Fxreturn Girişli Amfi-prosesör Çakışması Ve Önerileriniz..

A

arcfeo1

Arkadaşlar merhaba.Ben boss me-70 prosesör almaya karar verdim yanındada yeni bir amfi alıcam fakat almadan önce araştırdım amfilere prosesörü direk imputtan takınca amfinin kendi eQ ve effectleri ile çakışma yaşanıyormuş ve bozuk ses çıkıyormuş.Bunun yerine bazı amfilerde olan FxReturn veya cd giriş yerinden takılması lazımmış bende bunu görünce alacağım amfinin üstüne baktım ve üzerinde Guitar-Phones-Aux girişinden başka giriş yoktu o yüzden almaktan vazgeçtim.Almaya karar verdiğim amfi ise buydu 'Orange Crush PiX CR20L'.Fakat çoğu amfide return-send girişi yok bulduklarımda biraz tuzlu.Size sorum şu üzerinde effect bulunmayan bazı amfiler var sadece volume-tone olan veya üzerinde Fxreturn girişi olan veya olmayan bu sorunla karşılaşmayacağım 700TL altı amfi varmı.Birde şu 'Vox Mordern Classic Head - AC4TVH' modeli olan lambalı 4watt kafa amfisini sorucam böyle amfilerde bu sorunu yaşarmıyım sadece imput girişi var?Lütfen yardım edin amatör olduğum ve bu konularda pek bilgili olmadığım için soruyorum mazur görün.
 
Hocam bende seninle aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Uygun fiyatlarda (350-400) bir amfi bulursam alacağım send-return şart yani. Inputtan girince iğrenç sesler çıkıyor çünkü.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Tech 21 PA60 Power Engine Türkiyede satılmıyor galiba araştırdımda sadece yabancı siteler çıkıyor.

Metalist kardeş baya araştırdımda 487 TLye FxReturn girişli bu amfiyi buldum Stagg 60 GA R.Ama bilinen markaların hiç birinde bulamadım fxreturn girişli amfileri olanlarıda 1.300 1.500 tl.Nerden bulcam o parayı..
 
İkinci el ürünlere yönelseniz ? Limitinizi 700 TL ve altı olarak belirlemişsiniz. Bu fiyata ikinci el gayette temiz Tech 21 PE 60 lar bulabilirsiniz. Hatta forumda bir ara satılık vardı 1-2 tane.
 
Aynen kardeş bendede o sıkıntı var ayrıca VgrooveR doğru söylüyor 2.el ürünlere bakalım daha mantıklı. Sağol bu arada önerin için bakıyorum amfiye şimdi :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8


Bu videodaki amfi galiba çok güzel görünüyor adamda zaten prosesör ile kullanıyor

birde power amfi ve preamfi farkı nedir ? ve bu tech 21pe60 ın sıfır ve size göre ikinci el fiyatı nedir ?
 
Evet Videodaki amfi Tech21 Power Engine 60. Bu aletin amacı zaten prosesörlerin kendine has karakterini ortaya çıkarmaktır.

Bu amfiyi ikinci el olarak 600-700 TL civarında görmüştüm 1-2 hafta önce.
 
tşkler VgrooveR.

Yani araştırmasam gidip pre-amfi alıp ses neden kötü çıkıyor diye debelenip durucaktım..
 
arkadaşlar bi sorum daha olucak normal bu amfi yerine kabin amfilerinden birini alsak prosesörü ona bağlasak kabin amfisi tek başına çalışırmı kafa amfisi olmadan?
 
Ankara'da iseniz alternatif olarak:

http://turkrock.com/threads/30424/

Bu linkte satılan amfiyi kullanıyorum. Line 6 POD V2 prosesörümü hem FX Loop'tan hem de inputtan girmeyi denedim. İki durumda da eq çakışması gibi bir sorun yaşamadım. Amfi 5 watt değerinde, aktif eq'lu, 4 ohmluk direnç değeri ile çalışan lambalı bir amfidir. Güç katındaki lamba olarak "American Tone" olayının önemli bir parçası olan 6L6GC'dir.

Biraz el yatkınlığınız varsa 12 inçlik 4 ohm değerindeki kabinlerle rahatça kullanabilirsiniz. Ben elimdekini orjinal kabininden çıkarıp tek kafa haline getirdim, 2x12" kabin ile kullanıyorum şu an.
 
Geri
Üst