Opera web browser

Daha önceleri ücretli olan ve benim sürekli ücretsiz olsa da reklamsız rahat rahat kullansak diye hayıflandığım en sevdiğim browser Opera artık tamamen ücretsiz ;) 8.5 sürümü ile bedava dağıtma kararı çıkan Opera'yı http://www.opera.com adresinden indirebilirsiniz. Hızı ve esnekliği konusunda Firefox'tan daha çok sevdiğimden habere çok sevindim ve güzeller güzeli bedava bir Opera edindim kendime. Tab-Browsing, Mouse Gestures özellikleri mevcut, Mail client için browser penceresi var. Ayrıca pop-up bloklaması oldukça başarılı.
Arayüzü daha önce kullanmayanlar için biraz karmaşık gelebilir ama Opera'yı daha önce kullananlar sanırım tekrar müdavimi olurlar. Skin desteği gani gani ;) Herkes kendine göre uyarlayabilir.

Buradan da duyurmak istedim. Hızlı ve güvenilir browserda Opera üstüne tanımıyorum.
 
Windos altında biraz stabilite sorunları var bence bu arkadaşın. Ram harcamak konusunda da Firefox'la sürekli rekabet halindelerdi en son.

Ayrıca yukarıdaki şahıs verilen linke buradan her tıklama başına bellibir komisyon alıyor bilginiz olsun.
 
Bende tam bunun için girmiştim. 5.0 sürümünden beri kullandığım biricik tarayıcım (mozilla open source falan ama..) Opera artık reklamsız ve hala dünyanın en hızlı tarayıcısı :)

Bence şu andaki Opera en stabil versiyonlardan biri. İşim gereği bilgisayarımda farklı bir çok tarayıcı var, opera 6.0'dan sonra en hızlı çalışanı opera 8.5 Arada 7.5 versiyonu gerçekten çok hantaldı ama 8.0 sürümü ile birlikte bunu aşmışlar (işlemcim 350 mhz olduğu için bunu çok iyi anlayabiliyorum :) ).

Opera'nın özelliklerinden futurist biraz bahsetmişte ben biraz daha ekleme yapayım. İlginç ve faydalı bulduğum birkaç şey:
-Eski sürümlerinden beri bulunan sayfaya zoom yapma özelliği.
-Kolay sayfa içi arama
-Sesli komut, sayfada yazılanları okuma (türkçe okuyamıyor ama :) )
-ufak ekrana sahip olanların sorunu olan sayfa taşmalarına karşı, "fit to window width" seçeneği ile sayfa ekrana sığdırılıyor.
-Feeds bölümü ile rss destekli sayfaları listeleyebilme
-Tarayıcı ile bütünleşik gelişmiş e-mail ve irc yazılımları
-web sayfası içindeki linkleri listeleme
-Sayfa içinde mouse ile seçilen bölümü not olarak kaydetme (notlar kısmından bakılıyor)
-tab browsing, popup bloke etme gibi olayları zaten opera çok eskiden beri yapıyordu
-en çok ziyaret edilenleri "top 10" adı altında listeleme

falan filan :) Mozilla kusura bakmasın ama Opera şu anda en iyisi..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
;) Opera kullananlara aldığım paradan belli bir miktar komisyon veriyim bari. Skinler çok güzel demiştim ya mutlaka inceleyin benimki Neanderthal7

Hatta özendirmek için buyrun bendeki ;)

 
Bütün browserlar arasında bellek tasarrufu yönünden en başarılısı sizce hangisi ben firefox kullanıyorum ama pekde memnun değilim bellek kullanımı açısından explorer zaten rezalet opera konusunda hiç bir fikrim yok yada herhangibi başka bir browserda olabilir tavsiyeniz
 
Sanırım beta bu.Hiçbir yerde Türkçe versiyonunu ve değişik temalarını bulamadım.O nedenle aksesuarları da gelişene kadar Firefox'a devam edeyim dedim ;)
 
9.0 (beta) bana daha hızlı geldi sanki. expert 8.5 türkçe dil dosyasıyla kullanılabiliyor sonuçta, temalarda aynı şekilde. şimdilik böyle :D
 
Vista kullanıcıları için birebir tema ... Özenin diye değil, direk geçin diye :) EMPTYSPIRAL , geç kız Operaya . Göçertirim makinanı. IE neymiş yaa ? :D

76374828tv8.jpg
 
En güvenli ve en hızlı browser yalnız, 7 küsür sürümlerinden beri kullanıyorum bazı javascriptlerin çalışmaması sorununu çözememişler :D Opera'da çalışmayan bazı sayfaları açmak için Internet Explorer kullandığım da olabiliyor.

Yinede Başka browserlara değişmem kesinlikle tavsiye ederim.
 
Geri
Üst