somsuz güçlerin sahibi olan Allah herşeye gücü yeten ve yaradan birşeyleri yapmak için insaların anlayacağı onların kabulleneceği nedenleri yüzünden bişeyler yapmak zorunda değildir. öle yapmasını istiyosa bir nedeni vardır ama bu nedeni biz kavramamız gerek diye birşey yok

yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. büyük yaşta sünnet yapılması dinimişzce uygun değil bebek aylığa gelmeden sünnet olması en uygun olanı. Dinimimize göre her insan bu bir hristiyanında oğlu olsa budistinde oğlu olsa yahudininde oğlu olsa müslüman doğar ama sonradan bunu terkeder ya da kabullenir. yani İslama göre çoçuğa müzlümanlığın gerektirdiği şeyleri öğretmeden yada sünnet gibi şeyleri yapmadan önce ona sormak gibi birşey yoktur.

Bu size göre yanlıştır ya da doğrudur ama islamda böyledir. İslam a inanmayan yada allaha inanmayan birininde islamda niye böyle diye sormasının hiçbir anlamı yok bana göre.
 
iceman__ demis ki :

"İslam a inanmayan yada allaha inanmayan birininde islamda niye böyle diye sormasının hiçbir anlamı yok bana göre."


yani sana gore inanmadigin biseyi asla sorgulamamalisin? yani birtek biseylere inanan insanlar inandiklari seyleri sorgulayabilirler, inanmayanlar sorgulamamali!! Cok ilginc bir bakis acisi peki neden sence boyloe bunu da aciklayabilirmisin?

yani biseye inanmiyorsak neden onu sorgulamamaliyiz? ogrenmek yanlis mi yasak mi gunah mi??!!
 
Açıklanan onca şeye cahillikten kurtulmak yerine dalga geçmek,lâf oyunu edinmek,aşşağılamak,yalan saymak,hakaret etmek gibi huylarınızdan kurtulana kadar mahrum kalın...
Burada sadece kendiniz eğlenin,eğlendikçede batın,batmanız için her olanak sağlanmıştır dünya hayatında isteyene...
Artık siz size kalmışsınız,güzel bir görüntü bu...
 
Oceanides demiş ki:
iceman__ demis ki :

"İslam a inanmayan yada allaha inanmayan birininde islamda niye böyle diye sormasının hiçbir anlamı yok bana göre."


yani sana gore inanmadigin biseyi asla sorgulamamalisin? yani birtek biseylere inanan insanlar inandiklari seyleri sorgulayabilirler, inanmayanlar sorgulamamali!! Cok ilginc bir bakis acisi peki neden sence boyloe bunu da aciklayabilirmisin?

yani biseye inanmiyorsak neden onu sorgulamamaliyiz? ogrenmek yanlis mi yasak mi gunah mi??!!


ne alaka sen sorgula senin bu sorularının tek cevabı Allah öle istediği için öyle anladınmı islamda dini sorgulama yoktur. Allahın emirleri direk kabul edilir. Bu her dinde böyledir. sen herşeyde bir neden bekleyebilirsin ama dinde bekleyemezsin. Din felsefesi öğren dinin dogmatik olduğunu görürsün. Sen istediğini sorgula inandığın ya da inanmadığın için böyle bir özgürlüğün var ama bu bana göre saçma bir şey.
 
Bana gore de dinlerin anlattigi Tanri nin, insanlara gonderdigi dinler konusunda bir turlu kararli olamamasi sacma ama inanan inaniyor napalim..

Ben sacma bulsamda kimseye "inanmayin, sorgulayin, sorgulamayin, cunku bu bence sacma fln" demiyorum. Isteyen koru korune inanir, isteyen arastirir ogrenir inanir, isteyen de arastirir ogrenir yine inanmaz..

Sorgulayan insanlara yaptiklarinin sacma oldugunu soylemek daha sacma bir tutum!
 
Geri
Üst