Konsere Çıkacağım Çok Acil Yardıma Ihtiyacım Var

dumanı sevmem zaten her şarkıda aynı ses ton aynı şeyler .. üstüne bir de en kötü şarkısı daha kötüsü var mı bilmiyorum gerçeği benim dinlediklerim içindeki en kötüsü diyelim 3-5 şarkısını duydum zaten orada burada... bu şarkıyı çalarken sıkılmıyormusunuz? insanlar işte çeşit çeşit... çok bayık bir şarkı :)
+1
ama sevmesemde çalarım, çalmaya çalışırım ne öğrensem kârdır diye bakıyorum olaya her ne kadar sıkıcı olsada :)
 
yav girişi öyle böyle değil çoook sıkıcı özellikle.diridiridin dididirin vs vs bağlama ile çalsan millet uzun hava ya da türkü sanacak.Bu onların(duman grubunun) da suçu değil sanırsam ya Türkçe bu müziğe uymuyor ya da millet böyle şarkılar yapmazlarsa dinlemiyor bilmiyorum. Ben çalarken kafayı yerdim galiba. Belki soruyu soran arkadaş gruba uyacaz diye zorla vs çalıyordur bilmiyorum.
 
öncelikle van halen zevkler ve renkler tartışılmaz bilirsin. arkadaşlar saniyelerden çok eminim,tekrar tekrar dinledim siz daha sonra ki kısmın tablarını yazmışsınız. Benim çıkardığım bu ama şarkıda bu yok.

A-------3--1--3------7--5--7------3--1--3
 
Bahsi geçen 7 saniyeye, bu kadar çok önem veren birinin sahne performansını çok merak ettim doğrusu.Şunu da belirteyim amacım iğnelemek, laf sokmak vs. değil, malum forum ortamı yanlış yerlere istemeden de olsa çekilebilir.
 
Bence bütün şarkıyı çıkarttığın gibi o kısmı da kendi çıkarttığın gibi çal, ayrıca 5 saniyelik yer için bu kadar hevesli olman gerçekten imrendirici, gayet ciddiyim.Güzel şeyler
 
Aslında önemli olan 5 saniyelik yer değil de Duman'ın şarkısının 5 saniyelik yerini önemsemek ne katar müzisyenliğine bilmiyorum, ama yinede yardımcı olmak adına orada ki atraksiyonu ses dosyası olarak attım ama çok kısık kendinden hiç emin olmayarak ve gereksiz bir atraksiyon yapmış.Yani diğer arkadaşların dediği gibi oraya emprovize bir lick yazmak daha güzel olacaktır eminim en azından daha kendinden emin bir şey olacaktır. :)
 
Neden ! Ben bugüne kadar yaptığım her şeyden bir şeyler öğrendim mesela."Duman" diye bakmamıştım olaya.Ortada bir merak var bunun güzelliğinden bahsettim.

Ben de onu demek istedim.Konserde grubun çaldığı şekilde kısık seste çalman daha kötü duyulabilir kayıttakinin aksine.
 
Tamam sen öğren ben senin şahsına ve ya başka birinin şahsına bir şey söylemedim kendi düşüncemi söyledim. Benim düşüncemin doğruluğunu tartışmanın bir alemi yok ayrıca hiç öyle tevazu gösteren cümleler ile Duman'dan bile öğrenirim gibi laflar etmeyeceğim hayır arkadaş , teknik , teori , emprovizasyon , tuşe vs. vs. çalışacağız hepimiz yıllarca sonra ticari kaygılar uğruna müzik yapan insanlar hakkında ki fikrimden dolayı eleştireceksin :)Kimseye neden Duman dinliyor gibi bir şeyde söylemedim ayrıca.Ben kendi şahsıma bir şey söyledim tartışmaya hiç lüzum yok ancak herkesten bir şey öğrenilebilir mantığını benimseyerek kimse Batuhan Mutlugil ve Kaan Tangözeden gitar konusunda bir şey öğrenebileceğini söylemesin çok daha güzel değerlerimiz var çok daha güzel lütfen :) Ben ticari müzikten dolayı çok yakınan biriyim o yüzden biraz uzun yazma gereği duydum ayrıca tekrar söylüyorum kendi fikrimdi :)
 
Arkadaşım sen yanlış anladın sanırım beni.Ben sana cevap olarak yazmadım, tartışıyormuşuz gibi oldu.Duman'dan gitar öğreniriz anlamında da demedim, hiç de dinlemem Duman.İnsan, hiç alakası olmadığı şeylerle uğraşırken bile bir şeyler öğreniyor.Örneğin farklı bir akor çevrimi öğrenir bu şarkıdan vb..
Ben de aldığım eğitimden dolayı inan ticari müziğe bir hayli uzağım.Sanırım yanlış anlaştık..
 
Geri
Üst