Blackstar Ht-5r Head Ve Combo Modellerine Dikkat!

Vay anasını, ilk defa bu kadar mutlu oldum bir "tartışma" okurken. :D Ben daha linear, time-invariant fonksiyonlarla cebelleşiyorum ama. :D Siz hep tartışın böyle, ben hep okuyayım. :D

Burada hepimizin icinde beliren bir hosnut olma durumu varsa butun kredi, samimiyetimle soyluyorum ki Gary Holt beye aittir zaten mesajlardan, bilgi iceriginden vs belli. Umut edelim ki bu HT5 isi kapasitor tartismasinin disinda da guzelce cozulsun.

Empati kurmak bi yana, yazliga giderken yanima gotureyim diye almak icin sebeplenir gibi oldum butun hayallerim Alman topcu atesi altindaki Polonya koyleri gibi sarsildi. Herkesin akli tam degil ki, gumrukten rahat gecsin diye Mesa Roadster amfime bildiginiz fondoten ile makyaj yapmis bir garip adamim ben: tozlu ve eski gozuksun diye. Mesa gecti sorunsuzca ama gorevli abimiz dedi ki "olum senin anan baban yok mu boyle dokuntuleri toplayip getiriyorsun ta oralardan kac kilodur bu allah bilir" . Ama zoom prosesor vardi arkadasima aldigim, o gumruge takildi fazla alangirli gozukuyor diye :), isiklar ledler gordu mu Turk insaninin beyni felc oluyor illa pahali sey gosterisli olacak ya...

Neyse demem o ki bu ekipman isi ciddidir, hayaller yikilir sonra tekrar yapilir, anne baba anlamaz, es belki anlar, gumrukcu anlar ama tam tersinden :) anlar(Allah'tan oyle). Insanin canini acitir, parasini bitirir ve asla rasyonel davranisi kabul etmez, bu yuzden muzisyen adamlar ne olursa olsun "iyi" insanlardir. Iyi insanin da amfisi gitari bi zahmet patlamasin/bozulmasin der susarim buradan sonrasi Blackstar'a ve Do-Re Muzik'e kaliyor...
 
Hocam estağfurullah bende aynı şeyi sizin için soylerim , ben baska forumlarda da yazıp çiziyorum , su durumu pek yaşamadım . Burda bir başka başlıkta dogrultucu çıkış sinyallerinin dalga şekillerini bile bilmediğine adım gibi emin olduğum bir arkadas, elektronik bildigine emin misin diye sormuş :D
Zaten bilmediği şeye bile bilmiyorum diyemeyen bir toplumduk simdi internet geldi bunu iyice körükledi ne yazıkki, bende bildiğim konularda fırsat buldukça duzeltme de dahil bilgi vermeye çalışırım. Böylece hem kendi eksiklerimi görürüm hemde faydalı olduğunu düşündüğüm birkaç kelam etmiş olurum. Ama özellikle konuya vakıf olmayan insanlarda garip bir saldırganlık vevbilmiyorum diyememe durumu var. Sözün özü bilgi alışverişinin sağlıklı olduğu ve tarafları mutlu ettiği su tartışma seviyesi nadide olan birsey.
 
Simdi bu transfer fonksiyonu ile amplinin frekans cevabını bulabilirsin. Yani hangi frekansta nekadar kazanç sağladığını. Basitçe frekans bandında hangi frekanslarin kazancı yuksek ise o frekans daha cok duyulur. Arkadaş ampli denedigim modele göre daha boğuk dediya ordan açıldı mevzu.
 
Beni teknik anlamda fersah fersah aşan konulara girmişsiniz iyi de etmişsiniz. Hadisenin Türkçesi açıklanmış olsa da ben onu da anlamadım kusura bakmayın öncelikle. Elektronikten bütün anladığım basit devre trafiklerini okumaya debelenmek ve bu esnada benim anlayabileceğim bir problem mevcutsa her şeyi batırmayı göze alıp orasını burasını şöyle bir kurcalamak. Kısaca "dur, napıyorsun hepimizi öldüreceksin!" paniğine yol açmak. Malum, bu sayede sap ve entonasyon ayarına dair çok şey öğrendim işime de çok yaradı. Ama sanırım elektronik konusunda daha öyle bir kara parçası göremedimi. Esasen görmek için bakmam da lazım. Ki bakmıyorum. Anlamıyorum çünkü :)

Kendi elimdeki örnek için şuanda bir şeyler yapmaya niyetim yok. Bu noktada bana hak vereceğinizi düşünüyorum. Sipariş tarihinden oldukça geç elime ulaşmış bir örnekti. Üstüne bu arıza yaşandı. Gitti geldi. Hepsinin üzerine duyumdaki farklılık bambaşka bir sorunsaldı. Araştırdıkça hem TR sınırları içerisinden hem de yabancı kaynaklardan aynı marka/model hatalı örneklerin sayısı arttı. Bu noktada girip bir uyarı niteliğinde başlığı açmak istedim. Yani benim yapabileceklerim buydu.

Bu sayede arızanın kimyasına nedir ne değildirine dair epey kapsamlı teoriler konuşuluyor. Teknik detaylarına kadar, elektroniğin dinamiklerine gire çıka bir şeyler anlatılıyor. Kısaca; izzzyy ve OsmanBurak üstatlar, benden daha değerli bir şey yaptınız/yapıyorsunuz şuanda. Mutlaka devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben bu kadarını anlamasam da birileri anlıyordur. Bu sebeple çok teşekkür ediyorum. Umarım sayenizde birileri bir çözüme ulaşır, ki ulaşacaktır bu gidişle.

Unutmadan,

Tabi ki olayın bir tüketici haklılığı boyutu da var. Yanlış anlamayın ben burada kendi hakkımı savunmadım/savunamadım gibi anlaşılmasın. İsteseydim maddi kaybımı rahatlıkla telafi ettirir yahut sıfıra sıfır değişim talep ederdim. Ki dore firması bu konuda yardımcı olmayı teklif etmiştir yalan olmasın. Fakat firmanın elinde mevcut olan örneklerin hepsi benimkiyle aynı tarihte geldi. Bana bu seçenek de teklif edildi fakat ortada aynı serinin a,b,c,d... örneklerinden başka bir alternatif yoktu. Tekrar bir 5 ay beklemek istemedim. Aynı arıza yüzünden keyfimden olmak istemedim. Ve tabi ki; diğerlerinden farklı tınlama ihtimali olan bir başka amfiye bel bağlamak istemedim. Haliyle umurumda olmadı o bezginlikle. Maddi olarak bunu göze alabilecek durumdaydım. Doğru veya yanlış olarak savunmuyorum kararımı. Birileri çıkıp niye mahkemeye vermedin şöyle veya böyle yapmadın demek isterse diye bunları açıklama ihtiyacı duydum. Ben seçeneklerimi düşünüp bir karar aldım ve uyguladım.

Benim muhatabım dore değil. Dore zaten üzerine düşeni yapıyor/yapmayı teklif ediyor. Esas muhatabım Blackstar firmasının ta kendisi. Arıza durumu esnasında kendilerine attığım maillerin tekine dahi cevap verilmedi. Gönderim tarihleri ortada. Yetmedi, firmanın kendi forum başlıklarına aynen buraya yazdığım şekilde durumu izah ettim. Farklı başlıklarda firma adıyla yazılan tonla cevaba güvendim. Ne bir karşılık ne de basit bir geri dönüş aldım. O başlık da halen orada aynı şekilde duruyor. Blackstar firmasının bundan sonra üreteceği über mükemmel öte aşmış hiçbir amfi/ürün vs beni bağlamıyor. Ne benim bu müziğe aşık olmama sebep olan isimlerden duyduğum gördüğüm bir markadır, ne de iyi kötü 15. yılımı geride bıraktığım müzik yaşantımda bir kez olsun "ah be panpa bir bileksıtar olsaydı.." diye dövünmüşümdür.

İsteyen istediği sonuca varıyor, hayat bundan ibaret. Benim için bu firma artık dandiktir. Sırf ben curse attım diye de batacak değil sanırım. :)

Bu maceranın bana verdiği ders "denediğin enstrümanı/amfiyi alma şansın yoksa acele etme" oldu, bu kadar.

Uzatmışım kusura bakmayın.
 
Eskiden Bizimkiler diye bi dizi vardi oradaki Cemil abi gibi, "bizim bi JS 1000 gitar vardi, rahmetli... " diyerek konuya giriyorum... Bi hikaye daha anlatalim da ortam senlensin.

Simdi amfisinden memnun kaldik diye Satriani ustadin gitarini da aldik, zaten black pearl rengi ve elegansiyla incecik govdesiyle karsi koymak ne mumkun. 2-3 hafta oldu hardcaseinde sakliyorum falan ama arkadas ne zaman elime alsam bi bakiyorum boyasi catlamis bi yerde. Zaten 24 saatin 22 sini Hardcase icinde geciriyor, cizilmesin falan diye de afedersiniz ya sortla ya donla caliyorum (cok ciddiyim), bi gun oturup butun ufak ezikleri saydim 4-5 tane olmustu herhalde, deli olucam gitar gozumun onunde dondurma gibi eriyor.

Dedim ki inat ediyorum en kral kallavi luthier kimse onu bulucam soz konusu js1000 ise gerisi teferruattir (demek gerisi teferruattir ha, hele aslana hele...) aradim buldum da Paul Nieto diye efsane bi adam, Clapton'a da, Vai'ye de, Satriani abiye de hizmet vermis bir ustat. Resimleri de gonderdim dedim Paul bey amca nasil cozecegiz bu gitari bunun boyasi pazardan alinmis muz gibi durduk yere bozuluyor, tamir mi edelim bi hocaya mi okutalim ne yapalim?

Oradan yanit beklerken ismarladik bi nazar boncugu Boston'daki Turk marketinden, hardcase'e asicam kararliyim istersen en dinsiz adam ol, anacagim al koy goze gelmistir dedi mi kralini dinlemem dinlemedim de. Sonra
boncugu sabitlemeden oyle gitarla birlikte yanyana koyup case'i kapatmisim. Case de duvara dayali ama dikine, yanlislikla bir carptim case yere dustu. Eee, bi acarsin nur topu gibi bir gocuk/oyuk ki resmini ekliyorum (mavi arkaplana dikkat kendisi bir yuzme sortudur gitara zeval gelmesin diye giyilmistir lastiklidir plastik dugme bile yoktur)
dent.jpg

Kafami duvarlara vurmak istiyorum ama amerikada duvarlar alcidan hep, vursam karsiya gecerim, gitara vursam o duvardan bile dandik, bi oyuk daha olacak. Daha Paul abiden yanit gelmeden telefona sarildim yalvar yakar buldum adami. Dedim ben boyle bi adamim su samurlari bile adam olur ben olmam, sana 4 saat mesafedeyim yaparim diyosan hemen geliyorum trenle. Dedi ki sende bi fender gibson falan olacakti affetmezdim ama bu ihlamur govde ustune egzotik renk mumkun degil tutmaz kimse de tutturamaz. wood filler ile doldururum belki ama onu da zimparalarken etraftaki boya da gider. Bi de dedi ki bole ezikler dokukler karakter kazandirir. Dedim ki sen oyle san, tekirdagli garibanin gitarini kim relic diye alir kanun klarinet olsa tamam, Turkiye'de mikroskopla gorulebilen cizik icin 500 lira fiyat kiran forum kullanicilari var, satsam kime satarim ben bunu? Kizilay yardim olarak kabul etmez. Agac da ihlamur desem ki bu delikten hava aldi agac kurudu sesi oturdu (bayiliyorum bu muhabbete ne zaman gorsem nesem yerine geliyor), kimse yemez artik forumlarda abarti ilanlar bolumu var bu sacmaliklar orada irdeleniyor, senin egitimin ne kardesim sen kimsin diye cikisiliyor falan, zaten nesi kuruycak azizim pizza hamuru gibi( niye ben hep yemeklerden ornek veriyorum yahu bugun?) mutfaktaki ihlamurdan gitar yapsam, agacindan daha dayanikli olurdu yemin ediyorum.

Annem olayi cozdu dedi ki o nazar boncugu cin malidir allah bilir neden yapiyolar alip alip getiriyosun oyle pis pis seyleri (futursuzca klasik anne konseptini karsilayan bir annem vardir ve annemle ilgili kisimlardaki konusmalar aynen boyle olmustur) o nasil koruycak seni, hakli ama, korumak bi yana bildigin deldi gitari yahu! Aglaya zirlaya gittik gitarsentir'a dedim bunu ne kadar aliyosunuz geriye, 450 dolar veririz dediler biz de 750 ye satariz zaten. Dedim ki crybaby DCR-2SR rack wah aliyim o zaman bunu verip, Turkiye'de kimsede yoktur fiyakam olur insanlar profilimi incelerse belki gorurler daha ciddiye alirlar adam yerine koyarlar falan.

Biz gitari sattik, hic bir ozelligi olmayan tasimasi bela wahi da aldik. Simdi sevgili kork hemit hayrani gencler, o aletin girtlagini siksaniz verevir ay mey rom sarkisindaki tonu alamazsiniz siz saniyorsunuz ki sizde para yok o yuzden anca denklestirip aldiginiz 535q'dan o ses cikmiyor 3 tane fazladan dugme oldu mu hersey cozulur, eger rafa takilani olursa iklim degisir akdeniz olur. Soyluyorum olmaz, olmuyor ayni semte bile ugramiyor, o yuzden bosuna paranizi sokaga sacmayin ha ben sactim o ayri.

Sonra bu sene Satriani JS2410 diye hot rod arabalarinda kullanilan dehset bir turuncu renkli, karbon fiber tremolo kolu olan bi gitar cikardi ( bu da ayri hikaye biz bukuluyor diye bi suru edge pro tremolo kolu aldik yedekledik, bukulmeyeni rengi kacmayani cikti iyi mi), govdesi de epey daha sert olan alder agacindan(ash'in yanina yaklasamaz ama olsun, bu arada sertlik gayet ciddi bir konudur ve ozel bir standardi ve deneyi vardir vardir alelade soylenmis bisey degildir). Simdi diyorum ki icim gidiyor ama nasil alayim arkadas bir ibanez daha, nasil guveneyim yani...

Sen de guvenme bastardbullet kardesim, ustunde ingiliz bayragi olan amfiyi kore de yaparsan boyle olur :) . Ama mesele baska kime guvenecegimiz, ogrenince samimi olarak soyluyorum, beni de haberdar edin lutfen. Ben neye ele atsam rezil oluyorum cunku. Bu forum yuzunden HT5 in ikinci el degeri paketi acilmamis tipitip cikletle ayni olacak sahipleri bizi affetsin ama beddua etmeyin ne olur, ben ekipmandan zaten cok cektim canim daha da yanmasin...
 
@busterdbullet seni cok iyi anlıyorum , tüketici yasası ile ilgili lafim diğer arkadaslaraydi zira bilmem kaç aydır tamirde lafları geçmiş bunun yasal süresi 30 gündür, gelmesse para iadesini paşalar gibi alırsın.

Söylediklerinden ampliden memnun olmadığını anlamak mümkün buyuzden tekrar bir arıza yazarsan yasal olan iade hakkını kullan lütfen.
Bahsettigin standart arızaya bir anlam veremedim , direnç neden yanar; üzerine wattajindan yuksek guc düşer ise yanar. Eger üretici bu wattaji sınır degerlerde seçmiş ise ne zaman yanacagida belli olmaz. Ama bana bu olası gelmiyor gördüğüm amplilerde ucuz bile olsa böyle birşeyle karşılaşmadım. Mesela jet city katot direncleri çeyrek watt yetecekken 1 watt koymuşlar.
Bu konunun tartışıldığı linkleri buraya eklersen , bir gozatmak isterim, belki bir fikrimiz bir faydamiz olur. Birde unutmadan direnclerin konumu hakkında bir bilgin var mi?
 
Linkleri Ankara'ya döner dönmez buraya ekleyeceğim. Özellikle bir tanesinde 2 ayrı elektronik mühendisi arkadaş görseller ve başvurdukları çözüm yolları ile detaylı detaylı anlatıyordu, bana değerli görünmüştü o başlık. Bu aşağıda paylaşacağım görsel benim kendi amfime ait. Onarıma gitmezden hemen önceki gün çekmiştim. R38 ve R39 yan yana. R10 da hemen sağda.

Ben fotoğrafı yatay ekliyorum ama bir sebepten tekrar dikey hale dönüyor anlamadım ama sanmıyorum ki bu sorun olsun. :)

IMG_0508_zpsee6dcdb2.jpg
 
R10 2 watt , R38 ve R39 1 wattlik direncler , fotoğraf tan anlamak cok mümkün olmasada R10 un güç besleme katında olduğu kesin. R38 ve R39 anot diencleri yada lambalı katlar arası gerilim bölme amaci ile kullaniliyor olabilir. Fakat bu ampli 5 wattlik bir ampli ayrıca alltube da degil 1-2 wattlik direnclerden daha yuksek güçte direnç kullanılma ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Semayi görmekte lazım tabiki.
 
Evet arkadaşlar. Konu biraz dağıldı mı yoksa bana mı öyle geldi bilemiyorum ama galiba dün itibari ile ben de mağdurlar listesine eklendim. İçime doğmuş gibi sabah bu başlığı inceliyordum. Neyse uzatmayayım akşam repertuar üzerinde son bir tekrar aldıktan sonra güzelce amfimi kapadım ve uyudum. Sabah uyandıktan sonra amfimi çalıştırdım ve bir baktım ses yok. Blackstar ht5r combo modelini yaklaşık 2 ay kadar önce do-re den sıfır olarak almıştım. Acaba jaklarımda mı bir sıkıntı oldu gibisinden metin olma çabalarımla yaklaşık 7 tane jak denedim. Hatta kutuda duran hiç açmadığım birisini de açtım :D Ama sonuç ne yazık ki hüsran. Baba mesleği elektronikçilik olunca biraz meraklıyım tabi. Açtım aleti ve dirençleri kontrol ettim. Yanık kokusu aradım, kondensatörleri kontrol ettim şişen var mı diye, dirençlere baktım, diyotlara da göz ucuyla bir baktım herşey normal görünüyordu. Sadece bakarak anlanmayacağını ben de biliyorum vurmayın hemen :D Benimkisi nitel bir gözlem yapmaktı. Herneyse amfiyi tekrar çalıştırdım ve return girişinden girdim gitarı ve ses alabildim. Doreyi aradım daha sonra. Yakın zamanda servise göndereceğim. Sonuçları ben de bekliyorum artık. Tam da çalışmaların hız kazandığı dönemde hiç hoş olmadı açıkçası. Umarım sorun kronikleşmez. Yoksa tonlardan gayet memnundum.
 
OsmanBurak iyi ki varsın be yaa Tekirdağ garibanı! + reputeyşın olayı olsa boğardım valla artılara seni! :)

Allah razi olsun iommi ustat...Yahu bu gerginligi bi atalim hepimize yapismis, herkes mi Blackstar kullaniyor arkadas:LOL:, bak senin bir tek mesajin benim de gunumu yapti, bi de bunu okurken rastgele listeden sarkilar caliyordu bilgisayarda, Baris Manco geldi (iste hendek iste deve) hasretle andim tatli bir huzun aldi, Bahadir Akkuzu'yu hatirladim falan(afedersiniz Slash benim yaptigim Tekirdag koftesini yesin, les paul dedin mi Bahadir abidir benim icin nur icinde yatsin).

Tekrar diyorum arkadaslar hayat bir tek size vurmuyor "we've got the biggest amps, man they blast" diyen en kocaman amfilerin sahipleri de hayatla bas ediyorlar, hadi o zaman kisa bir ibretlik ani daha gelsin:

Hepiniz bilirsiniz koskoca Manowar efsaneler, krallar, Odin Valhalla falan, oyle kiliclar kalkanlar falan kusanir gokten simsekler iner album kapaklarinda, baska gruplar calar biz oldururuz falan filan diye bagirirlar ... Bagirirlar bagirmasina da bana 2 saat mesafede onlarin memleketi, Syracuse sehri yakinlarinda Auburn diye bir kasaba var orasi. Simdi benim kuzenim yani Sabri abim israrla benden sacma sapan pahali boyle super alasimdan yapilmis olta, misina, zipkin vs. istiyor inanmazsiniz 2000 dolara olta var, bildiginiz istavrit falan avlamak icin(istavrit oltaya gelir mi bilmem bosuna beni buradan bilgiyle vurmaya calismayin, ben yiyorum sadece, modelini yaziyor biz de aliyoruz) , kaldi ki Marmara denizinde 2000 dolarlik istavrit kalmis midir o da tartisilir! Kendisi aslen sigortaci ama ruhu balikci iste haliyle en iyi de ben anliyorum kendisini. Simdi baktim BassPro diye bunlarin satildigi bana en yakin dukkan bu Auburn'un oralarda; atladim gittim titanyum alasimindan yapilmis Shimano marka bir makara ariyorum.

Neyse oltayi buldum, sonra dedim yahu sorayim su tezgahtara: Manowar diye bi grup vardir bizim pil bitmesin diye kalemle kaset sardigimiz donemlerin efsanesi, buradanmis bu muhteremler tanir misin birader? Dedi ki onlarin solisti bizde okculuk/avcilik dersi veriyor ek meslek olarak naparsin ekmek parasi, gercek ismi de Louis, hindi tavus kusu filan avlamak icin birebirdir hic affetmez! Hadi canim falan oldum, buyuk rezillik... Tanisman zor olmaz buyur programi da burada istersen yazil kursa. Yaaa, kuruyup kaldiginizi gorur gibiyim, deri tangayla sahnede kosmak pazu sisirmek nerede, calilarin arasinda hindi pesinde kosmak nerede ama bu gercek. Hani diyorlar ya other bands play Manowar kills, bu en azindan zavalli hindiler icin gayet manali bir sarki sozu :). Yani diyorum ki hayat bu, nelere kadir, amfisi yanan sizler yine iyisiniz...
 
Evet arkadaşlar. Konu biraz dağıldı mı yoksa bana mı öyle geldi bilemiyorum ama galiba dün itibari ile ben de mağdurlar listesine eklendim. İçime doğmuş gibi sabah bu başlığı inceliyordum. Neyse uzatmayayım akşam repertuar üzerinde son bir tekrar aldıktan sonra güzelce amfimi kapadım ve uyudum. Sabah uyandıktan sonra amfimi çalıştırdım ve bir baktım ses yok. Blackstar ht5r combo modelini yaklaşık 2 ay kadar önce do-re den sıfır olarak almıştım. Acaba jaklarımda mı bir sıkıntı oldu gibisinden metin olma çabalarımla yaklaşık 7 tane jak denedim. Hatta kutuda duran hiç açmadığım birisini de açtım :D Ama sonuç ne yazık ki hüsran. Baba mesleği elektronikçilik olunca biraz meraklıyım tabi. Açtım aleti ve dirençleri kontrol ettim. Yanık kokusu aradım, kondensatörleri kontrol ettim şişen var mı diye, dirençlere baktım, diyotlara da göz ucuyla bir baktım herşey normal görünüyordu. Sadece bakarak anlanmayacağını ben de biliyorum vurmayın hemen :D Benimkisi nitel bir gözlem yapmaktı. Herneyse amfiyi tekrar çalıştırdım ve return girişinden girdim gitarı ve ses alabildim. Doreyi aradım daha sonra. Yakın zamanda servise göndereceğim. Sonuçları ben de bekliyorum artık. Tam da çalışmaların hız kazandığı dönemde hiç hoş olmadı açıkçası. Umarım sorun kronikleşmez. Yoksa tonlardan gayet memnundum.

Burada gozuken problemler ayni modele ait olmakla beraber farkli sekilde ortaya cikiyor gibi. Bu amfinin tasinabilirligini ve hos tonunu goz onune alan potansiyel bir musterisi olarak, size donus yapildiginda arizanin ne oldugunu ve ne sekilde halledildigini soylerseniz mutlu olurum. 100 wattlik modelinde hic sorun yasamamis bir kullanici olarak merak icindeyim. Forum icinde ve disindaki epey uygun fiyatli alternatiflere ragmen elim varip da alamiyorum hatta sanirim coktan vzgectim. Ama sorunun ne oldugu da bir turlu ortaya cikmadi yani.

Ben bu basliktan cikacak sonuca gore alternatif arayislarina girecegim, ornegin daha dusuk gain karakterine sahip olmasina ragmen ibanez TSA 15'e yavas yavas goz kirpmaya basladim; etraflica deneyince bende hos bir tat birakti ve goruntusu de cok daha doyurucu. Benim gozumden kacan her turlu alternatifi de merakla bekliyorum. Sorunlari forumda cozemiyorsak alternatiflerini ortaya koyalim bari.
 
TSA 15 de de dayanıklılık problemleri olduğunu okumuştum .

Aslında bu fiyat diliminde ve uzak doğu yapımı amfilerin ortak sorunudur bu , fazla stresse gelemezler ve arıza baş gösterir . Fazla zorlamamanızı ve aşırı ısıdan korumanızı tavsiye ederim .

Blackstar'da bu sorunların çok gibi görünmesinin sebebi ,
En yakın rakibinin 10 katından fazla satılıyor olması olabilir ülkemizde .

Yoksa anormal bir durum söz konusu olduğunu hiç sanmıyorum .

:)
 
Bu daha farklı bir arıza , sıkıntı güç besleme de degil bu kes pre katında bu is iyice ilginclesmeye başladı. Merakla ayrıntıları bekliyoruz. Bu arada cihazın içini açmak cihazın garanti kapsamından çıkmasına sebep olur, buna dikkat edin mağdur olmayın.
 
tabi tabi belirttiğim gibi baba mesleği elektronik olunca böyle şeyleri göz ardı edemiyorsunuz.. şu anda servise girişi yeni yapıldı amfinin fakat bana söylenilene göre onarım biraz uzun sürebilirmiş. haber geldikçe burada paylaşmaya devam edeceğim.
 
Bugün Blackstar S1 50 Kafa Amp alacağım. Bu kadar yazıyı okuduktan sonra, acaba bu üründe de bir problem çıkar mı diye düşünmeden edemiyorum?
 
Geri
Üst