Sünnet Olayı

sünnet ettirilirken çocuklara danışılmalımı?

  • hayır, gerekmez. ailesi müslümansa oda müslüman yetişmeye mahkumdur..

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    760
kunti demiş ki:
bu işler düşünmeyle olmuyor ama öyle bir durum var :D yaptığın açıklama komik olmuş.o derinin ilişki sırasında senin et parçacığı dediğin duyuları korumak gibi bir durumu yok çünkü ilişki sırasında ereksiyon halinde olunduğu için deri geride kalır ve cinsel organın uç kısmı tamamiyle açıktadır(yoksa sen adult filmlerdeki heriflerin sünnetli olduğunumu sanıyorsun :D ).
evet burası bir türk sitesi ama ben sünnetle ilgili bilimsel bir açıklama yapıcağını pek sanmıyorum :D sen forumlardaki insanların yazdıklarını kaynak olarak görüyorsan devam et,doktor ccildiyeci falan sana ağır gelir :D

Yoksa sen eskiden filmlerde oraya mı bakıyordun? :D Şaka şaka.. :)
Her çük aynıdır diyesim geldi yazdığın yazıdan. :) Tabi Ereksiyon sırasında.
 
sen filmlerdekileri görmemek için gözlerinimi kapıyodun yoksa?? :p buda şaka :D hepsinin aynı olmasını bende isterdim ama malesef bizimkilerin yarısı yok :D
 
tanınmış siteler cinsel organdaki hassasiyetin azalması ile ilgili ayrıntılı bir bilgi vermiyor malesef,sanırım şimşekleri üzerlerine çekmek istemiyorlar :) sadece fatih kurtuluş isimli bir doktor sitesinde tek cümleyle sünnet sonrasında hassasiyet kaybı olduğunu yazmış birde ilk defa gördüğüm bir sitede kesildiğinde neleri kaybettiğimizi yazmışki bunu aynen aşağıda veriyorum:


Sünnetle Ne Kaybedilir
Gary L. Harryman
Bir bebeğin doğal ve sağlıklı penisi sünnet edildiğinde sonsuza dek ne kaybedilir?

1. Dartos Fascia adındaki ısıya duyarlı yumuşak kas tabakasının yaklaşık olarak yarısı.
2. Bağışıklık sisteminin bir parçası olan özelleşmiş Epitelyal Langerhans hücreleri;
3. İçinde dorsal sinirin uzantıları da olan yaklaşık olarak 75 metre uzunluğunda mikroskobik sinir.
4. Yavaş hareketleri, sıcaklıklardaki düşük oynamaları, ve yüzeydeki ince farklılıkları hissedebilen, çeşitli tipte 10,000 ile 20,000 arasında özelleşmiş erotojenik sinir uçları. Bu kayıp üst derideki (sünnet derisi) en önemli duyusal alıcılar olan Maysner yuvarlarının da (meissner's corpuscles) binlercesini içerir.
5. Amacı ve değeri henüz tam olarak anlaşılmamış olan estrojen alıcıları.
6. Hareketli penis derisinin %50'sinden fazlası; penis başının penisi kurumadan, aşırı sürtünme ve tahrişten, ve keratinleşmeden koruyan çok amaçlı kaplaması. Penis başının keratinleşmesinin zarar verici cinsel sonuçları henüz araştırılmamıştır.
7. Yumuşak sırtların frenar bantları (the frenar band of soft ridges); insan vücudunda en fazla zevk yaratan bölge. Yoğun olarak sinirlerle bezenmiş olan bu bölgenin kaybedilmesi, geri kalan penisin hassasiyetini normal bir deri tabakasının hassasiyeti ile aynı hale indirir.
8. Anne sütü ve plazma hücrelerinde de bulunan, bağışıklık antikorlarını, antibakteriyel ve antiviralleri salgılayan, yumuşak mukozanın bağışıklık savunma sistemi.
9. Lenfatik kanallar; bunların kaybı vücudun bağışıklık sistemi içerisinde lenf akışını olumsuz yönde etkileyebilir.
10. Frenulum; glansın aşağı kısmında, "V" şekilli, ağ-görünümlü, genelde üst-deri ile birlikte kesilen veya zarar görerek işlev göremez hale gelen çok duyarlı bir yapı.
11. Feremonları salgılayan iç üstderinin "apokrin bezleri". Feromonların kaybının yol açtığı sonuçlar henüz araştırılmamış olmakla birlikte, olası cinsel eşlere sessiz, görünmeyen, ama güçlü sinyaller yolladığı sanılmaktadır
12. Penisi nemlendirip kayganlaştıran ectopic sebaceous bezleri.
13. Gerekli "kayma" mekanizması. Eğer açılır ve düz olarak yayılırsa, ortalama yetişkinin üstderisi 104 santimetrekare yer kaplar.(yaklaşık olarak bir posta kartı kadar) Kendi kendini kayganlaştıran ve hareketli olan bu deri, penise kendi içinde kayma özelliğini kazandırır; bu da vajinayı kurutmadan, yapay kayganlaştırıcılara ihtiyaç duymadan cinsel ilişkiyi sağlar.
14. Glansın pembe-kırmızı-koyu mor arasındaki rengi. Glans normalde tıpkı dil gibi bir iç organdır.
15. Penis çevresinin önemli bir kısmı. Gevşek üstderinin penise kazandırdığı önemli bir hacim vardır. Bu da sünnetli penisi, sünnet edilmemiş penise göre oldukça ince yapar
16. Sünnet sırasında üstderiyi penise bağlayan doku yırtılarak koparıp atıldığı için, sertleşmiş penis uzunluğunun 2.5 cm kadarı da kaybolur. Bu paylaşılan zar, üst deri ve glansı penis gelişirken sıkıca birbirine bağlar. Onu koparmak glansa zarar verir; ham, enfeksiyona, sürtünmelere ve tahrişe açık hale getirir. Bu durum penisin büzülüp ufalmasına neden olur.
17. Frenular atardamar ve dorsal atardamarı da içeren metrelerce uzunluğunda damar. Bu yoğun kan dolaşımının kesilmesi, penisin gövdesine ve glansına yeterli kan akışını sınırlar, bu da açık bir şekilde penisin doğal işlevine ve gelişimine zarar verir.
18. Her yıl pek çok erkek kötü operasyonlarda ve enfeksiyonlarda penislerini kaybederler. Bazı durumlarda bu da yapay olarak hormon vs, ile cinsiyetin değiştirilmesine yol açar ve erkekler kadın olarak yaşamaya zorlanırlar.
19. Her yıl pek çok erkek tıbben gereksiz sünnet operasyonlarında hayatlarını kaybederler. Bu ölümler milyar dolarlık sünnet endüstrisi tarafından saklanır.
20. Henüz bilimsel olarak kanıtlanmamasına rağmen, penis ile vajinanın mukozal dokusu arasında gerçekleşen elektrik transferi orgazmın oluşumuna yardım eder. Sünnet ile erkekteki mukozal tabakanın kaybedilmesi, bunu engeller.


Gary L. Harryman 14 Şubat 1999
 
Bir konu bu kadar abartılıp,çarpılıtıp saçmalanabilir ... Kaç tane çocuk gördüm rahatsızlık sebebiyle doktorların sünnet edin dediği.. Öyle bir anlatılmış ki sanki penis'in yarısı kesiliyor... Sünnet olan bir çocuğu hiç seyretmediniz mi siz ? sadece uç kısımda ki deri bölümü aşağıya doğru sıyrılıp ucunun açılması sağlanıyor rahat idrar yapabilmesi için ve uç kısma bakteri birikmemesi için...Sünnet olmayanlarda çeşitli hastalıklar görülür. Fransız kitapları bu hastalıkları Affection du Prepuce adı altında bildirmektedir. Bunlardan birkaçı ise tehlikelidir. Bu sebeple, Avrupa’da ve Amerika’da Hıristiyanlar sağlık sebebiyle, kendilerini ve çocuklarını sünnet ettirmektedirler. Artık tabâbet yoluyla varılan sonuç, sünneti bugün tıbbi bir zaruret haline getirmiştir. Nitekim Dr. Dubais Raymond’un; “Sünnet çiçek aşısı gibi bütün erkeklere mecbur edilmelidir” sözü de bu hususu vurgulamaktadır. Müslümanlar da sünnet'in SÜNNET olma sebebi de sağlık içindir ... yok çocuğa sorulmalı mı sorulmamalı mı gibi saçmalıklara gelince onun belli bir yaşa geldiğinde ''biz senin sağlığın için'' sünnet yapıyoruz dediğimizde hangi çocuk aklı başında karar verebilecektir :) siz ALLAH a inanmayanlar herşeye at gözlüğüyle baktığınız için doğruyu bile görmemezlikten gelebiliyorsunuz , düz mantık... sırf müslümanlar yapıyor diye bakmayın olaya biraz geniş düşünün de size yarayacak birşeyse reddetmeyin ... hassasiyet konusuna gelince , sünnet olan türk erkekleri sünnet olmayan bir sürü yabancı erkeklerden çok daha fazla tercih ediliyor merak etmeyin sünnet olunca erkekliğinize birşey olmaz :D :D :D hey hat konuşturmayın beni :)
 
bir konu bu kadar basite indirgenebilir yani :) sadece uç kısmı açılıp kesiliyor dediğin şey çocuğun erkeklik organı basit bir şey değil,ayrıca ben sünnet olmadan öncede idrarımı gayet rahat yapıyordum aksine sünnetten sonra 1 sene kadar yapmakta zorlandım.avrupada sünnet olan insanların olduğu doğru,ama bir avucu geçmediklerini biliyorum.1 sene yurt dışında yaşadım kimsenin sünnetsiz olduğu için süründüğünü yada işeyemekten şikayet ettiğini görmedim :) çocuğa belirli bir yaştan sonra sünnet olmak istermisin die sormaktansa "aklı başında" karar veremicek kadar küçük bir çocuğu kolundan tutup gel oğlum şeyini kesmeye gidiyoruz demek dahamı iyi sence?????ayrıca çocuğa belirli bir yaşa gelince sünnet olmak istiyormusun diye sormaya da gerek yok ilerleyen yıllarda kendi mantığıyla kendi kararını verebilir ;) ayrıcada ben allaha inanıyorum ve müslümanım bilmeden yorum yapmazsan sevinirim.....
 
kunti senin müslümanlığını sorgulamadım üstüne niye alındın ;)

sünnet çok basit tabi arkadaşım niye abartıyorsun ki :) herşey bir kenara uç kısımda çoğalan derinin içinde bakteri oluşumunu engelliyor tamamen sağlık için yapılan birşey neyi kötü bu durumun, erkeklik organını kökünden kesmiyorlar bu kadar abartma :) çocuğa senin sağlığın için yapılıyor diyerek anlatsan bile elbette korkacaktır adı üstünde çocuk yani, ilerleyen yıllarda sünnet olmak doktorlar tarafından tavsiye edilmiyor onun da bir riski var o yüzden küçük yaşta sünnet edilmeli... çocuk yaşı olgunlaştığında kötü birşey olmadığının farkına varacaktır... o zaman ismimizi de koymasınlar bekleyelim ilerleyen yaşlarda bize sorsunlar öyle koyalım olmaz mı :) küçük yaşta ailemizin bir takım bizim için tercihleri elbette olacaktır onlar anne ve baba bırakında üzerimizde birtakım hakları olsun.
 
özellikle beni sorgulamadın biliyorum ama eleştirdiklerini söyleyenlerden biri olduğum için banada geldi :D problem değil olur böyle şeyler ;)
sünnet cerrahi bir işlem olarak basit kısa süren bir olay.ama bu olan olayın basit olduğunu göstermez.dilimizinde ucunu basit bir cerrahi işlemle kesebilirler ama sonuç????artı mevzu bahis organ cinsel organ olunca çocuğun psikolojisi için daha riskli bir durum,yani zorla dişçi koltuğuna yatırıp dişini çekmek gibi bir şey değil.ucunda bakteri oluşmasın diye kesmekde çok yetersiz bir sebeb bence yıkanmazsak heryerimiz bakteri kaynar :D uç kısımdaki fazlalık diye bahsedilen deri orda boşuna durmuyor,bir işlevi var .
en önemliside kesinlik ailelerin çocuklarını sünnet etmeye hakları yok,bu bence bir suç,çocuğun haklarına yapılan bir taciz.sünnetin hiç bir kötü yanı olmadığını var saysak bile çocuğa ömrü boyunca taşıyacağı bir yara vermeye hakları yok.ismini bile mahkeme kararıyla değiştirebilirsin ama ben ekletmek istiyorum dediğin zaman orda bir durucaksın :D
 
kunti demiş ki:
sen filmlerdekileri görmemek için gözlerinimi kapıyodun yoksa?? :p buda şaka :D hepsinin aynı olmasını bende isterdim ama malesef bizimkilerin yarısı yok :D

Benim konsantre olduğum yer bellidir. :D
Kardeşim sen cinsel ilişkiden yeterki kadar haz al.Gerisi yalan, Haydar Dümen olursun Mazallah. :D
Şahsen Sağlığım cinsellikten önemli. :)
 
kunti demiş ki:
Head2KoRn demiş ki:
Ha bu arada sünnetinde çeşitleri var.Biz Türk müslümanlar sadece penis'in çevresindeki Fazla deriyi keserek alırken Siyahi müslüman kabileler kuntinin dediği gibi penis'in yarısı gidiyor.

Kanıt isteyenler için :

http://korku.izlesene.com/video/korku__gerilim-afrikada-sunnet/10070

Gitti malın yarısı. :twisted:

bu tür sünneti bir belgeselde izlemiştim ama bu kadar brutal değildi doğrusu :D bu adamlar sünnet değil işgence sanatı yapıyor resmen :p ama gördüğüm kadarıyla giden kısım yine uçtaki deri ama heran yalnışlıkla devamıda gidebilecekmiş gibi bir izlenim uyandı bende :D

Yok hocam apaçık penis'in 3'te 1'i kadarlık biryer gidiyor.
Yalnız bu çocukların şeyi ne kadar büyük öyle? Siyahilerin ki büyük olur derlerdi de inanmazdım.Hey gidi günler. :D
 
Arabistanda falan kucuk kızlarıda sunnet ediyorlarmış...içinden birşeyi alıyorlarmış,vajina sadece wc için kullanılıyormuş,başka bir işe yaramıyormuş..
Bu nasıl cahilliktir yau..
Allah madem insanı yarattı,kendi özgürlüğünü ,iradesini insana verdi,bunların yapmaya çalıştıkları nedir?Yeni nesili kapalı kutu yapmaya çalışmakmı amaç?bunun için kızları feda etmekmi?
 
Başlık iyice çığırdan çıkmaya meylettiği ve konu artık sünnetin kendisi ya da tartışılan yönleri olmaktan çıktığı için kilitlenmiştir.
 
Sünnetin tarihçesi yaklaşık 15.000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Sünnet farklı kültürlerce ve birbirinden bağımsız olarak uygulandığı da bilinmektedir.Mesela Kristof Kolomb Amerika kıtasını keşfettiğinde birçok yerlinin sünnetli olduğunu görmüştür.Sünnetle ilgili ilk yazılı ve resimli kanıtlar ise M.Ö 2300 yıllarında ki Antik Mısır papirus ve duvar resimlerinderdir.

Amerika'da bütün yeni doğanların %60'ı,Güney Kore'de ise %100'e yakını sünnet olmaktadır.Yenidoğan dönemi yapılan sünnet, cerrahi işlemin ve bakımın kolaylığı,bebekte yara iyileşmesinin çabuk olması ve psikolojik travma oluşturulmaması gibi avantajlarıyla daha sık uygulanır hale gelmektedir. Her yaşta sünnet yapılabilmekle beraber 2-4 yaş arası çocuklarda kimlik gelişimi ben merkeziyetçi ve uyumsuz olmaları nedeniyle zorunlu olmadıkça sünnet yapılmamalı ya da yapılacaksa kesinlikle genel anestezi altında uygulanmalıdır.

400.000 erkek bebek üzerinde yapılan çalışmalarda idrar yolu enfeksiyonu oranı sünnetsiz çocuklarda %7 sünnet olan bebeklerde ise %0.7 olarak bulunmuştur.Sünnetsiz çocukların idrar yolu enfeksiyonuna sünnetli olan gruba oranla 8 ile 15 kat fazla yakalandığı gösterilmiştir. Yenidoğan döneminde yapılan sünnet çocukluk yaşta gelişebilecek sünnet derisinin ucunda darlık, pipi başının sünnet derisi ile boğulması ve sünnet derisi iltihaplanması gibi rahatsızlıkların oluşumunu da tamamen ortadan kaldırmaktadır.
 
db demiş ki:
Bir konu bu kadar abartılıp,çarpılıtıp saçmalanabilir ... Kaç tane çocuk gördüm rahatsızlık sebebiyle doktorların sünnet edin dediği.. Öyle bir anlatılmış ki sanki penis'in yarısı kesiliyor... Sünnet olan bir çocuğu hiç seyretmediniz mi siz ? sadece uç kısımda ki deri bölümü aşağıya doğru sıyrılıp ucunun açılması sağlanıyor rahat idrar yapabilmesi için ve uç kısma bakteri birikmemesi için...Sünnet olmayanlarda çeşitli hastalıklar görülür. Fransız kitapları bu hastalıkları Affection du Prepuce adı altında bildirmektedir. Bunlardan birkaçı ise tehlikelidir. Bu sebeple, Avrupa’da ve Amerika’da Hıristiyanlar sağlık sebebiyle, kendilerini ve çocuklarını sünnet ettirmektedirler. Artık tabâbet yoluyla varılan sonuç, sünneti bugün tıbbi bir zaruret haline getirmiştir. Nitekim Dr. Dubais Raymond’un; “Sünnet çiçek aşısı gibi bütün erkeklere mecbur edilmelidir” sözü de bu hususu vurgulamaktadır. Müslümanlar da sünnet'in SÜNNET olma sebebi de sağlık içindir ... yok çocuğa sorulmalı mı sorulmamalı mı gibi saçmalıklara gelince onun belli bir yaşa geldiğinde ''biz senin sağlığın için'' sünnet yapıyoruz dediğimizde hangi çocuk aklı başında karar verebilecektir :) siz ALLAH a inanmayanlar herşeye at gözlüğüyle baktığınız için doğruyu bile görmemezlikten gelebiliyorsunuz , düz mantık... sırf müslümanlar yapıyor diye bakmayın olaya biraz geniş düşünün de size yarayacak birşeyse reddetmeyin ... hassasiyet konusuna gelince , sünnet olan türk erkekleri sünnet olmayan bir sürü yabancı erkeklerden çok daha fazla tercih ediliyor merak etmeyin sünnet olunca erkekliğinize birşey olmaz :D :D :D hey hat konuşturmayın beni :)

Birincisi sünneti yanlış zamanda yaparsanız çocuğun psikolojisini bitirirsiniz..Bakınız İğdiş Komleksi (Freud). Düşündüğün gibi ucundan biraz kes olayı değil bu..

İkincisi sünnet ALLAH ın emrimidir bir araştır..Kaynak Kur an ı Kerim

Üçüncüsü sünnet olmak sağlık açısından gerçekten iyidir.Temizliği sağlar.. Sağlık açısından bakıldığında bencede yapılabilir ama doğru zamanda..
 
cesareborgia demiş ki:
Birincisi sünneti yanlış zamanda yaparsanız çocuğun psikolojisini bitirirsiniz..Bakınız İğdiş Komleksi (Freud). Düşündüğün gibi ucundan biraz kes olayı değil bu..

İkincisi sünnet ALLAH ın emrimidir bir araştır..Kaynak Kur an ı Kerim

Üçüncüsü sünnet olmak sağlık açısından gerçekten iyidir.Temizliği sağlar.. Sağlık açısından bakıldığında bencede yapılabilir ama doğru zamanda..

Aksini hiç söylemedim cesareborgia ;) Aslında tartıştıkları konu çocuğa sorulup sorulmamasıydı, bende sorulmasın dediğimde isyan etmişlerdi özeti bu ;) 2 yaşından önce yapılırsa onu psikolojik olarak etkileyecek bir durum da yok ortada ve yapılması gerekli bunun örnekleri çok , doktorun sünnet önerdiği erkek çocukları...
 
amerikada doğan çocukların %60'ının sünnet edilmesi bana biraz şehir efsanesi geldi açıkçası.sünnetsiz olmak sağlıksız birşey olsa avrupa bu gün kırılıp dökülmüştü.idrar yolu enfeksyonu olmasın diye çocuğu sünnet ediyorsak kadınlarında göğüs kanseri olmasın diye göğüslerini alalım o zaman :D çocuk yaştaki birinin penisini kesmek o çocuğun kişilik haklarına tecavüzdür.idda ediyorum birisi bu yüzden annesinden babasından şikayetçi olsa davayı kazanabilir :)
 
kunti demiş ki:
amerikada doğan çocukların %60'ının sünnet edilmesi bana biraz şehir efsanesi geldi açıkçası.sünnetsiz olmak sağlıksız birşey olsa avrupa bu gün kırılıp dökülmüştü.idrar yolu enfeksyonu olmasın diye çocuğu sünnet ediyorsak kadınlarında göğüs kanseri olmasın diye göğüslerini alalım o zaman :D çocuk yaştaki birinin penisini kesmek o çocuğun kişilik haklarına tecavüzdür.idda ediyorum birisi bu yüzden annesinden babasından şikayetçi olsa davayı kazanabilir :)



kadınlarda göğüs bebeklerde beslenme açısından büyük önem taşır. verdiğin örnek saçmalığın daniskası :LOL:

sünnetliyken penis hangi işlevini yerine getiremiyormuş ki :)
 
ByTar demiş ki:
kunti demiş ki:
amerikada doğan çocukların %60'ının sünnet edilmesi bana biraz şehir efsanesi geldi açıkçası.sünnetsiz olmak sağlıksız birşey olsa avrupa bu gün kırılıp dökülmüştü.idrar yolu enfeksyonu olmasın diye çocuğu sünnet ediyorsak kadınlarında göğüs kanseri olmasın diye göğüslerini alalım o zaman :D çocuk yaştaki birinin penisini kesmek o çocuğun kişilik haklarına tecavüzdür.idda ediyorum birisi bu yüzden annesinden babasından şikayetçi olsa davayı kazanabilir :)



kadınlarda göğüs bebeklerde beslenme açısından büyük önem taşır. verdiğin örnek saçmalığın daniskası :LOL:

sünnetliyken penis hangi işlevini yerine getiremiyormuş ki :)


göğüslerin belirli bir yaştan sonra alınmasında bir mahsur yok demekki :D zaten kanserde 40 yaşlardan sonra oluyor genellikle.bence ilk önce düşün sonra yorum yap :) sünnette kesilen deri penisin baş kısmını yani sinir hüücrelerinin en fazla olduğu kısmı korur ve nemli tutar.ayrıca bu deride bir çok sinir hücresi barındırmaktadır.zaten işe yaramayn bir şey olsaydı orada bulunmazdı dimi??? :D
 
Geri
Üst