Blackstar Htstudio 20vs Marshall Dsl 40c

arkadaşlar bu 2 amfi arasında ve bütçesinde bir lambalı almayı düşünüyorum . elimde jackson soloist ve modifiyeli rg350 var. her telden çalabileceğim bir amfi istiyorum bilen kişiler yardım edebilirse çok sevinirim. amfiyi internetten alacağım
 
HT serisini biraz biliyorum, ama söz konusu Marshall hakkında fikrim yok. Fakat özelliklerine bakınca klasik ve ultra şeklinde ayrılmış iki ayrı gain kanalı gördüm. Klasik gain kanalında iki mod var, biri temiz. HTde ise bir kanal sadece temiz kanal olarak geçiyor, ama gain düzeyine göre crunch tona da gelebiliyormuş. Bu durumda Marshall sanki "her telden" çalınabilecek bir amfi olmaya daha yakın.
Ancak iki amfi arasında lamba sayısı ve çıkış olarak da farklılıklar var, öyle sanıyorum ki HT daha ucuzdur.
Benm tavsiyem denemeden amfi almamak olur. Bütçeni söyler ve kafandaki tınılara örnek verirsen daha net tavsiyelerde bulunabiliriz.
 
Öncelikle amfiyi internetten satın almamanı öneririm. Kendi kullandığın ekipmanın ile dükkana gidip güzelce denyerek karar ver. Burada en önemli kıstas, 'kendi kulağın' olmalı. Ayrıca amfilerin tuşe hassasiyeti de birbirine göre farklıdır. Sadece duymak yetmez, çalmak şart.

Marshall'ın Dsl ve Tsl serilerini ben kişisel olarak sevmem ve tavsiye de etmem. Blackstar fiyat/performans açısından başarılı bir amfi ama bahsettiğin fiyat aralığında ht20 iyi bir konumda değil. Yani 500 tl gibi bir bütçe için desen Blackstar önerilebilir ama bu bütçe ile daha iyi amfiler alınabilir.

İlk önereceğim amfi Engl'ın Gigmaster serisi, bütçenin çok az üzerinde kalabilir ama her şeyiyle seni tatmin edecek bir amfidir. Her yola da gelir.
Orange Tiny Terror alabilirsin. Oda bambaşka bir karaktere sahip.

Ayrıca forumda Tonguch nickli Selahattin Süngü'nün yaptığı Tonal isimli amfileri tavsiye ederim. İstediğin özelliklere ve tona sahip amfiyi en iyi fiyata harika şekilde yapacaktır. ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
bütçem 1500 lira en fazla. ton olarakta avt 50 ile çalmıştım onun tonları çok hoşuma gitmişti o tarz birşey istiyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
kafamdaki ton olarak death ve black değil ama heavy , thrash, hard rock çalabilceğim lead olarakta santana veya gary moore vari parçalar çalabileceğim bir amfi arıyorum
 
Geri
Üst