Jackson Soloist

Özellikle köprüleri çok dertli oluyor, o dönemde kullanılan Jackson JT-6 gibi köprüler pek hoş şeyler değiller, hele o kadar yaşın etkisiyle iyice bitmiş oluyorlar. Kahlerler için de aynı durum geçerli, çoğu zaman ciddi bakım ve parça değişimi istiyorlar.

Manyetikler desen, ben asla sevmedim o J50BC, J90, J200 falan manyetikleri. Alır iki Duncan çakar geçerim.

Kulaklar iyi :)

Fretler için Fatih Yılmaz doğrudan, hatta mümkünse çelik fret.


Kısacası gitardaki ağaç olmayan her şeyi at ve yenilerini tak, zaten ucuzlar aletler eBay'de genelde.
 
yok ya çok da ucuz değil 1000 dolar altı yok jackson soloist san dimas.daha gümrük ıvır zıvır.. zaten bu aralar kredi kartı ekstresi istiyorlar gümrük sorunlu yani.komisyonculara sormak gerek yani adam gibi san dimas 86 87 88 filan 1300-1400 doları buluyor maliyeti.bolt on lar ayrı denk gelmesi lazım işte.
 
Maple klavye olsa şu an Buy It Now'a basmıştım.


aynen maple olmalı sanırım çoğu kişi bu yüzden almıyor son 3 saati son dk bid veren olmazsa o fiyata gitmiyor işte.. aslında fiyatı gayet uygun.Onun rosewood sıyırılıp maple tuşe yaptıralabilir.Ama çok riskli,zahmetli ve biraz da duygusal birşey olmalı.F.yılmaz a gitmek gerek. Şöyle birşey düşünmüyor değilim biraz para toplayabilirsem aynısı düşünüyorum.charvel model 6 ya yapmışlar mesela olmuş da bence. Hatta baya baya sıfırdan gitar olmuş.

http://audiozone.dk/index-filer/sb/charvel-model6-guitar-restoration-01.htm Ben buna ring değil de shark fin inlay isterdim yalnız inlay konusunda Tr de kim iyidir bilmiyorum.Sedefkarlara başvurmak gerekiyor sanırsam.
 
Hmm aslında bid gelmemesinin sebebi bu da olabilir bakın burada ne yazıyor : http://www.jacksoncharvelworld.net/Identify.html

Gitar bana orjinal gibi geldi belki neckplate başka gitardandır. ama ne bileyim bu da kafamı karıştırmadı değil...

Gerçi bu uyarı 5492 den yukarısı ve 1986 dan öncesi için geçerli sanırım adam da 86 ya da 88 yapımı olabilir yazmış.

" Warning: Someone sold the leftover, excess numbered neckplates on the black market, so if you find a guitar with a San Dimas neckplate numbered 5492 or higher, it was not made by Charvel/Jackson! "
 
Ben de düz siyah bir 2007 SL1 sahibiyim, Amerika'dan aldım. İşçilik olarak çok harika aletler, HSS olması bence bir superstrat'ı superstrat yapan şeydir. Çok sert müzik gitarı değildir bana göre, DK2 modelleri gibi gümbür gümbür gain olmaz bu alette. Ben jazz-fusion arası modern tonlarda kullanıyorum. Onun dışında ara pozisyonlarda funky bir gitar, crunch performanslarda da çatlak ama çok tane tane. Saptaki ve orta pozisyondaki manyetik biraz koyu karakterde de olsa tuşeyi perdelemiyor.

Clean performansı bana göre "su" gibi bir gitardır,akıcı ve temizdir. Diğer Jackson modellerinde bu tarz cleanler almak ne yazıkki zor biraz. Drive olarak köprü pozisyonunda derli toplu (SH4), orta ve köprüde ise biraz daha koyu ama çok daha tane tane bşr strat tonu var. Asıl hastası olduğum tonları, çatlak ve az gainli tonlarda veriyor.

Bu arada bu gitar "bir Fender gibi Blues Junior, Hot Rod Deville e takıp çalayım" gitarı değil, o tür amplilerle bu gitarı yola sokmak epey zor. Tavsiyem, "crystal clean" leri olan bir lambalı ampli üzerine güzel bir analog setuptır.

Benim ton beklentimi her türlü karşılayan bir alet. Aldığım günkü heyecanım hala devam ediyor bu aleti her çıkarıp çaldığımda. Bunun dışındaki gitarlarımı da seviyorum da bu gitarın tonu cidden çok özel.

Boyaları çok ince yalnız, çizilme konusunda çok hassas. Bazı insanların eli volume knobuna çarpıyor çalarken, ben sağ elimi çok sallamadığım için beni etkilemedi ama buna da dikkat etmek lazım. FR köprü zaten çok güzel, bugüne kadar FR konusunda bir sıkıntı yaşamadığım için çok sevdiğim bir köprüdür. Sert müzik yapmasam da gitarlarımdan birini mutlaka FRli seçerim, ama diğer hepsi de vintage tremolo sistemliler. Sabit köprü sevmiyorum ne yazıkki.

Sorusu olan olursa SL1 konusunda cevaplandırabilirim.
Bazı saf arkadaşlarımız(tremolo demişken :) ) fender vs tarzda gitarları sabit köprülü sanıyor :D satılık ilanlarında sık sık görülüyor.
 
Geri
Üst