Cort gitarlar hakkında

gitarı çalıyodum sonra biraz ara vereyim dedim gelidğimde ses çıkmadığını farkettim yarım saat sorunu aradım, meğer sorun brigde manyetiğinin lehimi kopmuş, yani çok şaşırdım gitar kx-custom bu arada ucuz bi alet değil yani, sebebi hakkında hiç fikrim yok açıkcası ama biraz şevkimi kırdı diyebilirim, şimdi Cort karşıtları çıkıp ben demiştim demesin ama böyle bi olay yaşadım paylaşayım dedim.
 
MesajTarih: Cum 18.01.2008 21:48 Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
cort çalmaktansa hiç çalmam beklerim diyosun yani? dönüp kx-custom'a falan baktım allah allah dedim acaba bende bir sorun var nesi kötü acaba bu gitarın, evirdim çevirdim, tıngırdattım yok arkadaş bulamadım, gözümden kaçıyor demek ki sürekli, neyse kısmet. İnşallah en kısa zamanda gelir gitarlarınız.

bi hatırlatma. :) jackson başlığından.
 
Bedavaya tamir edilecek bir şey işte.

Koskoca japon ibanez aldık entonasyon vidaları yalama olmuş :) Her yerde oluyor öyle sorunlar. Geri dönüşü olmayan bir kusur olursa o zaman ayrı ama bunlar ufak tefek mevzular ya.

İyi gitar, gitaristin kendine yakışanı giymesidir ehehe
 
k6 güzel gitar ne yazsan boş burda ama gerçekten fiyatını veren gitar her cort modeli gibi.
clean de farklı bir ton elde edersin ama yüksek gain ile çalıyorsan clean deki overdrive ımsı tınıya katlanman gerekir
 
M520 kullanıyorum.Ekipmanım şöyle;

M520-Crybaby GCB95-Boss OD-3-Ibanez Tbx15r(Amfi Sürekli Değişiyor)

Başlangıç gitarı olarak aldım inanılmaz memnunum.Haziran ayında tam 1 yıl olucak elime geçeli.Eğer alete düzgün bakarsanız ve ayarını akordunu zamanında yaparsanız hiçbir sorun çıkarmıyor.Birçok değişik tarzda çalıyorum ve tatmin ediyor.Şu anki grubum NeOn'da ritm gitaristim.Hard rock'tan Pop'a kadar her şeye gidiyor alet.Coil tap ile de müthiş bir sound çeşitliliği var.(S-H manyetikliler kadar olmasada)

Not;Üstadlarım bilirler ama genede yazayım.Klavye bağlantısı set-in şeklinde olduğu için genelde akortlu tutmanız gerekiyor gitarı yoksa uzun vadede sap ayarı yaptırmanız gerekebilir.

Gitarın dış görünüşüde çok karizma.2 ayda bir planet waves 5li setle bakım yapıyorum harika görünüyor.Prs'lere benzer kasası gerçekten çok hoş.

Şu sıralar kalın mi telinde bir bızlama var ama oda acemiliğimden sap ayarı gerekiyor gitara yaptırcak kimsede yok:).

Sonuç olarak ben herkeze Cort tavsiye ediyorum.Gönül isterdiki bir Türk gitar markası tavsiye edeyim ama...

Saygılarımla..
 
Selamlar , ben de m600 düşünüyorum ancak şu sap konusunda söylenenler aklıma takıldı . Her marka gitarda bu sıklıkla görülür mü sap ayarı bozukluğu. Yani gitar düşmedikten sonra sapı fazla bir kuvvete maruz kalmadıktan sonra durup dururken bozulabilir mi ?
 
ornapsen demiş ki:
Selamlar , ben de m600 düşünüyorum ancak şu sap konusunda söylenenler aklıma takıldı . Her marka gitarda bu sıklıkla görülür mü sap ayarı bozukluğu. Yani gitar düşmedikten sonra sapı fazla bir kuvvete maruz kalmadıktan sonra durup dururken bozulabilir mi ?



Doğal şartlardan dolayı sap ayarı bozulabilir evet, ancak bu her gitarda olur.

Cortlara b*k atan çok oluyor genelde ama elimde şu an taş gibi bir Viva Gold var, manyetikleri hariç Japon Ibanez'den hiçbir eksiği yok :idea:
 
ciyzis_kirayzs demiş ki:
ya soruyu burada da tekrarlamak istiyorum acaba jackson dkmg den çıkma bir floyd cort x2 e takılabilir mi?


x2'ye floyd takmak? Gerekli boşluklar var mıdır acaba gövdede? Sanmıyorum ama... iki gitar da elindeyse aslında senin bakıp incelemen ve bize fikir vermen forum açısından daha sağlıklı olur ;)
 
Bir DKMG kullanıcısı olarak floydun x-2 ye olmayacağını düşünüyorum. En iyi ihtimalle floydun oturduğu vidalar için gövdede 2 büyük delik açmak gerekecektir. Yine de tam floyd gibi kullanamazsın,sambora signature fenderlerdeki gibi sadece dive yapabilirsin.Tam anlamıyla floyd rose gibi kullanmak için astarı yüzünden pahalı bir işlem gerekecektir sanıyorum.
 
arkadaşlar cort viva gold 2 kore üretimi gitar hakkındaki düşünceleriniz neler köprüsünü tam bilmiyorum ya cortun kendi üretimi yada lov profile lisenced floyd rose
 
radical demiş ki:
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=11304&gid=111

Bu gitar hakkında bilgisi olan ?

en kısa zamanda denemek istediğim bir gitar

kx custom ve cort TE1 denemiştim beklentilerimin üzerinde çıkmıştı... demekki cort alırken parayı basınca hakketen güzel gitar yapıyolar :D
 
Cort firmasının düşük maliyette yaptığı başlangıç seviyesi gitarlar, üst seviye olan bazı güzel gitarlarının isteklerini sonlandırıyor. Ibanez öyle değil mesela.
 
Geri
Üst