Cort gitarlar hakkında

" dk1 de ayrıca özel pil yeri var emg ağaçtan daha az etkileniyor bu arada kullanılmamasının sebebide ağacın güzelliği değeri ortaya çıksın diye" bunuda yukarıda demiştim :)
 
rastansaga demiş ki:
JediMaster-Revan demiş ki:
O manyetikleri o ağaca koymaları yazık olmuş diyorum.Sen git mükemmel ağaçlar seç, sonra ağaca duyarsız metalkafa manyetiklerini koy.Yazık ki ne yazık.

Al sana aktif emgli jackson, bilmeden sallamayalım:

http://www.jacksonguitars.com/gear/gear.php?partno=DK1_Dinky

Gerçekten özür diliyorum. Bilmiyordum ama bir modeli varmış gerçekten. Ben MG serilerine bakmıştım sadece. Bir tane aftif EMG li varmış USA select ama o da 3000$ falandır zannedersem.

Ayrıca aktif EMG ağacın tonunu mahveder sunta koysan aynı ses çıkar yorumları çok doğrudur diye düşünmüyorum. O kadar markanın bir bildiği vardır elbet. Yoksa ağaca o kadar para harcanmazdı senin de dediğin gibi. Ayrıca yekpare olmasının başka faydaları da var.

Ben orada kendi fikrimi belirttim, yani bana göre yazık olmuş.Sana göre olmayabilir tabii.Tabii ki dandik ağaçla kaliteli ağaç arasında ses farkı olacaktır.Ama bu JB'de olduğu gibi her ağaçta inanılmaz farklı ses, farklı tat şeklinde kendini göstermeyecektir.Yoksa kesinlikle fark etmez demiyorum.Sadece pasifler kadar fark etmez diyorum.En sevdiğim manyetik olarak JB, bukalemun gibi birşey.Ama en yakıştığı da maundur bence.

gitar gerçekten kozmetik olarak falan mükemmel ancak dediğim gibi aktif olayı beni açmıyor.ama thrash, speed türü metalci arkadaşlar için birebir.
 
rastansaga demiş ki:
Knife-Party demiş ki:
Çünkü dikkat ederseniz emg kullanan gitar iyi olacak diye birşey yok usa jacksonlarda emg yok var dk1 de ayrıca özel pil yeri var emg ağaçtan daha az etkileniyor bu arada kullanılmamasının sebebide ağacın güzelliği değeri ortaya çıksın diye konulmazdır usa jacksonlar gibsonlar japon ibanezlerde.ayrıca Aktif emgler çok az katagoriye hitap eder yani serttir bir sh4 ün verdiği tonu veremez.Ayrıca "İbanez veya Jackson ın hangi modellerinde bu manyetikler var onu bana sayabilir misin lütfen? " demişsin bunun içinde şöyle diye bilirim
jacksonlarda sh4 ve 59 kullanılıyor ki bunlar efsane manyetiklerdir.http://www.musiciansfriend.com/srs7/g=guitar/search/detail/base_pid/511489/
sen cort u bu gitarla kapıştırıyorsun açıkcası bakın üstünde hangi manyetikler var kötü m olyuor yani emg olmayınca.

O aktif olmayan EMG dediğin aktiflerden baya ucuz oluyor.(EMG-HZ) Madem daha iyi, Cort un ucuz modellerinde de var onlardan :) pasif EMG lerin karakter yoksunu olduğu söylenir nedense.

Ayrıca Cort onların maliyet yüzünden kullanamadığı aktif EMG li modelleri de var. 81, 85, 60, 89 ve SA gibi :) Tabi bunlar baya kötü oluyor senin dediğine göre.

Seymour Duncan dan bahsetmişsin. Efsane modellerinden. Ben sana Cort larda kullanılan seymour duncan ları da bir sayı vereyim.

JB(SH4 ve TB4), '59, Jazz, Custom custom, SSL-1, invader.

Eh Jacksonlardakinden biraz daha fazla ama idare et işte :)

Bir de Cort Lace Sensor falan kullanır işte ama idare et cahilliklerine ver. :)


Manyetik çokluğunu diyen sendin ben değil ben cevap yazdım sayı veriyim demişsin hatta
 
rastansaga kendi malını çok övüyorsun. yeni bir oyuncak alıp öve öve bitiremeyen çocuklar gibisin. vermeye çalıştığın mesaj: siz salaksınız ibaneze jacksona bir ton para harcıyorsunuz ben süper zekiyim ucuza daha kalitelisi alıyorum.
cortun satış politakısını sen nerden biliyorsun? emin ol cortun firsatı olsa o da kol gibi markaya giydirirdi. ama markanın kıymeti yok. neden? çünkü uzakdoğuda cort gibi çuvalla marka var. cort bizim ülkeye girdiği için bu markanın farkındayız.

artı emg konusu varki hiç girmek bile istemiyorum seymourdan falan üstün bir tarafı yok emgnin. artı dk1 var.
hele jacksonun bu özelliklerde bir gitarı yok demişsin esas bu apaçık b.k atmaktır.
 
millet gitar hoş moş dedi ya poposu kalkti :p ben harbi jackson'ciyim arkadas sen bu gitara bok atamazsin sen bi boktan cakmiyosun bence sadece sekline semaline birde emg manyetiğe aldanıp aldin o aleti bence.. burda o gitar için hoş moş diyen adam sekline şemaline soyluyo o laflari bir gitar sekli ile alinmaz bu aletlerden ses cikiyor onemli olan o sesin nasil cıktığıdır o aleti jackson ibanez gibi gitarlarla bir tutuyosan bence sen hayatında hiç ibanez jackson kullanmadin ondan boyle atip tutuyosun
 
marka olarak schecter diyeceğim ama onuda cort üretiyor du galiba =)

konu dağıldı bu arada tartışmayalım bence.jackson isteyen jackson alsın cort isteyen cort alsın.bütçe ve zevk meselesi.önemli olan kendi gitarından memnun olmak.
 
Bi de merak ettim, siz bu Cort fabrikası hakkındaki bilgileri nereden alıyorsunuz? Nasıl bu kadar kesin konuşuyorsunuz ki? Belki aynı çatı altında farklı elemanlar tarafından yapılıyor? Ya da başka bir şey? Koskoca markaların kendi bağımsızlığının olması lazım bence.
 
usa markaları corta fason gitar yaptırdıkları biliniyor.
aynen tommy hilfigerın yada lacoste un türkiyede üretilmesi gibi.
adamlar milyon dolar döküp tesis kuracağına başkasına yaptırıp markasını kullanıp satıyor
en basit ticaret mantığı bu oldu artık ehralde.

corttan başka bide samick in ayrı fabrikası olması lazım.
 
Demek istediğim çok kesin konuşuyorsunuz, fabrikada dayınızın oğlu Ahmet Jing Jong çalışıyormuş da "olm hepsini biz yapıyoz valla" demiş sanki. İçini görmeden tüm gitara aynı muamelenin yapıldığını bilemezsiniz. Siz de haklı olabilirsiniz aksini savunan biri de yani.
 
rastansaga demiş ki:
TheJester demiş ki:
Demek istediğim çok kesin konuşuyorsunuz, fabrikada dayınızın oğlu Ahmet Jing Jong çalışıyormuş da "olm hepsini biz yapıyoz valla" demiş sanki. İçini görmeden tüm gitara aynı muamelenin yapıldığını bilemezsiniz. Siz de haklı olabilirsiniz aksini savunan biri de yani.

Şöyle söyliyim. Cort fabrikasında çalışmış ve Cort ta üst düzey yöneticilik yapmış insanlarla konuşuyorum.

Birde şu var. Sesine herşeyine bakarsın, istersen gitarı oyar içine bakarsın ama neden illa bir yanlışlık olsun? Adam bu fiyata bu gitarı veriyor işte. Gitar karşında. Bak incele istediğin kadar. Olay bu. 'İlla kesin bir pislik var' duygusu çok baskın bizim millette.

Bilemiyorum, biraz saçma geliyor bana, Ibanez'in gitarını üretmek göğüs kabartıcı bir şey olduğu için reklam amaçlı söylenmiş de olabilir, olmayabilir de, ama evet, bir pislik var! Yoksa niye Ibanez ve Cort diye iki ayrı marka olsun ve millet Ibanez'e o kadar para döküp memnun kalsın ki?
 
Ya anlamıyorum siz bu marka konusunda neden bu kadar hassassınız. Cort'u üreten adamlar, "lan zaten az paraya satıyoruz, koyverelim gitsin, hiç uğraşmayalım, hatta dur ben şunun surasını hatalı yapayımda, alana oh olsun" diye bi düşünce ile mi gitar üretiyorlar. Ayrıca bu gitarlar zaten sadece kontrol aşamasında insan eline değiyor. Onun haricinde o çok övdüğünüz, ibanez ve jackson'dan üretim olarak hiç farkı olmadığını düşünüyorum. Siz bu markaların fabrikasını ziyaret ettiniz mi ? Nerden biliyorsunuz üretim aşamasında Cort'dan çok daha kaliteli süreçlerden geçtiğini ? Cort da Ibanez de uzakdoğuda aynı fabrikalarda üretiliyor diyorsunuz. E o zaman neyi tartışıyorsunuz ?
Jackson yaptığı bütün gitarların ağacını 20 sene kurutuyo muymuş ? O zaman Jackson üretime başladığı ilk 20 sene gitar üretmedi. Olur mu öyle şey ? Ibanez ünlü isimlere gitar yapıyormuş. Sizinkini de aynı onlarınkini yaptığı gibi mi yapıyor ?

Şahsi düşüncem, kimse sizin kara kaşınıza kara gözünüze "seri üretimden" çıkan gitara atraksiyon yapmaz, "en bi kalitelisi, en bi güzeli budur" ağzıyla satış yaptıran Steve Vai, Joe Satriani'ler olmasa, ne Ibanez, Ibanez olur, ne de artık bir "Fender" malı olan "Jackson", Jackson olur. "Cort" kullanan çok iyi gitaristler de var.
Çok şanslıysanız, hatasız, falsosuz, ve iyi özelliklere sahip, tam istediğiniz gibi, elinize oturan, istediğiniz tonu alabileceğiniz bir seri üretim gitarına sahip olursunuz. Ya da parayı bastırırsınız, "özel üretim düdüğü" çalarsınız. Dünyada harika gitarlar yapabilen tanımadığımız bi sürü enstrüman ustası var.
 
Geri
Üst