En Güzel Signature Seri Gitarlar

Rising sun daki pilot şu 2. dünya savaşındaki kamikaze pilotlarını betimlemek için çizilmemiş mi? hatta kesin ölüme gitdikleri için kuru kafatası tarzında yaklaşım çok güzel olmuş.peace yazıyorsa eğer çok manidar haha :) tabi bundan emin değilim.Kamikaze pilotu 2. dünyavaşı vs bunlarla alakası var mı yok mu?
 
Snakeskin demişken bence olay budur ;


302zc0m.jpg

5tt2lw.jpg

bdqx3c.jpg

dwoohy.jpg



Öz hakiki Charvelci Wayne Guitars gerçek piton derisini giydirivermiş gitara..

Şahsen görüntüsü bana müthiş geldi..Bu arada gitarın sapı da ayrı yılannnn...


Sadece 5200 papele sizin olabilir !




 
Daha sonra çok fazla replikası çıkarıldı ama bence en güzelleri orjinaliydi...

Bu arada hemen hemen her signature gitarın tasarımında J.Frog esintileri görebilirsizniz ;)

jfrogds1.jpg


jfrog_skull_550.jpg


jfrsk8.jpg


%20jfrog096.jpg
 
Marty Friedman nın eline ne versen çalıyor.. Megadeth in bazı kayıtlarında tele ve strat kullandığını hatırlıyorum.Marty Signature olayına karşıyım adama 12 telli versen de çalıyor ama ben çalamam :D
 
Bu arada George Lynch, ESP'den aldığı gövdeleri oyarak kendi markası altında satıyor:

Mr. Scary Guitars:

64950_large.jpg


pr64950img1.jpg


pr64950img2.jpg


pr64950img3.jpg


pr64950img4.jpg


pr64950img5.jpg


pr64950img6.jpg


pr64950img7.jpg


pr64950img8.jpg


pr64950img9.jpg


pr64950img10.jpg


MrScary_Headhunter_FrontBody-Kopie.jpg


MrScary_Headhunter_FrontFull-Kopie.jpg


Hazır snakeskin demişken:

SNAKEHUNTER_FULL_CASE.jpg


SNAKEHUNTER_FULL_BODY.jpg


SNAKEHUNTER_WITH_GIBBY.jpg


SNAKEHUNTER_FULL_OUTSIDE.jpg


COYOTECASTER_full.jpg


adam öyle bir gitar yapmış ki çinliler kopyalamaktan üşenir.Ne çok oymuş gövdeyi.. kirlense de 1 gün uğraşman gerek temizlemek için :) Bu kadar girintili çıkıntılı gövde sese etkisi nasıl acaba? dinlemek isterdim bir tanesini ama görüntü olarak kesinlikle bana göre değil..
 
[quote="VanHalen, post: 837933, member: Bu kadar girintili çıkıntılı gövde sese etkisi nasıl acaba? dinlemek isterdim bir tanesini ama görüntü olarak kesinlikle bana göre değil..[/quote]

standart esp gövdesi ise hafiflediğinden rezonansı artmıştır, bu ama sustain'e pek iyi gelmeyecektir tahminim. Zaten meraklısının kullanacağı distortiondan ton mon hak getire :) Bence tümüyle görüntü için yani bi kütle hesabı falan yaptıklarını zannetmiyorum.

Bence klip veya duvara asmalık gitarlar, ucuzda değillerdir öyle her konsere götürülecek aletlere benzemiyorlar. Enteresan ama pahalı gitar vintage falan diyoruz metal camiasında da varmışki bir kısım hayata geçirmişler projeyi.
 
[quote="VanHalen, post: 837933, member: Bu kadar girintili çıkıntılı gövde sese etkisi nasıl acaba? dinlemek isterdim bir tanesini ama görüntü olarak kesinlikle bana göre değil..

standart esp gövdesi ise hafiflediğinden rezonansı artmıştır, bu ama sustain'e pek iyi gelmeyecektir tahminim. Zaten meraklısının kullanacağı distortiondan ton mon hak getire :) Bence tümüyle görüntü için yani bi kütle hesabı falan yaptıklarını zannetmiyorum.

Bence klip veya duvara asmalık gitarlar, ucuzda değillerdir öyle her konsere götürülecek aletlere benzemiyorlar. Enteresan ama pahalı gitar vintage falan diyoruz metal camiasında da varmışki bir kısım hayata geçirmişler projeyi.[/quote]


ucuzu geç baya baya para yani.. ebayde karşıma çıkmıştı bir tane o da 2. el direkt george lynch elinden çıkmamış.. 3 bin miydi 5 bin miydi neydi.(dolar) Para unlimited olsa duvara asmalık alınır. Keşke charvel hatta w.charvel ile birlikte yapsalardı.Esp nin sap profilini de severim de charvelda ayrı bir ruh var.Zamanında wayne ile de çalışmış sanırım.Charvel gitarlarını 80 lerde kullanmıştı hafızam beni yanıltmıyorsa.
 
çokmuş be cidden...relic melik olayları uğraştırmıştır ama hiç bana göre değil...

öyle az nemli bezle fırçayla pek zannetmem iyi geleceğini, boyası aşınır falan belli entresean şeyler gitarın üstünde :)

Stüdyo monitörlerinin çoğunda ızgara olmaz o nedenle çabuk kirlenir ve inanılmaz hassas malzemelerdir. Tabii toz için sadece ama kadınları allıkmı ne sürdükleri bir fırça var onu kullanıyorum gerektiğinde. Duvar süsü niyetine alınacaksa o fırça kurtarır ama elin teri meri falan bilemiycem belki daha da eskitilirse fiyatıda artar enteresan bir pazar kafam basmıyo :D
 
aslında kişi başı yıllık geliri 40 bin dolar ve üstü olan bir memlekette olsam ciddi ciddi almayı düşünürdüm.Sonuçta yılların muzisyeninin tek tek el emeği göz nuru var kolay gibi durmuyor bu işlemeler baya insanın vakitini alır cinsten. Parasını da hakettiğini düşünüyorum ama Tr şartlarında ne yazık ki çok para.. Bu paraya neyse ya.. böyle cümleler kurmak istemiyorum hele ki %100 el işçiliği olan bir gitardan bahsederken alana Allah hayırlı etsin bir tane de bana nasip etsin :)
 
Geri
Üst