Doğru Olan Bencilliğin Kuralları

ben mi? yoksa bizmi?


  • Toplam oy veren
    789
elbettekide her insan bencildir,
bencil olmak zorundandır da eğer bencilliğin kuralları buysa.. (bende bencil insanın bu vasıfları taşıdığını düşünüyorum). ki bende bencilim hemde fazlasıyla... bu hayata kendim için geldim ve Allah beni tek yarattı yani tek ben olarak.. bu bile bi neden bencil olmak için. bence bencillik insanın kişiliğine duyduğu saygıdır ve bencil olan kişi karşısındaki insanada kendine duyuduğu saygıyı duyan kişidir. "ben" e özen gösteren kişi zamanla "biz" demek isteyen kişidir. çünkü ben diyen kişi insnalara da değer verir ve onlarıda benliklerine çevirmeye çalışır. başıboş bi toplulukta başı boş bi "biz" olmaktansa tek başıma bu vasıflara sahip bi "ben" olmayı tercih ederim, ki bu vasıflardaki "ben" ile biçok kişi "biz" olmak isteyecektir.
 
26-Haketmediği maddi-manevi şeyleri reddeder.

1.seçenek: diyelim edebiyat sınavından 50 aldım.günlerce çalıştım ve haketmediğimi düşünüyorum.ve notu reddediyorum.bu bencillik midir?
2.seçenek: diyelim edebiyat sınavından 90 aldım.ama yanımdakinden önümdekinden cevapları aşırdım.ve bu notu haketmiyorum.yada önemsiz günlük bir ödev ve ben hazırlamadım.hocaya evde unuttum dedim o da ''ben seni bilirim yavrum yapmışsındır diyerek iyi not verdi'' ve ben onu haketmedim.karşı çıktım.bu bencillik mi acaba? (bu madde sadece çelişkili olanlardan 1 tanesiydi)
 
ben dediğin zaman hiç bişii düşünmeden mutlu olabılıyorsan sozum yok ama bencıllığının sonunda acı ceken oluosa bn bencıl olamam.herzamn bız demek insanı mutlu eder zaten bız dıyebılmekte ayrı bır erdemdır.bunu farkedersenız bız olmanın guzellığını daa ii yaşarsınız enazızndan bn demekten daa gzl:)
 
Ben MSN listemde bencilimdir mesela. Görmek istemediğim hiç bir şey orada kalmamalı. Zaten kişisel ve bencil mekan değil mi orası? Bir de bunu sorgulayanlar çıkıyor ya, çok gülüyorum. "Sildin, ayıp ettin.." diyenler mesela bunlara çok güzel bir örnek. Erbakan misali, "Haydi oradan; haydi, haydi.."
 
yani ben bencil değilim diyen yalan söylüyordur bencillik bi yerde içgüdüsel bi şey insan tabii ki önce kendini düşünür yani her insanın karakterinde olan bir şeydir bu inkar edemeyiz
 
Doğru bencillik?

Ben annenin çocuğuna duyduyu sevginin bile bencilce olduğunu ileri sürdüğümde çek tepki almıştım zamanında...Sanırım bu tepkinin nedeni bencillik kelimesinin kulağa kötü gelmesiyle alakalı..

Bencilliği yatsıyamayız,böylece ayakta kalıyoruz ama bunu ilişkilerimizin odağı haline getirmek yanlış bence..

İnsanlara"ne yapıyosa hepsini bencilliğini tatmin için yapıyo" gözlüğüyle bakmak hayatı yaşanmaz kılar...

Şimdi kabaca kafamda tarttım da ,sanırım doğru bencillik için insaf ve adalet duyguları devreye girer..

Bencillik için "biz" ya da "ben" doğruluğunun kıstası nasıl olabilir ki?Her koşulda bir öteki var.Toplu halde bencil olmak hafifletici sebep mi yani :roll:
 
Başkasınada yardım edebilecekken neden sadece kendimi düşüneyimki?
ama sadece kendime şansım varsa bu zaten ikinci bir şans olmadığından bencillik değildir.
 
Geri
Üst