Şüpheli Ilanlar

Bu ilandaki gitar sahte ilk olarak 50s olan bir gitarın trustrod ayarları burguların olduğu yerden olmaz ayrıca modern burguları olmaz seri numarası başlangıcıda yanlış ve büyük ihtimal toplama bir gitar hepsini geçtim reverbte en babası en kusursuzu 1400 dolar olan gitarı 2050 dolara satmaya çalışıyor ki gitar 50s değil :) resim koyamadım ama ilan numarası827127109
Gitar dediginiz gibi 50s degil. Alakasi yok. Satici gitarin kafasinin arkasindaki madalyonda 1996 yili icin yazan "Fender 50 Years of Excellence" yazisindan dolayi boyle yazmis. :)
Yanlis bilgi vermis (bilerek ya da bilmeyerek); fiyat da abarti. Gitar duz 1996 model bir Fender American Standard.

Bahsettigim madalyon su sekilde;
 
Son düzenleme:
Gitar dediginiz gibi 50s degil. Alakasi yok. Satici gitarin kafasinin arkasindaki madalyonda 1996 yili icin yazan "Fender 50 Years of Excellence" yazisindan dolayi boyle yazmis. :)
Yanlis bilgi vermis (bilerek ya da bilmeyerek); fiyat da abarti. Gitar duz 1996 model bir Fender American Standard.

Bahsettigim madalyon su sekilde;

ben kendisi ile görüştüm yanlış vs diye ukala ve alaycı konuştu inkar etti belliki tokatçı zaten 96 strata 14 bin tl istemesinden belli yüzde yüz biliyordur kendiside 50 s olmadığını
 
İlandaki fotoğraflar bu siteden alıntı;

Aynı satıcının,
Bu ilanındaki fotoğraflar da bu siteden alıntı;

Satıcının adı: "Ved At" ...???
Telefon no gizli.
Bir kaç ilanı daha var büyük ihtimal onların fotoğrafları da başka yerlerden alıntı olabilir.
Fotoğraf çekmeye üşenmiş başka yerden alıntılamıştır diye iyimser olasım geliyor ama kim bu fiyatlara sattığı ürünün fotoğrafını çekemeyecek kadar üşengeç, yabancı sitelerden fotoğraf arayacak kadar uğraşmış olabilir ki?
Ürünü görmeden almak için son derece şüpheli bir profil.

Vedat (wareyha) yillardir bilinen birisidir. Guvenle alim satim yapabilirsiniz.
 

Gitarın orijinalligine şüphe yok. Sadece karnede yazan model ismi "les paul traditional desert burst". Ya karne aynı gitara ait değil, ya gitar siyaha boyanmış ya da yanlış model ismi yazmışlar fabrikada.
 
Buyuk ihtimal karne ayni gitara ait degil ya da yanlis model ismi yazilmis karneye. Gitar ilanda belirtildigi gibi Gibson Classic Custom Les Paul olmali. Truss rod kapagi degistirilmis gozukuyor...
 
Epiphone Les Paul Standartİlan No: 830672485
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ri-epiphone-les-paul-standart-830672485/detay
bana çakma gibi geldi. Özellikle headstocku ve switch yeri
Hocam ürün büyük ihtimal orijinal. Truss rod kapağı aşınmış, normalde orada Les Paul Standart yazıyyor. Switch yeri değiştirmesi ise çok basit. Bu gitarın ucuz olmasının sebebi 3. fotoğraflarda potanslarının yanı. Oradan iyi darbe yemiş.
 
Headstock kırılması ve Les Paul. Şaşırtmadı :D. Ayıptır sorması, ne kadara yaptırdınız? Ve işçiliği nasıl?
Boyasıyla 200-300 TL arası bir fiyata yaptırdım. İşçilik beni fazlasıyla memnun etti en azından çalarken elimle hissetmiyorum o tamir olan bölgeyi ve neredeyse hiç belli bile olmuyor kırıldığı. (İkinciye kırılması benim hatamdı bu arada işçilikle alakalı değil yani.) Ama sustain kaybını dediğim gibi ben bariz bir şekilde hissetmedim, fabrika çıkışı haliyle fark vardır mutlaka.
 
Boyasıyla 200-300 TL arası bir fiyata yaptırdım. İşçilik beni fazlasıyla memnun etti en azından çalarken elimle hissetmiyorum o tamir olan bölgeyi ve neredeyse hiç belli bile olmuyor kırıldığı. (İkinciye kırılması benim hatamdı bu arada işçilikle alakalı değil yani.)
Benim de kırık DR100'üm var. 3 kez kırıldı :D. 40₺'ye yaptırmıştım en son, işçilik kaliteli değil, kırığı hissediyorum gerçekten. Sap ayarını da hiç denemedim.
Güle güle kullanın :). Kazasız belasız.
 
Bende hep korkuyorum headstocku kırılıp yapılan les paullardan. Gerçekten korkmalı mıyım yoksa direk almalı mıyım?
Ton olarak belirgin ve rahatsız edici bi fark olmaz genelde ama tamir eden ustanın işçiliğine bağlı olarak yüksek ile aşırı yüksek arası değer kaybı yaşanır. Bu değer kaybı siz gitarı almadan önce yaşandıysa sizin korkmanızı gerektirecek bi durum yok.
 
Geri
Üst