Şüpheli Ilanlar

zoonkk yanlış gazetecilik. Chet Atkins benim hesabım orada sadece 2 gitar onurun. İlan verme limitlerinden dolayı başka hesap kullanıyor. yakın arkadaşı olarak İstediğiniz bilgiyi zevkle verebilirim size. Buyrun sorunuz?

sarı sitede ilan başına 1.2 tl vererek istediğin kadar ilan verebilirsiniz. açıklamanız çok inandırıcı olmamış. Ki bahsi geçen kişi tüm piyasada mimlenmiş bir kişi he zaten mevcut piyasada alış veriş yapacağı kimse yoktur. anca yeni bu ortamlara girmiş çok fazla bilgisi olmayan insanlar ile 1 kere alışveriş yapabilir. sonrası onlarda uyanır :)
 
sarı sitede ilan başına 1.2 tl vererek istediğin kadar ilan verebilirsiniz. açıklamanız çok inandırıcı olmamış. Ki bahsi geçen kişi tüm piyasada mimlenmiş bir kişi he zaten mevcut piyasada alış veriş yapacağı kimse yoktur. anca yeni bu ortamlara girmiş çok fazla bilgisi olmayan insanlar ile 1 kere alışveriş yapabilir. sonrası onlarda uyanır

Hayır şunu hala anlamış değilim. Biri açık açık şunu yazabilirmi? Onlarda uyanır derken hala ne demek yani bu adam dolandırıcı mı? bu adam hırsız mı? Kim bu adam için biri bana şunu söyleyebilirmi? bir tanesi çıkıp evet beni kandırdı beni dolandırdı diyebilirmi? Neden ön yargılısınız bu kadar. Hayır adam zaten polemik oluşmasın diye foruma yazmayınca ciğeri 5 para etmez adamlar aç kurt gibi salyası aka aka saldırıya geçiyor. Sürekli aynı muhabbetin aynı kişiler tarafından dönmesi ne kadar sinir bozucu... sarı sayfalar da onlarca ilana her ay belli bir para ödememek varken başka ücretsiz olan alternatifi kim olsa değerlendirir. Kaldıki telefonumuz belli adımız belli alıcıyla konuşurken mağazaya yönlendiriyoruz bu gibi detayları zaten veriyoruz, Vermeyip satış yapsak dersinizki bunlar inmi cinmi? Ama buna işaret eden bir delil kanıt da yok sizde? Bu arada eskiden herşey onurunda açıktı benimde açıktı. Bunu herkes bilir. Son zamanlar onurla uğraşan adamlar çıkınca bazı bilgileri gizledik. Umarım bu insanlarla tesadüfi bir alışveriş karşılaşmamız olur. ne diyelim
Birde şunu anlamıyorum Burada fjc , ketamin, bandidas yada bir başkası forumda hiç mi ilanı olmadı bugüne kadar. Hiç mi satış yapmadı bu insanlar hem nickname kullanan insanlar bunlar? sarı sayfada nickname kullanınca mı kötü olunuyo. Nasıl bir mantık çatışması bu ya. Ayrıca Onur birde bu adamları arayıp, hayır öyle sandığın gibi değil deyip kendini savunacakken adamlar telefonu bile açmıyorlar sanki birbirileriyle anlaşmış gibi bakın esji mesajlara birbirlerini etiketleyip gaza getiren birbirlerinin yorumunu sürekli beğenen insanlar bunlar. kendi iç dünyasındaki inanacağı şeye öyle bir inanmışki fikri değişsin istemiyor. Halbuki Fjc nickli özhanın onura telefon açıp dünyada hiç duymadığım küfürleri onura sarfettiğin de onurun yanındaydım. videoyu bizzat kendim aldım telefon konuşmasını kaydettim çünkü biliyoruz pislik bi adam olduğunu. Onur, abi bi sn ne oldu mevzu ne diyip araya girmesine rağmen adam makineli tüfek gibi küfürleri sayıyor o kadar kaptırmışki kendini. Resmen küfür etmek için aramış. Sonra bilmemne gibi yalvarıp abi benimde çocugum var abi ben seni dinlicektim yanlış yaptım abi mesajı atıp şikayet dilekçesini geri çektirmişti. O küfürleri bana yapacaktı anam avradım olsun onun şeyinden tavana asardım o ayrı...
Ketamin yani eski nickiyle bandidas da onura mesaj atmış hatta bi yerde onura haklısın yazdığım mesajları geri sildireyim filan demiş. Ne hikmetse ne mesajı sildirmiş nede onurun haklılığını ortaya koymuş. Hoş bunu yapmadan atmışlar onuda 😁 Nereden saldıracaklarını şaşırmış hakketen bu insanlar. Kardeşim onu bunu bırakın. Bana bu adamın suçunu söyleyin? karalamaksa açarım bende yukardaki NorthShield gibi yeni bir hesap yazarım fjc diye biri varmış, bandidas diye biri varmış şöyle böyle diğer hesaptanda yüklenirim bundan kolay birşeymi var. Bunu herkes yapar.

Valla biladerler işin özü şu ki bu insanlarla, biz karar aldık uğraşıcaz artık. Çünkü bu ithamlarda bulunan daha bize neler yapmazki. sürekli bir açık arama peşinde olacak. Kimlikleri gizli kimseylede paylaşmazlar. Hadi bi telefonla konuşalım desen konuşmazlar bi yerde buluşup yüz yüze konuşalım desen gelmezler. Bazılarının face, instagram vb hesapları bile yok. Adamın amacı belli çünkü.
 
Son düzenleme:
Kişisel olarak aranızda neler yaşanmış detaylı olarak bilmiyorum. Ama bazı kişiler bu kadar çok gitar alıp satan kişinin bir mağazasının olmaması ve dolayısıyla vergi ödemeden yüksek kazançlar sağlamasını haksız buluyor olabilir. Ortalıkta bunun lafı geçmemiş sanırım ama belki de durum budur.
 
Kişisel olarak aranızda neler yaşanmış detaylı olarak bilmiyorum. Ama bazı kişiler bu kadar çok gitar alıp satan kişinin bir mağazasının olmaması ve dolayısıyla vergi ödemeden yüksek kazançlar sağlamasını haksız buluyor olabilir. Ortalıkta bunun lafı geçmemiş sanırım ama belki de durum budur.
yukarıdaki yazımda betimlemiştim. Detay vermek istemiyorum bu konuda ama onurla ortak mağaza işletiyoruz son 4 yıldır. Vergi levhamız da var. Her yere kayıdımızda. Hiç telefonlara bakmıyorlarki açıklama yapsın adam. Kaldıki bunlar kimki açıklama yapmak zorunda olsun? Madem bir konuda şüphen var açarsın telefon konuşursun. Varsa da şüphen gelirsin mağaza ya çay kahve içersin.

bu arada haksız kazanç olduğundandır beki dediniz ya, onlarda haksız iftira attılar bugüne kadar. Buna ne denilmeli
 
Merhaba, yeni bir üyeyim. Aslında bu başlık sayesinde forumu buldum ve üye oldum. Ben de bir ilan bırakayım:

Nik Huber Krautster II - En Uygun Nik Huber Gitar Fiyatları sahibinden.com'da - 777705748

Bahse konu gitarın hardware değişiminden bahsedilmiş ama bu gitar daha fazla değişiklik görmüş gibi. Nik Huber'in bu tarz bir kol kontürü olan bir modeli bildiğim kadarıyla yok. Dolayısıyla bu gitara sonradan kontür yapılmış (biraz da acemice yapılmış) ve haliyle tekrardan boya atılmış gibi duruyor. Yanılıyor olabilirim veya satan kişi kendisi de ikinci aldıysa bundan haberi olmayabilir elbette.
 
yukarıdaki yazımda betimlemiştim. Detay vermek istemiyorum bu konuda ama onurla ortak mağaza işletiyoruz son 4 yıldır. Vergi levhamız da var. Her yere kayıdımızda. Hiç telefonlara bakmıyorlarki açıklama yapsın adam. Kaldıki bunlar kimki açıklama yapmak zorunda olsun? Madem bir konuda şüphen var açarsın telefon konuşursun. Varsa da şüphen gelirsin mağaza ya çay kahve içersin.

bu arada haksız kazanç olduğundandır beki dediniz ya, onlarda haksız iftira attılar bugüne kadar. Buna ne denilmeli
Valla bu kadar olay çıkacağını bilsem sormazdım :). Bu arada ben genelde okuyorum yazmıyorum üyeliğim 2016 yılına ait. Dikkatimi çeken ufak tefek şeyler olduğu için sorma ihtiyacı hissetmiştim.
 
Bu yaştan sonra zorla okuma yazma mı öğretelim size? Düzgün konuşun adamın asabını bozmayın. Yok şu hesap senin 1478. hesabın yok şunları bunları dedin (demediğim halde) gibi şizofrenliğinizi kendi içinizde yaşayın.

Ben olsam almam çünkü pahalı dedim, bu da zorunuza gidiyorsa satış yapmayın. Daha da konuşturmayın.

Benim adım da belli, telefonum da belli, birçok sosyal hesabım da var. Zaten hepsini bulmuşsunuzdur. Burada tatava yapmayın.
 
Son düzenleme:
@Ketamin @zxcvbnm Sanırım bahsedilen 3 sarı site üyeliği ve bazı kimselerin fiyatları abartı bulduğu gitarlar sizin.
Hayırlı işler.
Gitarların fiyatlarına -özellikle temiz ve iyi gitarlarınkine- birşey demek bence bana ve diğer kullanıcılara düşmez. Anca bu konuya ve Abartı İlanlar konusuna bolca düşersiniz ve zamanla işletmekte olduğunuz dükkanın adı da ifşa olur sizin de dükkanızın da adı lekelenir. En fazla bu olabilir yani ne kadar önemsiyorsunuz bilmiyorum da.
Bence asıl sorun ticaret etiğine(de facto) sığmayabilecek ilanlarınızın da olması, ya da benim öyle görmem. Bu konu üstüne konuşulabilir.
Gibson ya da Fender prosu değilim, ama Ibanez, Jackson, Charvel, Schecter vb. markaların gitarlarını genelde gördüğüm yerde tanırım ve değerlerini aşağı yukarı bilirim. Her gece yatmadan önce 15 dk sarı sitede günlük ilana giren 25-30 adet gitarı incelemek hobim olmuştur artık.
Bu bağlamda;
Şu gitar İlhan Manış(kadıköy vox stüdyo)'tan 1500 liraya aldığınız gitar mı ?(belki pazarlık payı da vardır)
İlhan Manış'ın sahibinden hesabına yaklaşık 1 ay önce 1500 liraya bir rgt42dx eklendi ve 1-2 hafta önce satıldı. Sizin bu rgt42'nin de ilan tarihi 8 ocak. O gitar da sizinki de 2006 yapımı, iki gitar da Edge Pro köprülü versiyon.
Ondan aldıp satıyorsanız evet burada legal olmayan bir durum yok ama alıp 2 katı fiyatına ilana koymak etik sınırları dışında. Bu konudan bağımsız bence fiyatı da etik sınırlarının dışında bu gitar için.
Şu da benim dikkatimi çeken başka bir ilanınız:
Aşırı temiz demişsiniz ama gitarın sapının tam ortasında Amerika'da Colorado nehri yanınında bulunan Grand Canyon kadar geniş bir çatlak var. Evet çatlaktan bahsetmişsiniz ama sonrasında kurduğunuz cümleler bence pek iyi değil. Benim arkadaşımda da benzer çatlaklı bir gitar var, nerede 50 liraya tamir ettirebilirim bilmiyorum gerçekten.
İzmir'de Cenker abi buna 300-400 lira fiyat çeker muhtemelen o da böyle bir işi almak isterse :)

Amacım gerçekten sizinle laf dalaşına girmek değil, samimiyetle sakince ve rahat kafayla cevap verecekseniz dinlemek isterim. Dükkanınızı da görmek isterim esasen. İkinci elcilik yapmak kolay değil, bu forumu diğer dükkan açanlar gibi sizin de reklam amaçlı kullanmanız yararınıza olabilir aslında, forum kurallarına aykırı falan değil.
İyi forumlar.
 
Son düzenleme:
@berdin123
Ben onlardan değilim :)

Ayrıca o çatlak bir şey değil, 50 liraya değil 5 liraya bile yapılır. Kırtasiyeden bi 404 alıp sıktıktan sonra bir şeyciği kalmaz. En olmadı vergi levhaları var daha ne olsun?
 
zaten söylenilen o yoksa amaç kötülemek değil ama iyi kötü bir müzisyenin az bir piyasa bilgisi var 3 liralık şeyi 10 liraya satıyorsunuz bizim tepkimiz ona bilen zaten almıyor aylardır ilanlarınız duruyor evirip çevirip birilerini düşürmeye çalışıyorsunuz :)
 
@Ketamin @zxcvbnm Sanırım bahsedilen 3 sarı site üyeliği ve bazı kimselerin fiyatları abartı bulduğu gitarlar sizin.
Hayırlı işler.
Gitarların fiyatlarına -özellikle temiz ve iyi gitarlarınkine- birşey demek bence bana ve diğer kullanıcılara düşmez. Anca bu konuya ve Abartı İlanlar konusuna bolca düşersiniz ve zamanla işletmekte olduğunuz dükkanın adı da ifşa olur sizin de dükkanızın da adı lekelenir. En fazla bu olabilir yani ne kadar önemsiyorsunuz bilmiyorum da.
Bence asıl sorun ticaret etiğine(de facto) sığmayabilecek ilanlarınızın da olması, ya da benim öyle görmem. Bu konu üstüne konuşulabilir.
Gibson ya da Fender prosu değilim, ama Ibanez, Jackson, Charvel, Schecter vb. markaların gitarlarını genelde gördüğüm yerde tanırım ve değerlerini aşağı yukarı bilirim. Her gece yatmadan önce 15 dk sarı sitede günlük ilana giren 25-30 adet gitarı incelemek hobim olmuştur artık.
Bu bağlamda;
Şu gitar İlhan Manış(kadıköy vox stüdyo)'tan 1500 liraya aldığınız gitar mı ?(belki pazarlık payı da vardır)
İlhan Manış'ın sahibinden hesabına yaklaşık 1 ay önce 1500 liraya bir rgt42dx eklendi ve 1-2 hafta önce satıldı. Sizin bu rgt42'nin de ilan tarihi 8 ocak. O gitar da sizinki de 2006 yapımı, iki gitar da Edge Pro köprülü versiyon.
Ondan aldıp satıyorsanız evet burada legal olmayan bir durum yok ama alıp 2 katı fiyatına ilana koymak etik sınırları dışında. Bu konudan bağımsız bence fiyatı da etik sınırlarının dışında bu gitar için.
Şu da benim dikkatimi çeken başka bir ilanınız:
Aşırı temiz demişsiniz ama gitarın sapının tam ortasında Amerika'da Colorado nehri yanınında bulunan Grand Canyon kadar geniş bir çatlak var. Evet çatlaktan bahsetmişsiniz ama sonrasında kurduğunuz cümleler bence pek iyi değil. Benim arkadaşımda da benzer çatlaklı bir gitar var, nerede 50 liraya tamir ettirebilirim bilmiyorum gerçekten.
İzmir'de Cenker abi buna 300-400 lira fiyat çeker muhtemelen o da böyle bir işi almak isterse :)

Amacım gerçekten sizinle laf dalaşına girmek değil, samimiyetle sakince ve rahat kafayla cevap verecekseniz dinlemek isterim. Dükkanınızı da görmek isterim esasen. İkinci elcilik yapmak kolay değil, bu forumu diğer dükkan açanlar gibi sizin de reklam amaçlı kullanmanız yararınıza olabilir aslında, forum kurallarına aykırı falan değil.
İyi forumlar.

Hayır o rgt42 yi bilmiyorum alakası yok yani. Daha önce bu gitarı anatolia buradan da vermişti. Silinen ilanlarda olmalı. Ha illada ispatlayın inanmıyorum derseniz bulup ispatlarımda.
bence siz luthierinizi değiştirin. Çünkü daha önce şuanda da kullanmakta olduğum ibanezi aynı bölgedeki çatlak onarımına feridun usta 50 TL aldı. Yaptığı işlem ise bölgeyi temizleyip macunu sürmek onun haricinde çatlağın durumuna göre işkence ile sıkıştırılıp kuruması beklemek, bukadar. bu işlem için 300 - 400 lira almak biraz komik olurudu bu tip bir çatlak için :)
işte aslında sorun tam olarak şu. Siz şimdi rgt yi ilhandan almış olabileceğimi yazdınız sayın fjc bunu fırsat bilip hemen bu yazıyı alıntılayıp işte bakın arkadaşlar bizimki iş başında ilhandan 1500 e aldı 2750 ye satıyor. Bundan mal almayın demogojisi yapmak. Olayın iç yüzüne baktın mı yok. Elinde kanıtın varmı oda yok. Yani salata laflar başka birşey değil. Mesela dikkat edin her fırsatta 400 liraya alınan gitar başlığını paylaşıyor. Durumla ilgili ne biliyor? Hiçbirşey. Çünkü adam kötülemeye kanalize olmuş bikere.
şimdi diyorsunuz ki 2750 etik sınırların dışında peki size soruyorum ne olmalı bu gitarın fiyatı? Mesela araştırma yapın varsa sıfırlarına bakın mesela. Bakın ikinci elin piyasası olmaz. Biri vardır sıkışıktır 100 lira ister diğer tok satıcıdır aynı mala 1000 lira ister bu malın sıfırı 1100 lira olsa bile istenilen fiyat kimseyi bağlamaz. Alan alır almıcak olan yoluna bakar. Hiç kimsenin istenilen fiyat hakkında söz söyleme hakkı yoktur.
Yani herkes sizin gibi sorsa güzel güzel cevaplasak kalpler kırılmasa dimi ama? Gerek yok pc arkasında klavye şovanistliği yapmaya. kimse size madalya vermeyecek bunun için, kızlarda göğüslerini açmayacak, biraz sakin yoluna bak kardeşim...
 
Bu yaştan sonra zorla okuma yazma mı öğretelim size? Düzgün konuşun adamın asabını bozmayın. Yok şu hesap senin 1478. hesabın yok şunları bunları dedin (demediğim halde) gibi şizofrenliğinizi kendi içinizde yaşayın.

Ben olsam almam çünkü pahalı dedim, bu da zorunuza gidiyorsa satış yapmayın. Daha da konuşturmayın.

Benim adım da belli, telefonum da belli, birçok sosyal hesabım da var. Zaten hepsini bulmuşsunuzdur. Burada tatava yapmayın.
Sen kendini hiç ayyuka çıkarmaya çalışma. Ben olsam almazdım demek ne demek? Kaldıki hadi ketamin nicki ile sadece bunu söyledin. Peki ya bandidas nicki ile yaptıkların?
 
zaten söylenilen o yoksa amaç kötülemek değil ama iyi kötü bir müzisyenin az bir piyasa bilgisi var 3 liralık şeyi 10 liraya satıyorsunuz bizim tepkimiz ona bilen zaten almıyor aylardır ilanlarınız duruyor evirip çevirip birilerini düşürmeye çalışıyorsunuz :)
Örnek verirmisiniz? 3 liralık hangi şey 10 lira? Hem bu tepkiyi göstermek hiç kimsenin haddine değildir. Yukarıda açıkladım. İsteyen istediği fiyata satar. önemli olan sıfırdan düşük bir fiyat belirlemek. Günde kaçtane saçma salak takas teklifi geliyor biliyormusunuz? Buna kusura bakmayın sizde dahilsiniz. Ayrıca emin olun hiç bir gitar oradaki fiyatlara satılmamıştır. Pazarlık yok dememe rağmen ciddi yaklaşan insanlarla pazarlık yapıyoruz. Mesela daha yeni tertemiz durumdaki fender amerikan standard stratı 7000 liradan 6 bine verdik.
Ayrıca şu son cümleniz gerçekten çok iğrenç evirip çevirip birilerini düşürmeye çalıştığımız ile ilgili? şunu açarmısınız nasıl yani?
 
Örnek verirmisiniz? 3 liralık hangi şey 10 lira? Hem bu tepkiyi göstermek hiç kimsenin haddine değildir. Yukarıda açıkladım. İsteyen istediği fiyata satar. önemli olan sıfırdan düşük bir fiyat belirlemek. Günde kaçtane saçma salak takas teklifi geliyor biliyormusunuz? Buna kusura bakmayın sizde dahilsiniz. Ayrıca emin olun hiç bir gitar oradaki fiyatlara satılmamıştır. Pazarlık yok dememe rağmen ciddi yaklaşan insanlarla pazarlık yapıyoruz. Mesela daha yeni tertemiz durumdaki fender amerikan standard stratı 7000 liradan 6 bine verdik.
Ayrıca şu son cümleniz gerçekten çok iğrenç evirip çevirip birilerini düşürmeye çalıştığımız ile ilgili? şunu açarmısınız nasıl yani?

Evet bende size arada teklif sunuyorum. bazı zamanlarda böyle abartılı ilanlara troller yapmayı seviyorum. Fiyat politikası tabikide sizin bileceğiniz iş ona karışamayız. ama sizde abartılı ilanlar başlığından fiyatını abartılı bulduğumuz ürünleri paylaşmamıza, yada şüphelendiğimiz ilanları burada paylaşmamıza karışmamanız gerekmektedir. gelelim son cümleme evet ilanlarınızda yaptığınız açıklamalar gerçeği yansıtmadığı zamanlar bu birilerini ikna etme çabası ( birilerini düşürme ) anlamına geliyor. hatırlarsan 2 ay önce bir tane special stratı biriyle takas yapacaktın strat karşılığında ibanez s5470 + 2 tane pedal + 1000 TL nakit alacaktın öğlen kadıköyde buluşmanızı saat 10 da arayıp iptal etti. he kusura bakma onu ben iptal ettirdim. çok sevdiğim bir abimdi kendisi son dakka haber aldım. sonra ne yaptık biliyormusun s5470 1 saat içinde 4000 tl sattım. üste 1000 tl ekleyip muhteşem bir standart strat aldık . 3 tane pedalıda yanına kaldı. Size bu konuda birşey diyemem tabikide ticaret anlayışınızdır. fiyatı siz belirlersiniz zaten biraz işin içinde olan ona göre değerlendirip alır. sattığınız fiyatlarada alan varsa tabiki kendi seçimi orası ayrı bir konu. Son alarak size bir tavsiyem bu tarz forumlarda size karşı söylenenleri dikkate alırsanız inanın yaptığınız işten daha çok ekmek yersiniz. örnek olarak ilhan ve aycan ben herkeze tavsiye ederim eş dost sordumu çekinmeden al derim bende giderim neden çünkü şimdiye kadar herhangi bir yanlışlarını görmedim duymadımda. ticarette belli kar marjları vardır. bir malı 2 liraya alır 3 liraya satarsın. siz 2 liraya alıp 10 liraya satmaya çalışıyorsunuz buda insanların tepkisini çekiyor. he bu yazdıklarım sizin kişilik karekterinizle alakalı değil kesinlikle yanlış anlamayın. tamemen ticaret anlayışınızla alakalı ticaret yapmayı nasıl kimden öğrendiniz bilmiyorum ama yanlış yaptığınızı biliyor.
 
Üstte bahsedilen Grand Canyon gitar puf olmuş. Şuraya ekran görüntüsünü bırakayım da, gitarında böyle önemsiz ve basit çatlağı olanlar, arkadaşlardan yol yordam öğrenip 50 liraya yaptırabilsinler. Gelecek zamanlarda görecekler için de not düşeyim; dolar bugün 5,88 lira.
 

Dosyalar

  • grand canyon.jpg
    grand canyon.jpg
    276.8 KB · Gösterim: 264
Üstte bahsedilen Grand Canyon gitar puf olmuş. Şuraya ekran görüntüsünü bırakayım da, gitarında böyle önemsiz ve basit çatlağı olanlar, arkadaşlardan yol yordam öğrenip 50 liraya yaptırabilsinler. Gelecek zamanlarda görecekler için de not düşeyim; dolar bugün 5,88 lira.
o gitar dün satıldı.
alan kişinin numarasını verebilirim nasıl ve ne şartlarda satığımdan size bahsetsin. 2000 liraya gitti o gitar. Sağolsun berdinin paylaşımından sonra gelip aldılar.

hatta fotoğrafları ben ekliyeyim sen hiç zahmet etme sayın ketamin bey. Kaçak göçek konusunda sen daha başarılısındır. Saklanılcak birşey yok satıldı sonuçta. 😉 hala kendini haklı çıkarma çabasında olman tabaktaki son artığı ekmek banmak gibi.

B1B9BCCF-4703-491E-A66A-99A9B47F9C6A.jpeg0C5F60C4-6508-4AC9-9498-B28460D4041D.jpegFB90E266-95B8-479C-BADE-1B172D590E12.jpeg92FAB7CD-299F-457B-8779-BF828EFCA9DB.jpeg0E85CF87-5D4E-4B1C-9CE9-FAA30450929F.jpeg261415A8-C437-43EA-8FB7-0E9633D10BBB.jpegEE9B5D8A-7812-4BEB-AE1E-AA206F272BA2.jpeg51297FF5-C6DF-4806-82EA-762931F0CAEE.jpegB1D6A0AD-CCF8-49E2-B4A5-DA115C5FFA25.jpeg0CB3AE04-F510-4701-AB11-0F74D5957853.jpegCDF35208-7DE3-408B-9150-3525C536E4FE.jpeg46CF7910-1671-4403-8CAE-BA73D5911400.jpeg76B5A3A4-A426-427B-9062-DBCEDD3C9EA1.jpeg59E8FE20-3211-40D9-A588-273E798A005D.jpegE1CA89CE-79F1-4C47-8248-51FCF409278E.jpeg6A2E7810-142D-40DD-A62A-285AC668AFED.jpeg8023F4F1-74BE-4AD7-85A9-BFE4F48A3E34.jpeg8247B780-7040-4FC3-A594-FB7508208E90.jpegBBC0FAA5-666D-4715-B6B3-17E6EB17F176.jpegA103C35A-DF42-408D-ACF7-FD48072A1430.jpeg
 
Son düzenleme:
Bence şu siteyi 5-10 yıldır kullanan herkes kimden ekipman alınıp kimden alınmayacağını biliyordur.Son 3-4 senedir mutlaka yatmadan önce sarı siteye girer 10 dakika ilan tararım.İlanları sıraladığınızda da öncelikle fiyat bilgisi görünür,satıcı ismi görünmez,üzerini tıklarsınız satıcı,şehir bilgisi çıkar.Bazen öyle ilanlar görüyorum ki ne zaman üzerine tıklasam hep aynı 3-4 isime ait çıkıyor.Bugüne kadar hiçbirisinde ekipman almaya çalışmadım,mesaj da atmadım.Nickleri değişse de ilandaki şehir (hatta ilçe) bilgisi değişmediği için ilanı görünce gülüp geçiyorum.Ben bu kişiye mesaj atmakla kendimi yormam.Trollemek dedikleri şey de bana mesajlaşma şeklinde polemik yaratmaktan başka hiçbir şey vermez.Gül geç.Sarı sitede kimden ekipman alınmayacağını bence şu siteye girip çıkanların %90'ı biliyor.Zira biliyorum ki burada sarı sitedeki ilanları günlük takip eden ben de dahil birçok kişi var,hatta öyle ki bu ilanları yolladığım arkadaşlarım var,beraber gülüyoruz.Sarı sitedeki bu 3-4 ismin ilana koydukları gitarların çoğunun evveliyatını biliyoruz,daha önceden kaç tl'ye ilana konduğunu biliyoruz.Ortada dolandırıcılık yok.Alan memnun veren memnun.Kimse ticaret ahlakına sahip olmak zorunda değil.Zaten ticaret ahlakı denen şey de göreceli.
Ben almıyorum,alan da kendisi düşünsün.
 
Evet bende size arada teklif sunuyorum. bazı zamanlarda böyle abartılı ilanlara troller yapmayı seviyorum. Fiyat politikası tabikide sizin bileceğiniz iş ona karışamayız. ama sizde abartılı ilanlar başlığından fiyatını abartılı bulduğumuz ürünleri paylaşmamıza, yada şüphelendiğimiz ilanları burada paylaşmamıza karışmamanız gerekmektedir. gelelim son cümleme evet ilanlarınızda yaptığınız açıklamalar gerçeği yansıtmadığı zamanlar bu birilerini ikna etme çabası ( birilerini düşürme ) anlamına geliyor. hatırlarsan 2 ay önce bir tane special stratı biriyle takas yapacaktın strat karşılığında ibanez s5470 + 2 tane pedal + 1000 TL nakit alacaktın öğlen kadıköyde buluşmanızı saat 10 da arayıp iptal etti. he kusura bakma onu ben iptal ettirdim. çok sevdiğim bir abimdi kendisi son dakka haber aldım. sonra ne yaptık biliyormusun s5470 1 saat içinde 4000 tl sattım. üste 1000 tl ekleyip muhteşem bir standart strat aldık . 3 tane pedalıda yanına kaldı. Size bu konuda birşey diyemem tabikide ticaret anlayışınızdır. fiyatı siz belirlersiniz zaten biraz işin içinde olan ona göre değerlendirip alır. sattığınız fiyatlarada alan varsa tabiki kendi seçimi orası ayrı bir konu. Son alarak size bir tavsiyem bu tarz forumlarda size karşı söylenenleri dikkate alırsanız inanın yaptığınız işten daha çok ekmek yersiniz. örnek olarak ilhan ve aycan ben herkeze tavsiye ederim eş dost sordumu çekinmeden al derim bende giderim neden çünkü şimdiye kadar herhangi bir yanlışlarını görmedim duymadımda. ticarette belli kar marjları vardır. bir malı 2 liraya alır 3 liraya satarsın. siz 2 liraya alıp 10 liraya satmaya çalışıyorsunuz buda insanların tepkisini çekiyor. he bu yazdıklarım sizin kişilik karekterinizle alakalı değil kesinlikle yanlış anlamayın. tamemen ticaret anlayışınızla alakalı ticaret yapmayı nasıl kimden öğrendiniz bilmiyorum ama yanlış yaptığınızı biliyor.
Üstad saçmalamışsın resmen. 5 dk da hikayede yazmış evlat. Trollemiş miş hadi ordan bedavacı sende. Önce kendine bak sen. daha ne mesajların var senin farkında değilsin bazen hızını alamayıp copy paste’i fazla kaçırıyorsun
 
Son düzenleme:
Geri
Üst