Cort gitarlar hakkında

Rahatlayabilirsin:

http://www.bpmmusic.com/guitar_setup/adjust_neck_angle.html

http://www.fretnotguitarrepair.com/El_Guitar_Neck_Angle.htm

http://www.buildyourguitar.com/resources/tips/eangle.htm

Bir problem olsa bile çok kolay ayarlanabilen birşey bu sap açısı ve bence bunu senin de dediğin gibi, manyetiklere paralel olması için bilerek yapmışlar ki zaten öyle olmasaydı asıl anormal olurdu:

"The angle can be adjusted by tilting the neck back bringing the strings closer to the fingerboard) or up distancing the strings higher from the fingerboard)."

Yani tellerin klavyeye paralel durması için ve klavyeye yakın durması için yapımış bir olay.

Ayrıca ben çok iyi hatırlıyorum son derece iyi sabit köprülü gitarlarda da aynı şeyin olduğunu.
 
anti-social demiş ki:
bak şimdi rastansaga eğer gitarın sapı aşağı doğru yamuksa ki sanırım dizaynından kaynaklanıyor,teller perdelere çakılır özellikle üst perdelerde,şimdilik onun için bence sap ayarı gerekir

Resimlere biraz daha dikkatlice baktığında farkedebileceğin gibi, sap senin bahsettiğinin tam tersi yönünde yani dış değil iç bükey konumda ki bu kötü birşey değil, normal birşey. Ayrıca istenirse truss-rod ayarı rahatça yapılabilir bildiğin gibi.

Perdelerden neden bahsettiğini ise anlamadım zira arkadaşın bızzlama problemi yok. Sadece amfiden gelmeyen cızlamalardan bahsediyor ki, bi zahmet Jackson SL1 i olan arkadaşlar açıklasın acaba aynısı kendi gitarlarında var mıdır, yok mudur?
 
çok saol valla rahatladım :D gibsonlarda da böyle olduğunu söylemişti arkadaş şimdi tam oldu...sadece dediğim yükseklik sorunu kaldı sanırım onu da yarın hallettircem üst eşikte bişey olabilir sizce naapılır bu durumda?
 
valla benim gitarımda(sl1) köprü sıfır seviyesinin altında :), gitarın action harika ve bendlerde vb hiç bir cızlama yok dikkat çekecek :D Artı olsa bile bütün perdelerde olması gerekir tel seviyesinden dolayı, sadece bi perde bir telde değil

örnek verecek olursam benim eski jackson jdr94ümde bu olay vardı biraz :) ve sadece bi perde de bendelerde oluyodu bu çakılma ki nedeni 11 yıllık bi gitar olmasından dolayı o perdenin aşınması.Diğer perdelerde hiç bir şey yoktu ;)
 
hocam bırak allah aşkına yeni gitar şimdi baktım yine frete şekli aynı sabit yani şekilde bozukluk yok erime falan da yok ayrıca eski gitarımdan biliyorum öyle bir cızlama değil kuş sesi gibi diyorum ya ötme diyeyim yani...öyle bir ses işte belki de fretler tam şeklinde olması gerektiği gibi olduğundandır aşınmaya zorluyodur ama tabikide sadece 2 perdede olması normal değil buarada sapa gelincede manyetiğin alt tarafı hizasında olan birleşim kızmında(sap ve gövde) alttan bakarsanız birleşim düz görünüyor enteresan ama sanırım kasa şeklinden kaynaklanıyor ayrıca bir arkadaş x6da da böyle birşey olduğunu söylemişti tecrübe edenler varsa bir el atsınlar olaya bi zahmet...
 
Sen şu gitarı bir iki hafta çal, herşeyi oturur. Fazla elletme(özellikle de fretleri asla) gitara zaman tanı. Güle güle çal, harika kıskanılanacak bir gitarın var. :)

anti-social, hep şüphelenmiştim zaten itiraf et Jackstor sensin demi :)
 
Ya panikleme herşeye alla alla, olur öyle normal şeyler. Çok yerinde duramayacak gibiysen aldığın yere götür. Belki köprüdeki yuvasına tam oturmamıştır tel bi bak. Yamukluk bahsi hakkında:

Bu olay gitarların dizaynı ile alakalı normal bir olay. Bahsettiğin gibi manyetiklerin eğimi ile paralellik oluşturuyor tıpkı Gibson Les Paul lerde Fender lerde olduğu gibi. Bu olaya "angled back" deniyor. Teller klavye ile daha yakın ve paralel oluyor böylece.

Kısacası,
anti-social demiş ki:
Yorumu tamamiyle yanlış, bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. :)
 
emirizmir demiş ki:
bizahmet link yazarsan sevinirim?tıklamak için.cort kx5 düşünüyordum bir arkadaş almış forumda sapı yamuk çıkmış bu gitardan daha kalite aletler var mı(bu fiyat cıvarı)?Sıfır aldığım gitarın cızlamasına problem çıkarmasına dayanama + üstteki sorumada yardımcı olursanız sevinirim bence bu bayağı önemli bir konu.Mesela problemli bir gitarınızı gitardan anlamayan birisine sırf modeli markasın iyi diye yüksek fiyata satabilirsiniz?Bu duruma düşmemek için gitarın nerelerine dikkat etmek lazım?
Enson amfi de almayacağım 650 $ kısmen daha iyi bir gitar alacağım bilgisayara bağlayıp kullancağım(4+1 hoparlör) ama yurt dışından alma şansı bir kere doğuyor?sonra amfiyi türkiyeden pahalı almak zorunda kalacağım. kaldı ki grup çalışması yapmak istiyorum ve ses bunu için yetmez !

Bu "yamuk çıkmış" olayı için yukarıya bak birde bulabilirsen bir 2000$ lık Gibson ile karşılaştır aynı olay var mı yok mu. Ulan Jackstor çamur attın izi kaldı adam hayatında Jackson'dan başka gitar görmemiş töbe töbe. :)

Gitar için ayırabileceğin mebla yükseldikçe daha iyisini alma şansın artar tabi. Ayrıcabileceğin miktarı kesin olarak söylersen ben de ona göre naçizane tavsiyemi söyleyebilirim.
 
olay tamamdır arkadaşlar sap ayarı yaparak direk çözdük olayı yoksa değiştiriyoduk nerdeyse :D herkese teşekkürler özellikle anti-social sana :D sayın cortman üstad... :D sana da teşekkürler yardımlarım için ileride tekrar sorun olursa paylaşırım ve bu gitarı forum aracılığıyla 350 dolar falan çıkabilen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim kolay gelsin
 
Arkadaşlar

Sahibi olduğum Cort x-11 gitarımı baştan sona modifiye etmeye karar verdim sonunda (dayanamadım yine :D ) ...

İşe floyddan başlamak istiyorum fakat x-11 floyd ölçüleri nedir bilmiyorum...

Orijinal floyd yada schaller kullanacapım tabiki öncelik orijinalde fakat orijinal floyd rose x-11 uyarmı,şayet uymazsa schaller uyarmı ,ölçülerine baktım sadece schaller in ,orijinal floyda göre mikro akort kulakçıklarının olduğu bölge ,2mm daha geniş...Onun dışında aynı...

x-11 in floyd ölçüülerinin bilen ,schaller yada orijinal floyd un x-11 e uyup uymayacapı konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim...
 
evet arkadaslar, bir iki aylik uzun bir arastirma surecinden sonra bugun ogle arasinda bir cort G285 sahibi oldum. mutluyum, gururluyum.
verdigim paranin karsiligini fazlasiyla aldigimi dusunuyorum.
gitara karar vermek bir problem idi ama simdi de setup ini yapmak icin baya bi ugrasmam gerekiyor, diger gitarim icin yazdigim tonlar bu gitarda pek iyi sonuc vermedi dogal olarak.
ayarlari yapip biraz kullandiktan sonra ayrintili bir inceleme yazmayi dusunuyorum. ozellikle fender tarzi gitar sahibi olmak isteyip te 1000 dolarin uzerine cikamayacak arkadaslar icin faydali olacagini dusunuyorum
 
Hayırlı uğurlu olsun Kaancım. Herşeyiyle muhteşem bir gitar G285. En güzel besteleri yaparsın inşallah. Yeni bir başlıkta gitarın ayrıntılı fotoğraflarını görmek için ne kadar sabırsızlanıyorum bilemezsin. Çok bekletme çatlarım :)
 
rastansaga demiş ki:
Hayırlı uğurlu olsun Kaancım. Herşeyiyle muhteşem bir gitar G285. En güzel besteleri yaparsın inşallah. Yeni bir başlıkta gitarın ayrıntılı fotoğraflarını görmek için ne kadar sabırsızlanıyorum bilemezsin. Çok bekletme çatlarım :)

merak etme, resimleri bugun yarin ulastiririm ama ses kaydi biraz zaman alabilir.
 
Geri
Üst