Sünnet Olayı

sünnet ettirilirken çocuklara danışılmalımı?

  • hayır, gerekmez. ailesi müslümansa oda müslüman yetişmeye mahkumdur..

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    760
Oceanides demiş ki:
memento_mori demiş ki:
8O tüh at gözlüğüm nerde yaf bu olurmu acaba


at gozlugun burda:

Tanri insanlari yaratirken bunu bilmiyormuydu ki ilk gonderdigi 2 dinde bunu insanlara gondermeyi dusunememis de sonradan bir tek muslumanlara sunnet olun demis?? :!:

İbrahim. MÖ 1913 yılında Yahudiler'e sünneti zorunlu kıldı,öğrenilmek istenirse nette ayrıntılara ulaşılabilir..ayrıca inanılmayan bir şeyin sorgulanması mantıa uygun değildir;lakin din mantıın tıkandığı yerde devrededir.
inanmıyorsan neyi kanıtlamaya çalışırsın,olmayan birşeye inanmadığını mı?yok olan şey için niye kafanı,parmaklarını yoruyosun?
çelişki,çelişki,çelişki...ötesini ben bilmem
 
Oceanides demiş ki:
Bana gore de dinlerin anlattigi Tanri nin, insanlara gonderdigi dinler konusunda bir turlu kararli olamamasi sacma ama inanan inaniyor napalim..

Ben sacma bulsamda kimseye "inanmayin, sorgulayin, sorgulamayin, cunku bu bence sacma fln" demiyorum. Isteyen koru korune inanir, isteyen arastirir ogrenir inanir, isteyen de arastirir ogrenir yine inanmaz..

Sorgulayan insanlara yaptiklarinin sacma oldugunu soylemek daha sacma bir tutum!
Kardeşim sana araştırma dini duyduğunu kabul et diyen mi var sana sünnet olayını kulaktan duymamı söylüyoruz böyle bişeyin dinimizce emredildiği kesin bişey ama bunu niye emretmiş demek araştırmak değil yani dini konuda araştırmak değil. Dinleri araştır öğren hangi din ne emretmiş görürsün ama ilahi dinlerin hiçbirinden Allah böyle istiyor çünkü.... diye birşey yok istiyor. sen bu emirlerin doğruluğunu araştırıp kabullenirsin ya da kabullenmezsin ama niye böyle diye sormak dini araştırmak değil. bilimsel bir konuda niye diye sorup araştırrsın o ayrı ama din dogmatiktir. Dinde emirler eleşririlemez.
 
Sünnet, müslümanlarda Peygamber'in yapılmasını istediği için sünnet olarak adlandırılan, çeşitli toplumlarda yaygın olarak uygulanan cerrahi bir girişimdir. Erkek çocuklarında penis glansını örten derinin belirli bir şekil ve ölçüde kesilmesi olarak uygulanır.

Sünnet'in faydaları halen tartışmalı olmakla birlikte kesin olarak tespit edilmiş olanlar:

Sünnetli erkek çocuklarında idrar yolu iltihaplanması daha az gözlenir.

Penis kanseri sadece sünnet olmayan erkeklerde gözlenir.

Bulaşıcı hastalıklar sünnet olmayan erkeklerde daha sıktır.

Kadınlarda rahim kanseri riskini azaltır.


Ülkemizde sünnet dini ve sosyal bir istek olup tüm erkek çocuklarında yaygın olarak uygulanmaktadır. Aile için sünnet töreni yapılması zevkli ve gururlu bir olay, manevi bir mutluluk olarak kabul edilmektedir. Çocuk açısından ise sünnet, arkadaşları arasında statü kazanmak açısından önemli bir olaydır.

Sünnet Ne zaman Yapılmalıdır?

Sünnet genellikle ergenlik çağı öncesi yapılmaktadır. Son zamanlarda yeni doğan (ilk 2 haftalık ) bebeklerde cerrahi işlemin kolaylığı, bebekte yara iyleşmesinin çabuk olması, sünnet sonrası bakımın kolaylığı ve psikolojik travma oluşturmaması nedeniyle en ideal yaş olarak kabul edilmektedir.

Her yaşta sünnet yapılabilmekle beraber 2- 4 yaş arası çocuklarda kimlik gelişimi, ben merkeziyetçi ve uyumsuz olmaları nedeniyle zorunlu olmadıkça sünnet yapılmamalıdır.

Sünnet'te prensipler

Her çocuk yapılacak işlem hakkında bilgilendirilmeli ve bu işlemi kabul edip etmeme hakkına sahip olmalıdır. Sünnette önemli olan, çocuğa yapılacak cerrahi işlemin mümkün olduğunca psikolojik travma oluşturmadan, hijyenik şartlara uygun ve problemsiz yapılmasıdır. Günümüzde sünnet'in anatomik, fizyolojik, psikolojik açılardan bilgisi olmayan kişiler tarafından, uygun olmayan yerlerde ve koşullarda yapılmasının kabul edilebilir hiç bir gerekçesi olamaz. Sünnet ne kadar basit görülse de önemli bir cerrahi girişimdir. Bu nedenle sünnet yapılan yer ve aletlerde sterilizasyon, asepsi,antisepsi gibi tanımladığımız mikrop içermeyen ortam sağlanması zorunludur.

Sünnet sonrası neler olabilir?

İşin uzmanı olmayan kişilerce yapılan sünnetlerde oluşabilecek sorunları şu şekilde özetleyebiliriz:

KANAMA: Normal veya kan hastalığı olan çocuklarda uygun olmayan tekniklerle yapılan sünnetlerde ya da sünnet sonrası travmayı takiben gözlenir. Normal çocuklarda ikinci bir cerrahi işlem yeterli iken, kan hastalığı olan çocuklarda bazen çok geç kalınabilinir.

ŞEKİL BOZUKLUÐU: Uygun olmayan teknik ya da işin uzmanı olmayan kişilerin yaptığı sünnetlerde gözlenir. Şekil bozukluğu kabul edilebilir sınırlarda ya da aile ve çocuğu rahatsız etmeyecek düzeylerde ise adolesan çağına kadar beklenir. Adolesan çağı sonrası şekil bozukluğu azalmamış yada kaybolmamışsa tekrar sünnet gerekir.

KALICI SAKATLIK: Aşırı doku kaybı yada koter ile aşırı yanık olmuş ise gözlenir. Çeşitli estetik ameliyatlarla kısmen düzeltilme yapılabilse de fonksiyon kayıpları düzelmez.

KÖTÜ NEDBE DOKUSU: Yara uçları dikilmeyip kendi kendine iyleşmeye bırakılmış çocuklarda gözlenir.

ENFEKSİYON, BULAŞICI SARILIK: Özellikle toplu sünnetlerde, asepsi, antisepsi kurallarını bilmeyen kişilerin yaptığı sünnetlerden sonra gözlenir.

PEYGAMBER SÜNNETİ: İdrar deliğinin daha aşağıda olduğu çocukların sünnet yapılması ile bu çocukların ameliyat şansını kaybetmesi ya da çok daha ciddi bir kaç ameliyat olması gerekebilir.

TAM PENİS KAYBI

Yukarıda görüldüğü gibi bu liste daha da uzayabilmektedir. Sünnet bir ameliyattır ve ameliyat gibi yapılmalıdır. Asla hafife alınmamalıdır, çünkü ürkütücü ve çocuğunuzun hayat boyu taşıyabileceği sorunlar oluşturabilmektedir. Sünnet evde, sokakta, düğün salonunda itiş kakış halinde yapılamaz. Önce çocuk, cerrahi girişim öncesi psikolojik olarak hazırlanmalıdır.

Çocuk ile iletişim kurulduktan sonra sünnet derisi özenle çıkarılıp, damarları bağlanıp, yara kendi kendine emilen dikişlerle kapatılmalıdır (resim). Bu şekilde yara iyileşmesi sorunsuz ve daha hızlı olmaktadır. Toplumumuz son yıllarda özellikle medya ve iletişim araçlarının artması ile sünnetin ciddiyetini giderek kavramıştır. Bununla beraber bazı ailelerin, sünnet düğününü en güzel yerde ama esas önemli olması gereken cerrahi işlemi ehliyetsiz kişilerce uygun olmayan şartlarda yaptırılmasının kabul edilebilir bir gerekçesi olamaz.


yazıyı yazan kişi hakkında :Çocuk Cerrahisi Uzmanı Aydın Mevsim hakkında:
1961 Karşıyaka doğumludur. 1985 yılında Ege Üni. Tıp Fakültesi mezun olmuş; 1992 yılında aynı fakülteden Çocuk Cerrahisi Uzmanlığını almıştır. 1993 yılından bu yana İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesinde görev yapmaktadır. Çocuk Cerrahisi hastalıklarından pediatrik üroloji ve pediatrik toraks cerrahisi özel ilgi alanıdır.

http://gebelik.org/bebekler/sunnet.html alıntıdır
 
ulyanov demiş ki:
Sünnet Ne zaman Yapılmalıdır?

Sünnet genellikle ergenlik çağı öncesi yapılmaktadır. Son zamanlarda yeni doğan (ilk 2 haftalık ) bebeklerde cerrahi işlemin kolaylığı, bebekte yara iyleşmesinin çabuk olması, sünnet sonrası bakımın kolaylığı ve psikolojik travma oluşturmaması nedeniyle en ideal yaş olarak kabul edilmektedir.

Her yaşta sünnet yapılabilmekle beraber 2- 4 yaş arası çocuklarda kimlik gelişimi, ben merkeziyetçi ve uyumsuz olmaları nedeniyle zorunlu olmadıkça sünnet yapılmamalıdır.



Hepsi iyi hos da eger sunnet ergenlik cagi oncesi veya ozellikle daha kolay iyilesmesi acisindan cocuk 2 haftalik bir bebekken yapilmasi gerekiyorsa, nasil olurda cocuga sorulmasi da gerekiyor ayni zamanda? Yani ne 2 haftalik bir bebek bu konuda bir cvp verebilir, ne de ergenlik cagina gelmis bir cocuk.

Ergenlik cagina gelmis bir cocuk, sunnet in ne oldugu konusunda bilincli bile olsa yaptirmak istemez cunku bence kimse cinsel organinin bir parcasinin kesilmesini istemez :!: Cocuk da o yasta daha cok korkar boyle biseyin olmasindan, kaldi ki kendisi o yasta din le ilgili bir goruse sahipse bile sadece ailesi onu oyle bir ortamda yetistirdigi icindir, yani o yasta ki cocugun kendisiyle ilgili verecegi bu karar da yine ailesi istedigi ya da oyle uygun gordugu icin olacaktir.

Daha once de soyledigim gibi, eger cocuk 18/19 yasina gelip bu konularda daha bilgi sahibi olup, bazi seyleri oturunca kendisi yaptirmak isterse o zaman yaptirsin ama o zaman da cok gec olur bildigim kadariyla. Bu yuzunden ben bunun yapilmasi taraftari degilim ve kendi cocuguma da yaptirmam ama tabi ki benim boyle dusundugum gibi, diger herkes de kendi icin en dogru olani bilir, yaptirmak isteyen de yaptirir, gerek din, gerek saglikla :?: ilgili sebebler yuzunden..
 
İslâm teslimiyet'tir aklının erdiği şeyleri hayretler içinde 1400 yıl önceden yazılmış olmasına verip şaşar kalırsın,ALLAH'ın bilipte henüz bizim bildiğimiz vede bilemeyeceğimiz şeyleri kibirlenmeden "ALLAH doğruyu bilendir" deyip susar kalırsın...
Yau yaratıldık biz,ama aldanmamak bizim elimizde hiç şüphelenmiyormusunuz yau ben neredeyim nasıl oldu bunlar diye,şüphecilikle yoluyla ALLAH'ı bulabilirsiniz...
 
suphecilikle felsefeyi de bulursun bilimi de, isteyen istedigi yolu seciyor sen din yolunu secmissin.. bizim nerde oldugumuz nasil oldugumuz da sadece din le aciklanmaz, din sadece bir inanc..
 
Sünnetin tbbi fydaları

Sünnet, tıbbi faydaları nedeniyle sadece yahudi ve müslümanlarda değil, batı dünyasında da sıklıkla uygulanan bir cerrahi işlemdir. Mesela Amerika'da sünnet olma oranı %60'tır. Sünnet, penis başını örten derinin çıkarılması işlemedir ve o bölgede lokal bir hijyen sağlar. Yapılan çalışmalar, sünnet olan erkeklerde idrar yolu enfeksiyonlarının, cinsel yolla bulaşan hastalıkların ve penis kanserinin daha az görüldüğünü ve bu erkeklerin eşlerinde de serviks kanseri görülme riskinin azaldığını ortaya koymuştur.

Madem sünnetle alınacaktı, neden penis başı bir deri parçasıyla örtülmüştür?

Erişkin bir erkekte testisler aşağı doğru sarkmıştır ve gevşek bir halde durur. Yine penis normal istirahat pozisyonunda aşağı sarkar ve dışarıdan gelebilecek bir travmaya karşı korunaklıdır. Oysa özellikle doğum sırasında ve yenidoğan dönemindeki bir çocukta penis, daha küçük ve gergin olan testislerin üzerinde nispeten daha korunmasız bir durumdadır. İşte penis başındaki bu deri parçasının erken bebeklik döneminde mekanik açıdan koruyucu bir rolünün olduğu düşünülmektedir. Belki de bu deri parçasının, amnion sıvısı içindeki bebeğin hassas bir yapıya sahip olan penis başı bölgesini koruyucu etkisi çok daha fazladır.
 
Sünnetle Ne Kaybedilir
Gary L. Harryman
" Kaynak: http://www.cirp.org/pages/parents/lostlist.html "
Bir bebeğin doğal ve sağlıklı penisi sünnet edildiğinde sonsuza dek ne kaybedilir?

*1. Yumuşak sırtların frenar bantları (the frenar band of soft ridges)--insan vücudunda en fazla zevk yaratan bölge. Yoğun olarak sinirlarle bezenmiş olan bu bölgenin kaybedilmesi, geri kalan penisin hassasiyetini normal bir deri tabakasının hassasiyeti ile aynı hale indirir.
2. Dartos Fascia adındaki ısıya duyarlı yumuşak kas tabakasının yaklaşık olarak yarısı.

3. Bağışıklık sisteminin bir parçası olan özelleşmiş Epitelyal Langerhans hücreleri;

*4. İçinde dorsal sinirin uzantıları da olan yaklaşık olarak 75 metre uzunluğunda mikroskobik sinir.

*5. Yavaş hareketleri, sıcaklıklardaki düşük oynamaları, ve yüzeydeki ince farklılıkları hissedebilen, çeşitli tipte 10,000 ile 20,000 arasında özelleşmiş erotojenik sinir uçları. Bu kayıp üst derideki (sünnet derisi) en önemli duyusal alıcılar olan Maysner yuvarlarının da (meissner's corpuscles) binlercesini içerir.

6. Amacı ve değeri henüz tam olarak anlaşılmamış olan estrojen alıcıları.

*7. Hareketli penis derisinin %50'sinden fazlası, penis başının penisi kurumadan, aşırı sürtünme ve tahrişten, ve keratinleşmeden koruyan çok amaçlı kaplaması. Penis başının keratinleşmesinin zarar verici cinsel sonuçları henüz araştırılmamıştır.

8. Anne sütü ve plazma hücrelerinde de bulunan, bağışıklık antikorlarını ve antibakteriyel ile antiviralleri salgılayan, yumuşak mukozanın bağışıklık savunma sistemi.

9. Lenfatik kanallar, bunların kaybı vücudun bağışıklık sistemi içersinde lenf akışını olumsuz yönde etkileyebilir.

*10. Frenulum, glansın aşağı kısmında, "V" şekilli, ağ-görünümlü, genelde üst-deri ile birlikte kesilen veya zarar görerek işlev göremez hale gelen çok duyarlı bir yapı.

*11. Feremonları salgılayan iç üstderinin "apokrin bezleri". Feromonların kaybının yol açtığı sonuçlar henüz araştırılmamış olmakla birlikte, olası cinsel eşlere sessiz, görünmeyen, ama güçlü sinyaller yolladığı sanılmaktadır.

12. Penisi nemlendirip kayganlaştıran ectopic sebaceous bezleri.

*13. Gerekli "kayma" mekanizması. Eğer açılır ve düz olarak yayılırsa, ortalama yetişkinin üstderisi 104 santimetrekare yer kaplar.(yaklaşık olarak bir posta kartı kadar) Kendi kendini kayganlaştıran ve hareketli olan bu deri, penise kendi içinde kayma özelliğini kazandırır; bu da vajinayı kurutmadan, yapay kayganlaştırıcılara ihtiyaç duymadan cinsel ilişkiyi sağlar.

14. Glansın pembe-kırmızı-koyu mor arasındaki rengi. Glans normalde tıpkı dil gibi bir iç organdır.

*15. Penis çevresinin önemli bir kısmı. Gevşek üstderinin penise kazandırdığı önemli bir hacim vardır. Bu da sünnetli penisi, sünnet edilmemiş penise göre oldukça ince yapar

*16. Sünnet sırasında üstderiyi penise bağlayan doku yırtılarak koparıp atıldığı için, sertleşmiş penis uzunluğunun 2.5 cm kadarı da kaybolur. Bu paylaşılan zar, üst deri ve glansı, penis gelişirken sıkıca birbirine bağlar. Onu koparmak glansa zarar verir; ham, enfeksiyona, sürtünmelere ve tahrişe açık hale getirir. Bu durum penisin büzülüp ufalmasına neden olur.

*17. Frenular atardamar ve dorsal atardamarı da içeren metrelerce uzunluğunda damar. Bu yoğun kan dolaşımının kesilmesi, penisin gövdesine ve glansına yeterli kan akışını sınırlar, bu da açık bir şekilde penisin doğal işlevine ve gelişimine zarar verir.

18. Her yıl pek çok erkek kötü operasyonlarda ve enfeksiyonlarda penislerini kaybederler. Bazı durumlarda bu da yapay olarak hormon vs, ile cinsiyetin değiştirilmesine yol açar ve erkekler kadın olarak yaşamaya zorlanırlar.

19. Her yıl pek çok erkek tıbben gereksiz sünnet operasyonlarında hayatlarını kaybederler. Bu ölümler milyar dolarlık sünnet endüstrisi tarafından saklanır.

*20. Henüz bilimsel olarak kanıtlanmamasına rağmen, penis ile vajinanın mukozal dokusu arasında gerçekleşen elektrik transferi orgazmın oluşumuna yardım eder. Sünnet ile erkekteki mukozal tabakanın kaybedilmesi, bunu engeller.

Gary L. Harryman,
14 Şubat 1999
[email protected]
 
Sünnetin tek sebebi müslüman olmak değildir.Sağlık için de gereken birşeydir bu.Tabi sünnet mevlütleri falan,onları bilemem.

Saygılar...
 
eXpert demiş ki:
Sünnetin tek sebebi müslüman olmak değildir.Sağlık için de gereken birşeydir bu.Tabi sünnet mevlütleri falan,onları bilemem.

Saygılar...

Avrupalılar mı, araplar mı sağlık konusunda daha hassastırlar? Bir önceki sayfada yaptığım alıntıyı okumayı denemenizi tavsiye ederim.
 
Bir defa oylama secenekleri yanlıştır..bu sağlıklı birşey birdefa sonucta yanlış birşey yapılmıyorki burda çocuğa danışılsın..en köklü ateist bile sanırım bunu istemez..ben halimden memnunum vallahi..eğer konuyu anatomiye veya estetiğe kadar da götürüceksek..sünnetsiz bir organ zaten daha kötü duruyor ve daha sağlıksız..konuya şöylede bir yeni pencere açayım zaten müslümanlıkta şöyle birşey vardır..7 yaşından sonra her birey kendi dinini seçmekte serbesttir..siz bakmayın bizim ülkemizde vaya dünyanın bütün ülkelerinde uygulanan müslümanlığa tamamen saptırılmış hali bu..
 
HornyDevil demiş ki:
7 yaşından sonra her birey kendi dinini seçmekte serbesttir..siz bakmayın bizim ülkemizde vaya dünyanın bütün ülkelerinde uygulanan müslümanlığa tamamen saptırılmış hali bu..

7 yasinda secmekte serbest olmasi, bu konuda saglikli bir karara varabilme kabiliyeti oldugu anlamina gelmez. 7 yasindaki cocuk zaten buyuk ihtimalle ailesinin inandigi dini sececektir ama belki 12-13 yil sonra kendisi okuyup arastirdikca ya da nasil olursa gidip baska bir dine gecebilir. O yuzden o cocuga sormussun sormamissin bir anlami yok.

Secenekler konusunda haklisin, aslinda pirtikcan'a bunu daha once bende soylemeyi dusunuyodum, bazi degisiklikler yapmali cunku biraz anlamsiz oldu secenekler ve ben bu yuzden oylama yapmadim.

Ve son bisey, muslumanligin sapmamis ya da saptirilmamis hali yok zaten dunyanin hic bir yerinde, ve oteki dinlerde ayni durumda, sonucta hepsi insan elinden gelmis gecmis, yazilmis, cevrilmis ve en onemlisi insan aklindan cikmis, tabi ki sapar ya da saptirilir :!:
 
Oceanides demiş ki:
HornyDevil demiş ki:
7 yaşından sonra her birey kendi dinini seçmekte serbesttir..siz bakmayın bizim ülkemizde vaya dünyanın bütün ülkelerinde uygulanan müslümanlığa tamamen saptırılmış hali bu..

7 yasinda secmekte serbest olmasi, bu konuda saglikli bir karara varabilme kabiliyeti oldugu anlamina gelmez. 7 yasindaki cocuk zaten buyuk ihtimalle ailesinin inandigi dini sececektir ama belki 12-13 yil sonra kendisi okuyup arastirdikca ya da nasil olursa gidip baska bir dine gecebilir. O yuzden o cocuga sormussun sormamissin bir anlami yok.

Secenekler konusunda haklisin, aslinda pirtikcan'a bunu daha once bende soylemeyi dusunuyodum, bazi degisiklikler yapmali cunku biraz anlamsiz oldu secenekler ve ben bu yuzden oylama yapmadim.

Ve son bisey, muslumanligin sapmamis ya da saptirilmamis hali yok zaten dunyanin hic bir yerinde, ve oteki dinlerde ayni durumda, sonucta hepsi insan elinden gelmis gecmis, yazilmis, cevrilmis ve en onemlisi insan aklindan cikmis, tabi ki sapar ya da saptirilir :!:

seninde dedigin gibi..zaten aklı basına geldiginde herkes istedigi dini secebilir yada hic bir dini kabul etmeyebilir..burada sünnet asıl konu spmasa iyi olucak..sonucta sünnet iyi birsey her bakımdan saglıklı ve estetik..bunu sorsan ne sormasan ne..20 yasına veya iste ne biliyim aklı basına geldiginde müslümanlıgı kabul etmeyen bir kisi eger ben müslüman değilim neden beni sünnet ettirdiniz derse eger bu tamamen sacmalık olur..yada körü körüne baglılık..herseye acık olamk lazım..sonucta iyi birsey..
 
Sünnetin iyi ve sağlıklı bir şey olduğunu neye dayanarak söylüyorsun? En basiti penisin kafası dış etkenlere karşı korunmasız kalıyor. Bir çok bakteriye direk davet. Sünnet olmayan bunca insan o deri içindeki pis diye tabir edilen birikintiden temizlenme yoluyla kurtulabiliyor. O kadarda büyük bir problem değil. Bu arapların o zamanki kirliliğinden öne sürülmüş bir olay olsa gerek Tıpkı çok yedikleri için "oruç" tutturulmaları gibi. :) Biraz düşündüğümüzde olayın erkek egemenliği ve müslüman olanın damgalanmasıyla bağlantılı olarak "erkek adam" sapkınlığı kısmını görebiliriz. Bu arada estetik beğenide görecelidir. Ben, beni neden sünnet ettirdiniz dediğimde saçmalık değil daha çok iş işten geçmiş olur. Tam tersi sünnet olmak körü körüne bağlılık olarak açıklanabilir, çocuğun kafasını kullanıpta neden beni sünnet ettirdiniz demesi değil. Aslında bu konuda yasa tasarısı bile düzenlenmelidir. Ben ailemle birlikte buna sesini çıkarmayan devleti dava etmek isterdim. İlkel bir gelenek,görenek vs. Sünnetin sağlıklı olması gibi şeyleri hacılar, hocalar topluma yaymış durumda öylede gidiyor, dur bakalım nereye kadar... Ayrıca konuyla ilgili bilimsel araştırma 5. sayfa son mesajda verilmiş : http://www.turkrock.com/ftopic27835-0-asc-80.html
 
Bir de bu konularda " ne zararını gördün" gibi yaklaşımlar çok komik. Müslüman ülkelerdeki erkekler 5 bilemedin 10 yaşına kadar sünnet oluyorlar zaten. Yani penisin cinsel özelliğini kazanmadan önce. Dolayısıyla bu aktiviteyi ilk denediğimizde de, sonrasında da hep sünnetli durumdayız. O halde hangisinin daha iyi olduğunu bilemeyiz ki. Kaldı ki, sünnetin zararlı olduğu net olarak ıspatlansa bile, milyon dolarlık endüstri kolay pes eder mi? Onlar da "bilim adamları" bulurlar kendilerini savunacak. Artık bunlar sözde bilim adamı mı olur, yoksa para yedirilmiş bilim adamları mı olur bilemem.
 
Geri
Üst