Ychorus

M

morvedelisi

YCHORUS

Once sari dogdu sonra kum sonra ruzgar...

Kuzey ayni kuzey dogu ayni bati her sey ayni...



Ychorus, 1996 yilinin sonbaharinda Bogazici Universitesi Muzik Kulubu'nde muzik calismalarini surduren bir grup insan tarafindan kuruldu. O zamanlar, yaptigimiz cok-sesli muzigi daha genis bir cevreye duyurmaktan ote anlamlar da yuklemistik Ychorus'a. Turkiye'nin muzik hayatina yeni bir soluk getirecek daha buyuk bir toplulugun vazgecilmez bir parcasi olmasi gibi. Aklimizda Bogazici Muzik Toplulugu diye bir kavram ve bunun altinda calisan, ureten Xchorus, Ychorus, Zchorus ... gibi gruplar kurmak ve muzik yapmak vardi. Grubun sefi ve asil kurucusu Haluk (Polat), bu hayali bizlere asilayan kisi olmustur.

Kurulusunda 1999 yilindaki dagilmasina kadar Ychorus, bir cok insana ev sahipligi yapti. Bastaki sayimizi hic bilemedim, ancak sonunda kemiklesmis bir 12+1 kisilik grubu olusturduk. Ilk zamanlarda calismalarimiza Bogazici Universitesi Muzik Kulubu'nde devam ettik. Calisma sayimiz ve suremiz arttikca kendimize daha uygun ve daha rahat bir yer edinme kaygisi basgosterdi. Ve Rumelihisarustu'nde bir depo/dukkan tuttuk.

Bu yeri boyadik, temizledik, dosedik, yasanabilir hale getirdik. Bir buyuk depo, bir kucuk oda ve tuvaletten olusan bu yer Ychorus'un basi ve sonu oldu bir bakima. Kucuk odayi izole edip kucuk bir kayit studyosu haline getirdik. Bundan sonra muzik uretimimiz hayli hiz kazandi.



Kimlerden olusuyordu Ychorus?

Emrah(Tokalac), Metin(Bozkurt), Burak(Ayoz), Emre(Tanguner), Devrim(Unay), Ovgu(Gokce), Esra(Ozkan), Selmin(Kara), Belgin(?), Zeynep(Bulut), Seda(Ergul), Verda(Genc), Haluk(Polat).



Calismalara devam ettikce album cikarma istegimiz ve yeterliligimiz artti. Sonunda Ada Muzik ile anlasip '98 yazinda studyoya girdik. Neyse ki studyo buyuk ve ferahti bizimki gibi kalabalik bir muzik grubunu tam bir ay agirlayabilecek kadar. Turlu ugrasidan ve sorunlardan kurtulup albumu bitirdik. 'Renkler'

Album calismasindan sonra bir daha eskisi gibi olamadik, ne yazik ki!

Duygusal zekalari cok yuksek bir avuc insanin kurdugu, her yonuyle anlamli ve duygusal bir gruptu Ychorus.


Once huzun dogdu sonra guz, ayriliklar...

Yuzler ayni yuzler bosluk ayni sanci herkes ay(r)i...

66760_2.jpg
 
Aslında arşivcime gittiğimde aklımda Ogün Sanlısoy'un KORKMA adlı albümünü almak vardı ama kendisi bana bu albümü önerdi.Bende baktım önce albüme.İyi birşey dedim.Şarkılara baktım.Çoğunluk türkü cover'ı.Biraz soğudum.Neyse...Albümün ilk şarkısı çok hoşuma gitti.Daha albümün tamamını dinlemedim ama Ychorus grubu özgün müzik ve rock müzik severlerin hoşuna gidecek tipten ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
doğru ama Ychorus başlığına birşey yazmakda ayrı bir güzellik..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
'Badem' kadrosunda gruptan bir iki kişinin olduğunu duymuştum, 'Badem' albüm çıkarmadan önce..

'Badem' le kıyaslarsak çok daha farklı ve iyi bir müzik yapıyordu 'Ychorus' ..

O kadar çok yazık oldu ki.
 
Geri
Üst