Digitech Rp-20 !

Arkadaşlar ben Digitech rp-20 almayı düşünüyorum beklentilerim tabiki yüksek ,mesela iyi overdrive tonları sustainli distortion lar vs. vs.
Bu aleti kullanan var mı ? Bana tavsiye eder misiniz? Ne gibi bir kompleksle yani anfi , mixer , kabin , monitör yada rack için bir midi kontrolör olarak mı daha iyi sonuç verir? POD line 6 ile kıyaslanır mı?
bu lambalı processor+preamp hakkındaki fikirleriniz nedir :?:
 
Bende line 6 POD II var Floorboard'i da aldim gecenlerde, live calmak icinde cok elverisli. Ne tarz muzik yaptigin cok onemli digitec'in evvelden denedigim urunlerinde sesler rock, metal turu icin ugun olup, temiz eski tarz country ve blues tonlari cok sahte idi. POD bence daha cok isi ayni anda gorebiliyor. Biraz pahali olmakla beraber floorboard'i alirsan icinde volum ve wahwah pedali da oluyor. POD'un avantaji gitar amplisi olmadan ses sistemlerine direkte girebiliyorsun. Istersen gitar amplisinde pedal gibi de oluyor.
 
Bende de RP-10 vardı. Onu satıyorum Digitech GNX-2 alıcam.
Artık tamamen amph simulation üzerine yoğunlaşmış bu tarz
pedallar. İllede tüplü model istiyorum diyorsan bence digitech i
tercih etme. Yada overdrive/distortion için tüplü ve sadece o işlevi
gören bir pedal al. Efektleri de digitech,zoom gibi bir pedalla halledersin.

Bilgisayarla kayıt yapıyorsan ve ses kartının optik girişi varsa
Digitech GNX-2 ile direkt digital kayıt gerçekleştirebilirsin. Buda
sıfır ses kaybı anlamına geliyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Galiba pod line 6 benim işimi daha çok görücek ama onun da clean tonları çok zayıfmış okuduğum yorumlara göre,Playmaker sen memnun musun clean tonlarından ?
 
POD 2 de guzel clean tonlar var, biraz kurcalamak gerekiyor. Ben temiz Fender ve Vox tonlarini begeniyorum. Preset tonlarla yetinmemek lazim. Bu arada POD 2 olmasina bak. POD 1 gerci pek kalmadi ama o biraz zayif cunku. POD XT en iyisi anladigim kadari ile ama POD 2'den memnunum acikcasi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Peki şu patch ler hakkında bi fikriniz var mı ? Midi kablosuyla bilgisayara bağladıktan sonra epey bir oynanıyormuş galiba seslerle doğru mudur?
 
Line 6 web sitesinde Emagic Sounddiver programi var. Onu calistirdiginda midi ile PC'den POD'a tam edit yapabiliyorsun, bir de milletin o web sitesine yolladigi guzel patchler de var. Ben oradan bir iki ACDC, Pink Floyd, U2, TOTO tarzi patchler cektim, hakikaten orjinal seslere benziyorlar.
 
digitech ürünlerinin Zoom ile karşılaştırıldığında gain kalitesinin düşük olduğunu söyleyebilirim. Yine de bu bir zevk ve kulak meselesi. eğer Gain ile işiniz çok ise en başta herhangi bir Zoom sistemini tercih ederim. İllaki Digitech diyorsanız GNX serisinin soundları bana yavan geliyor: RP serisi çok daha iyi derim.

Kolay gelsin hayırlı olsun.
 
Atalay illa digitech demiyorum ama daha önce düşük zoom modellerini kullandım ve resmen o günlerde ne işkenceler çektiğimi düşününce yanına yaklaşasım gelmiyor açıkçası biraz zoom fobik oldum yani.Fobimin oluşumuna katkısı olan bütün LayLayLom çalışanları ve Serter Bağcan'ı anmadan edemeyeceğim.(İstanbullu olanlar bilir.Gerçekten uzak durulması gereken bir şahıstır kendisi.İsteyenlere hakklarında daha detaylı bilgi verebilirim ;) )

Genelde zoom un rack olmayan processorlerinin %80 ini denedim (Türkiyede olan) ve yüksek gainlerde sinek vızıltısı gibi sesler duydum (Örn. 707 , 505 II vs.)Ama mesela daha önce denediğin spesifik bir model varsa onuda araştıriyim.
 
Ne yazık ki şu an piyasada olmayan Zoom 8080 Super Player var bende. Hayatımda hiç bu kadar güzel işleyen ve renk veren bir foot multi effector görmedim. Evet, diğer Zoom ürünleri de aslında dediğin dijitallik sorunun çekiyor ama bu bebek değil. Bulursan üçüncü el bile olsa al derim. Ama Digitech te Zoom da sana olduğu gibi bana kişisel bir rahatsızlık verdi nedenini bilmiyorum.
Şu Laylaylom meselesi konusunda hemfikirim keh küh! :)

Bir de BOSS Metal Zone MT2 var. Aslında tabiri caizse hepsine koyar! O kadar iyi yani.
 
x

ben uzun süre rp 2000 kullandım o güne dek kullandığımm en iyi pedeldı diyebilirim.
digi-tech gerçekten processör konusunda olduk ça iyi ben digitech tavsiye ederim. yani anfi simülasyonları kabin seçenekleri efektleri falan oldukça analog tabi digital seçenekleri falanda var bank hafızası falanda oldukça yüksek.
zoom un birçok pedalını kullandım hatta laylaylom da çalıştım ama
tavsiye etmiyorum çok sert ve digital. bundan hoşlanıyorsan tabi bilemem
tek pedal olarak ta boss tan daha gerçek bişi görmedim gerçi dek sistem dir işin aslı ama taşımak yerleştirmek ve rakkam olarak çok zor iş
ben ce asıl gerçek sıkı bir anfi olsa gerek bayadır pedal kullanmıyorum 100 watt lambalı bir fender aldım ve hayatımın en büyük iyliğini kendime yaptığımı düşünüyorum:)
son olarak digitech derim.....
 
rp21d piyasadan kalkalı çok oluyo, rp21 piyasadan kalkalı dahada çok oluyo , rp20 piyasadan kalkalı ohoooo oluyo. Nekadar preamplisinde lamba olsada alet DSP bazed bi alet. Düzgün bi fiyattan almadıkça okadar eski alete para vermek aptallık oluyo. Benim tanıdığım bi adam gitti aldı 600 dolardan rp20 ( 2. el ), sonra ben ona gösterdiğimde 350 dolara rp21d ilanını yamuldu kaldı. Digitech in GNX serisinide denedim, o beş para etmez resmen çocuk oyuncağı yapmışlar yok learn a lick yok play along. Digitech in yaptığı tek düzgün alet Whammy, oda aşirı dijital tınladığından güzel :) Benim tavsiyem yurt dışında tanıdığın varsa POD al bitane ( türkiyede gereksiz pahalı ) . Yoksa al bi sansamp bide üstüne fx lerini kullanacağın bi fx processor alırsın oh canavar. Unutmayın DSP based dijital aletler alırken, aldığınız aletlerin fiyatlarının baya hızlı düştüğünü unutmayın. Benim 1989 model roland u-220 zamanında 1500 dolarmış şimdi 100 dolar. Ama o tarihte o paraya bi twin reverb alınsaymış fiyatı nerdeyse sabit kalıcakmış :)
 
Bu müziğin çok pahalı birşey olduğuna karar verdim ben , istekleri alt alta yazıp toplayınca hep 4 5 haneli dolarlar çıkıyor insanın karşısına, arzular şelale yani...

Aranızda hiç doyum noktasına ulaşmaya yaklaşan var mı?
Acaba nasıl doyum noktasına ulaşılır illa Eric Clapton mı olmak lazım doymak için?

(boss-me 50 yi ve zoom 8080 in hakkındaki yorumları okudum ratingleri çok yüksek keşke tonlarını duyma şansım olsa.Bu arada Metal Zone Mt2 processor değil dimi?)
 
Doyum noktası diye bişey yok. Karıların alış-veriş hastalığı gibi buda. Alıcak birşeyler illaki kalıyo. Şimdi gitar wireless i, stüdyo monitörleri, ampliye lamba fln yine alış veriş listesi var elimde. Mükemmel bi sound tutturuyosun ama yetmiyo çeşitlilik için bide strat alıyosun, bu sefer bi twin reverb cry baby fln setup u o yöne çekiyosun :) Ama öte yandan Sarp Maden'e bakıyorum bitane sansamp bitane eski boss multi-effects adam canavar gibi her işin altından kalkıyo. Oda zamanında dizermişaletleri onu al bunu al şunu al anlattığına göre daraltıyosun bi süre sonra eldeki alet yelpazesini
 
Sarp Maden neler yapiyor? 10 senedir goremedim kendisini beraber calmistik :) While My Guitar Gently weeps'i coverlamistik, o zamanlar Alan Holdsworth hastasi idi. Amplinin onune yastik filan koyardi, 0.08 telleri yarim ses dusuk calardi boylece 3-4 seslik bendler yapiyordu ve son derece suratli idi.
 
Sarp Maden deliydi ya, abuk sabuk bir gitarcı. BÜ hazırlıktan sınıf arkadaşım, ta o zamanlar beynim sulanırdı "nasıl çalıyor bu rifleri gamları çocuk böyle" diye, aklım sırrım ermezdi, ki sene 88-89. Şimdi uçmuş olmalı. Onun bir grubu vardı St Joseph yıllarından, CAST diye, davulcu Cengiz Baysal ve Alper diye yine sıyırmış bir klavyeci ile. Basçıları da Tekin'di, o da hazırlıktan sınıf arkadaşım. Sonra dağıttılar galiba o grubu.

Bir Fender Stratocaster'ı vardı Sarp'ın, alt çıkıntısını testereyle kesip atmıştı çalarken eline takılıyor, süratini kesiyor diye :D Alem adam. Gitar olayını yemiş yutmuş arkadaşlardan biri, o dönem gitar sapında perde aralarını oyma furyasına kendini kaptırmışlardan. Kulakları çınlasın diyorum, aslında buraya gelse takılsa ne güzel olur, bayağı da bilgili, işlerin detayına girmeyi seven bir arkadaştı hatırladığım kadarıyla. Seneler var ki görmedim kendisini, rahat bir on sene diyelim.
 
arkadaşlar bu nasıl başlık ya rp 20 sorulmuş sarp maden geyiği ve cevap olarka ilk mesaj bende line 6 pod 2 var olmuş..size kimse line 6 yı sormamış ki başlık bariz açık.digitech rp 20 nasıl bir alettir.
ve şu andan itibaren soruyu ben sormuşum gibi ilgilenen yardım etmek isteyen forum ahalisinden değerli yorumlarını istiyorum
iyi günler saygılarımla
 
Geri
Üst