Sünnet Olayı

sünnet ettirilirken çocuklara danışılmalımı?

  • hayır, gerekmez. ailesi müslümansa oda müslüman yetişmeye mahkumdur..

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    760
deerrudolf demiş ki:
İkinci ve dördüncü şıkların hemen hemen aynı anlama gelmesi dışında bir terslik yok bence şıklarda. Sen B şıkkını uygun görüyorsan işaretlersin, birkaç da fikir beyan edersin, olur biter.
usluptan dolayı eleştirmiş sanırım. Çünkü ben de ankete baktım. sünnet ettireceğim çocuğumu, ama o b şıkkında sanki çocuğa gıcıklık olsun diye, aşağılayarak onun kötülüğünü isteyerek bunu yapıyormusum gibi bir hava var.
 
İşin dini boyutu bir tarafa sağlık açısından çok yararlı. Yapılan bir araştırmaya göre sünnet prostat kanserini engelleyen önemli bir etkenmiş. Dini boyutununa bakıldığı zaman kulu için en uygununu yine Yaratan bilir bence. Eğer bir zararı yoksa ki yok faydası varsa şükür etmek daha mantıklı, hasta olan bir kişiye seni iyileştiricem ne dersin diye sorulmaz.. soranlar varsa onu bilemem :)
 
Hardcore_Terrorist demiş ki:
bun nebiçim başlık birader.dinimizle resmen dalga geçmişsin.anket şıkları ne öle??? "ailesi müslümansa oda müslüman yetişmeye mahkumdur.." bu şıkne böle? bune curet? nedemek bu müslümansa müslüman yetişmeye mahkumdur ?? iyice ileri gitmeye başladınız hepiniz.bu sitenin yöneticisi kim be.adamlar resmen dinimizle alay etmişler.sünnet farzdır farz biyana sağlık açısından mecburidir.
sanki aranızda böyle düşünenler azınlıkta bide gelip yüzsüz yüzsüz bu ne cürret diyosunuz. allahınız akıl fiikir versin mümkünse..
 
Hardcore_Terrorist demiş ki:
bun nebiçim başlık birader.dinimizle resmen dalga geçmişsin.anket şıkları ne öle??? "ailesi müslümansa oda müslüman yetişmeye mahkumdur.." bu şıkne böle? bune curet? nedemek bu müslümansa müslüman yetişmeye mahkumdur ?? iyice ileri gitmeye başladınız hepiniz.bu sitenin yöneticisi kim be.adamlar resmen dinimizle alay etmişler.sünnet farzdır farz biyana sağlık açısından mecburidir.


ırade dıye bısey var ya ne demek muslumansa musluman olmaya mahkum sacmalamanın dııne vurmussun bence mantıklı ol derım gercı atılmıs sıteden ama :twisted:
 
o arkadaşın fikri deil yalnız benim yazdığım şıkkı eleştirirken bi tepki olarak kullandı yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim lütfen :D
 
sünnet de diğer birçok konu gibi, muhammedin yahudilere yaranmaya çalışmasının sonucunda islama geçmiştir. "bakın biz de kesiyoruz pipileri gelin müslüman olun" şeklindeki tavlama yöntemlerinden biridir. tabiiki başarısız olmuş, yahudiler islama geçmeye yeltenmemişlerdir. ama bu uygulama aynen onların yaptığı gibi müslümanlıkta kalmıştır.
 
bu birtek bizim dinimizde yok yahudilik inancında da var mesela almanlar 2. dünya savaşında bir çok müslümanı sadece sünnetli olduğu için yahudi zannedip öldürdü tek bizde değil ama bizde bu düğünlerle yapıldığı içingöz önünde
 
peygamberimiz s.a.v. sünnetli doğmuş diyoruz da

bu işte bir hata var hemde cok buyuk bir hata,,

sünnetli dogmak vucutsal olarak problemli olmak demektir, işeme deliğinin altında olması ve bunun gibi ciddi bir sorundur, peygamber sünneti tıbben düzeltilmesi gereken bir rahatsızlıktır,
hani dinen savunuluyor ama peygamberimiz sunnet olmamış, üstelik peygamber sünneti kelimesi bu dogustan gelen eksik sünnnet tir yani bir anormalliktir. tıbbi olarak düzeltilmesi gerekir.

yada yarım sünnettir -yani tam sünnet degil yarımdır
idrar deliğinin yerinden önce cıkması demektir.
bu rahatsızlıga peygamber sünneti denmesinin sebebi budur,, zaten sünnetli dogmus olmak bir anormalliktir. ama tabii ki allahın isine karısılmaz,
sünnet islam dininin bir mecburiyeti değildir,ayrıca sünnet sünnet degildir, onun gercek adı arapçada hitan, yani türkler olarak özdeslestiriyoruz, hata bizde
 
bir çok kötü hastalıktan korunmak için sünnet şart artık yabancı ülkelerdeki insanlar bile oluyor
çünkü sünnet olmadığın zaman o penis üzerindeki deri de mikrop birikiyor ardından ya AIDS ya da başka bir hastalığa yakalnıyorsun...
 
Hikaye hepsi. Sağlıkla da bir ilgisi yok vücut kendine zararlı bir organ geliştirmez bunun nedeni tamamen cinsel baskıdır. Eskiden kızlara da uygulanırmış erkeklerle birlikte. Amaç da henüz tam olarak oturmamış ata erkil yapı dolayısıyla gençleri zorunlu evliliğe ve evlilik öncesi zorunlu cinsel perhiz e ikna edememek. Sünnet bir ergenlik ayini olarak gelenekselleştirilmiş ilk önce. Ve sünnet edilen bireyler özel olarak giydirilip kutsanırmış. Sebebi de ilk başlarda mecburen oğlunu kız kardeşinin kızıyla evlendirmek zorunda olan oymak başının oğlu ve onun kızkardeşinin kızının özgür çiftleşme ve eşleşmesinin önüne geçmek. (Buna mecburdu çünkü mülkiyet ilişkileri bu tür bir evliliği mecburi kılıyordu bknz: Malinovski: Vahşilerin cinsel yaşamı) Zamanla bu baskı aracının etkili olduğu anlaşılmış tıpkı iğdiş edilen boğaların uysallaşması gibi daha az etkili fakat yinede etkili olan sünnet ile erkeklerin uysallığı yaratılmıştır. Hem ahlaki açıdan bastırılan hem de iğdiş edilen asya toplumları bu nedenle aşırı gelenekçi ve erkek çocukları babalarına karşı tam bağlı bir psikoloji geliştirirler. Batıdaki asi gençliğe asya, israil ve arap toplumlarında çok az rastlanmasının nedenlerindfen biri de bu iğdiş edilme geleneğidir. Kökleri ilk ataerkile geçişte atılmış oradan da museviliğe ve arap toplumuna geçmiştir. Sağlık gerekçesi tamamıyla yalandır. Çünkü islam ve musevi ülkelerindeki cinsel yolla bulaşan hastalıklar hiç de diğerlerinden daha az değildir.
Aton
 
''bir çok kötü hastalıktan korunmak için sünnet şart artık yabancı ülkelerdeki insanlar bile oluyor
çünkü sünnet olmadığın zaman o penis üzerindeki deri de mikrop birikiyor ardından ya AIDS ya da başka bir hastalığa yakalnıyorsun...'' yok canım :) çük hastalığımı var afedersin..ne hastalığı bu saçmalamayın...burda asıl vurgulanan başka birşey ama türlü türlü bahaneler bulup dinin insan üzerindeki aptal ve komik baskısını geri plana atmaya çalışıyorsunuz...
 
Şöyle bir şey söyleyim;
Sen öldüğünde gömülmek mi istersin yakılmak mı ? Birini seçtin ama o sana uygulanmadı ne yapabilirsin? Senin de aklın ermiyor o anda :)

Vaftiz Olayı diye bir konu açılsa ne dersiniz?

Vaftiz babanızı büyüdüğünüzde niye vaftizledin ulan beni diye şikayet eder miydiniz?

Büyüyünce vaftizleyelim bunu mu dersiniz,buda öyle bir şey işte.

Bahsettiğim saçma sapan konulara saçma sapan bir mesaj daha..
 
Aynen oyle! Hristiyanlarin da vaftiz olayi gibi sunnet de bir cocugun rizasi olmadan sirf kendi inanclarini yerine getirmek adina yaptiklari bisey. Ikisinin de geregi yok bence cunku bir cocuk dogdugunda ve kucukken dinle ilgili bisey bilmez, kendisine yapilan sey ise kendi bilinci ve rizasi disinda yapilan gereksiz bir eylemdir.
 
Geri
Üst