Teoman

......

yaw teoman cok iyi söler ama bazı yerleri iğne yardımıyla söylediğini duydum ve üzüldüm şahsen ama genede 6.caddeden sonra en sewdiğim diyebilirim.... :twisted:
 
Ben teoman'i ilk alt kemanci'da vokalisti oldugu "indians" grubundan biliyorum ... O zamanlar beline kadar uzun saclari vardi ve armonika caliyordu ... Artik calmiyor saniyorsam .... Indians iyi cover grubu idi, gitarda da serdar diye bir eleman vardi, begenirdim cok, arada caktirmadan sololarinin icine satriani filan sokardi ... Sonra haluk levent ile caldi bi sure, simdi aranjorluk yapiyor galiba ... Gruptaki davulcu da kendi grubunu kurdu sonra, adi murat cekem mi , murat biseydi ama hatirlamiyorum ....
Neyse, bir ara indians vokalist degistirdi, teoman'i 6 ay gormedik, sonra bir de baktik, TV'de "Teoman" olmus, "Ah papatya" soyluyor ... :)

Bi gun, NTV'de bir spiker salak bir soru sordu teoman'a :
- "Sizi tarkan ile karsilastiriyorlar, ne diyorsunuz ?" diye ... Adam hic uslubunu bozmadan:
- "O tarzi ve danslari ile biryerlere gelmeye calisiyor, ben de kendi muzigimle" dedi gecti ... +5 vermistim ...
 
son zamanlarda nedense rapsodi istanbul sarkisi dilime dolandi. böyle bir sarki ancak gercek müzisyenlerin eseridir. teoman´da ne rockcu ne popcu ne folkcu. teoman gercek bir müzisyen. (nokta)
 
Ben de 3 sene önce şöyle dediğini hatırlıyorum:
"Pop müzik dinleyeceğime arabesk müzik dinlerim. Zaten çocukluğum bunlarla geçti."
 
Adamın popçu rockçu folkçu cakçı cukçu olması size neden bu kadar önemli geliyor anlamıyorum. Yıllardır bağırıp çağırıyoruz burada, hâlâ aynı saplantıyla buraya gelip "yok Teoman rockçu, yok popçu, yok abi ben ağzından duydum folkçuymuş, ee ben de tam tersini derken duydum, hatta bizim arkadaşın kızarkadaşına sarkmış" filan muhabbeti yapanlar var, sanki kendileri hiç hayatında arkadaşının kızarkadaşına sulanmamış gibi...

Şu rockçu popçu olmaktan bahseden arkadaşlar bana Rock'un tarifini bir yapabilirler mi acaba? Nasıl birşeydir bu rock? Yenir mi içilir mi giyilir mi? Nedir bu "ROCK"? Nasıl "harbi" rockçu olunur? Söyleyin de bilelim, ona göre davranalım...

İnsanı hasta ederler yahu...
 
Mahcem ne denir ki artık...dediklerine katılmaktan başka .... o folkçu muhabbetini ben dile getirdiğim için şunu söylicem.. adam o kadar bunalmış ku bu sorulardan kardeşim beni bırakın ben böyleyim gibilerinden demiş bir röportaj...

teoman iyidir... özellikle O albümü...
 
teoman, mavisakal grup üyeleri ile senesi tam aklımda deil bir zamanlar ortalığı kasıp kavuruyor imiş , yorumculara gelince siz ne yaptiniz derim gecerim :)
 
Mahcem Bey Selamlar,
Gerekli cevapları takır takır vermeniz yüreğime su serpiyor.
Benim hala anlamadığım bir şey var: neden biri hakkında fikir belirtilecekse ya illa bok atılıyor, ya da tapınılıyor? Her ikisi de bana yalan geliyor.
Ben de tüm yazılanlara acaba Teoman ara ütücü müdür yoksa felsefeci midir diyerek son noktayı koymak isterim. Herhalde böyle uhrevi bir soru da cevapsız kalmaz.
Herkes Mahcem Beyi dinlesin, adam gibi konuşuyor.
Sevgiler kardeşim...
 
Hürmetler benden Tanju baba. Teoman eski dostumuzdur, müziğini eleştirenlere sözümüz yok, kişi vardır beğenir, kişi vardır beğenmez, ancak anonim isimler kullanarak yapılacak kişisel saldırmalara izin vermeyiz. Bu sadece Teoman için değil diğer bütün sanatçılar için geçerli.

Turneniz başlamış, hayırlı olsun, aslında orada olmak vardı şimdi... İyi eğlenceler.

Sevgiler.
 
benim icin dinledigim tarzin ne olmasi önemli degil, önemli olan dinledigim sarkida kendimi bulmam. eger bir sarkiyi dinliyor ve gercekten bana birseyler hissettirebiliyorsa ben o sarkinin hangi tarz olduguna bakmam. yapilan müzikte gercekten bir emek sarfedilmisse, icten gelen bir duygu verilmisse, ben o sarkiyi begensemde begenmesemde o sarkiyi yapana camur atmam. herkesin kendi ayri bir zevki var sonucta. kimse kimseye sarkiyi begendirmek icin müzik yapmiyor. dinleyen dinler, dinlemeyen saygi duyar elestirisini adam gibi yapar. eger böyle olursa güzeldir. burada bu forum kimsenin kimseye camur atmasi icin kurulmamistir heralde.
 
teoman'ı severim güzel müzik yapar...yazdığı sözlere diyecek lafımda yok...ama mahcem abiyi ayakta alkışlamak lazım,forumlar sıfırlanmadan öncede teoman'a böyle iğrenç eleştiriler yapılmıştı...hepsine bıkmadan usanmadan cevap yazmıştı..halada yazıyor...seviyorum ben bu adamı :)
 
cuma günü teoman'ın konserine gittim.
dışarıdan laf atanların 1 kere de olsa konsere gitmelerini tavsiye ederim.sahne performansı çok iyi.her eleman harikaydı.özellikle saksafon çalan vatandaş ağzımı açamamama neden oldu.baterist de aynı şekilde.hakan_el nickli arkadaşın dediklerinin arkasındayım.bir şarkıda ruh,çaba buluyorsam ve o şarkı bana birşeyler verebiliyorsa tarz önemli değildir.shaggy'nin bir ANGEL şarkısı,coolio'nun klasiği hiç eskimeyen ve kaç seneden beri dinlemekten bıkmadığım GANGSTA'S PARADISE'ı bana çok şey verebilir.veriyor da zaten.ben rockçı adamım dinlemem öyle şeyler diyenlere de acırım zaten.kısacası mahcem abi,zibidi ve hakan_el nickli arkadaşlarımız gerekli açıklamaları yapmış.bunun üstüne hala bir eleştiriniz varsa ne diyeyim.eleştirecekseniz de eleştireceğiniz kişiye çamur atmadan,eleştiriye "bence" kelimesiyle başlayarak eleştirmenizi rica ediyorum
 
Pekâlâ, Teoman-sever ve Mavi Sakal-sever arkadaşlara benden birkaç hediye, ilk defa Turkrock.com'da.

Özel arşivimden fotoğraflar (resimleri kim çekmişti şimdi hatırlayamıyorum) :


TanjuTeoKorhan@TwilightRamblers'BUconcert_circa91-92_a.jpg

Tanju "andywarhol" Eren, Teoman, Korhan Kâruşağı.
1991-92 yılları Twilight Ramblers Boğaziçi Ünv. konserinden.


TanjuTibetTeo@TwilightRamblers'BUconcert_circa91-92_a.jpg

Tanju Eren, Tibet Ağırtan, Teoman. Yine aynı konserden.


TeoAtaBurakMahcemCelal@TwilightRamblers'BUconcert_circa91-92_a.jpg

Teoman (arkada), Ata Mutlu Can (Ankara'lı on parmağında on marifet üstün müzisyen dostumuz kırmızı gitarı ile solo atarken), Burak "playmaker" Tülbentçi (Teoman'ın yanında solonun bitmesini beklerken), ben, Celal Erciyes (arkası dönük Ata ile atışırken). Yine aynı konserden.



Ayrıca Mavi Sakal'da iken 1995'de Pepsi Non-Stop Festivalinde çıktığımız Istanbul İnönü Stadı konserinden iki ân (bu resimler fotoğrafçı dostum Serdar Şamlı'ya aittir, dolayısı ile © Mahmut Serdar Şamlı oluyor):

MaviSakal@Inonu'96_02_a.jpg

Mavi Sakal: Ben, Teoman (arkası dönük), Murat Tümer, Kaan Altan. O gün bir de Murad Ertel vardı bizimle ama perküsyonların arkasında görünmemiş nedense.


MaviSakal@Inonu'96_01_a.jpg

Yine Mavi Sakal İnönü 95: Yine bendeniz The Teoman Show'a yardımcı olurkene.


Eskilerden bir tad diyelim.
 
Geri
Üst