Tapping Tekniğinde Iyi Olanlar Bi Bakın :d

Arkadaşlar bu tapping olayında 10 wattlık amfim var sesi sonada versem parmağımla yaptığımda ses az çıkıyor ama videoda adamları izliyorum ucundan deyse benim denediğimden yüksek çıkıyor neden olmuyor.? şimdiden teşekkürler
 
Tapping'deki mantık bir perdeye dokununca ses çıkması değil. Perdeye sağ el sağ orta yada işaret parmağınla sıkıca bastırdıktan sonra pull off yapacaksın o parmağınla, parmağın güçlendikçe güçlü ses çıkacak. Aslında farkında olmadan 3 ayrı hareket yaparsın tapping'de. Perdeye basarsın, aşağı yada yukarı iter, teli titreşim halinde bırakırken sol elinde bastığın perdenin sesine titreşimleri adapte edersin, sonra yine sol elinde titreşimleri kesersinki kirli ses oluşmasın.
 
Yukarıda anlatılan gibi teknikte bir sıkıntın varsa önce onu düzeltmem gerek tabi ama şunu da unutmamak gerekir çılgın tapping yapan modern 'gitardan ses çıkartma becerisi olan' insanlar işin çoğunu efektlere yıkıyorlar.

en basitinden bir compressor le başlayabilirsin ama çoğu midi tabanlı dijital efektler kullanırlar. Mesela fırsatını bulursan yeni roland processor lerde bulunan legato presetini deneyebilirsin. (Ben gr-55 te denedim)

Herkes malmsteen olabilir, dragonforce cuları dövebilir :)
 
Geri
Üst