Blue Blues Band

Vay be bir zamanlar Kerim Çaplı Jimi Hendrix'in arkasında davul çalmış.Jimi Hendrix ölmeden öncede davulcular listesinde adı varmış Kerim Çaplı'nın...
 
Blue Blues Band'i ilk kez Yavuz Çetin, Kerim Çaplı, Batu Mutlugil filan tam kadro galiba 1993'de (yada 1994) Galatasaray Lisesinin önünde verdikleri konserde dinlemiştim...canlı canlı adam gibi blues'u ilk onlardan dinledim...Batuhan da (duman gitaristi) çalmıştı onlarla...(Galiba onlardan önce Bulutsuzluk Özlemi de çalmıştı)..Kerim Çaplı hem bateri çalıyor hem de vokal yapıyordu, zaten en çok ondan etkilenmiştik...konserden sonra yemek için girdiğimiz istiklal'de bir büfede rastladık Kerim Çaplı'ya, tanışıp imza almıştım..düzgün bi kağıdımız yoktu pantolonumu imzalattım..hatta şaşırdı yazık diil mi pantolona filan diye..sonra oturup beraber yemek yedik, şans işte...sonra ki yıllarda birkaç kez daha dinledim onları.. Bilen bilir Kerim Çaplı kendine has özellikleri olan bir abiydi.. :) huzur içinde yatsın..
 
Neredeyse üç ay olmuş son mesajımı yazalı... kimseden alaka görmemiş yazık... adam gibi iş yapan eskiler.. daha çok cover çalıyorlardı, ortaya grup olarak bar programı konserler filan haricinde albümler çıkarsalardı çok daha ilgi görürdü başlık ama bu adamlar çok iyiydiler, grupla ilgili elinde kayıt (mp3, video) olan arkadaşlar youtube vs yollarla paylaşırsa sevinirim...
 
14 Aralık 2007 ODTÜ MT Rock&Blues günlerinde "Blue Blues Band" TRT Çekimlerinden 1 saatlik bir video gösterimi yapılacaktır.
Rock&Blues ücretsiz bir etkinliktir, Odtü'ye giriş için etkinlik davetiyesi isteyen varsa bana özel mesaj atabilir.
 
Birisi ulaşsın şu videoyu da Yavuz baba'yı Kerim baba'yı Batu baba'yı şöyle keyifle izleyelim.Ulan birisi çeksin kayıt yapsın istediği parayı veririm o görüntüler için yıllardır arıyorum nafile...
 
Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak olan Yüxexes dergisi Temmuz sayısında yer alan "Longplay" köşesinde grubun temel taşlarından Batu Mutlugil ile yapılmış keyifli bir röportajı ve Batu Mutlugil'in ağzından Blue Blues Band'in tüm hikayesini okuyabilirsiniz.
 
batu.jpg


bu röportaj iki bölüm halinde yer alıyor... baba kerim çaplı'dan yavuz çetin'e merak edilen o kadar çok konuya girip çıkıyor ki kesmeye kimse kıyamazdı...

fotoğraflar da mehmet turgut tarafından çekilince daha da bir güzel olmuş röportaj
 
Bi üstteki mesajda yazdığı gibi yüxexes dergisinin yeni bir eki değil mi bu? Farklı bir dergi falan değil.Bu röportaj kaçmaz çünkü.Teşekkürler bu arada röportaj için.
 
alicandan demiş ki:
Bi üstteki mesajda yazdığı gibi yüxexes dergisinin yeni bir eki değil mi bu? Farklı bir dergi falan değil.Bu röportaj kaçmaz çünkü.Teşekkürler bu arada röportaj için.

Yok farklı bir dergi değil, Yüxexes dergisi içindeki bir bölüm olarak başladı "Longplay". Röportaj uzun ve keyifli olduğu için kısaltarak yayınlanmak yerine 2 bölüm halinde yayınlanıyor. ilk bölümü bu sayıda yer alıyor, 2. bölümü ise gelecek sayıda okuyabilirsiniz.
 
Geri
Üst