Teoman

popüler olmanın tadını aldıktan sonra teomanın iyi işler çıkarmadığını ve ticari çalıştığını sölemke gerekiyo.. iyi szözler de yazsa müziğe hakkını veremiyo bu adam.
 
teomanın kötü müzik yaptıgını düşünen arkadaslara mutlaka canlı performansını izlemelerini tavsiye ediyorum..
 
Mahcem Kardeşim,
Olm, ben o zaman nekkadar da o kadar mısım lan... Sen hiç değişmedin kıskanmamak elde değil. Hayatımdaki en güzel konserlerden biridir Mr. T'ye veda konseri. Senin el yazınla hazırlanmış kasedi hala duruyor. Gerçi herşey kafamda dün gibi zaten... Twilight'tan aletleri alırken konyak araklamıştık da içimiz ve diğer yerlerimiz ısınmıştı hatırlar mısın. Lan lan, ne günlerdi be... Kasti Faul forever...
 
Hahahahhaaa!!! :LOL: Aman hocam o konyak muhabbetine girme, Hakan Ergün google search filan yaparken bir bağlanacak kazara buraya sonra sakata geleceğiz alayımız :LOL: Çantada yer kalmadığı için siyah poşete koyduğumuz jakları kabloları Cevat arabanın bagajına atacağına gidip çöp arabasına attıydı. Sonra gidip Bebek'te çöp bidonlarını aratmıştık herife... Yok, yanlış hatırlıyorum galiba, başka bir yerde çaldığımız zaman mıydı o? Emirgân'da bir yerlerde... Benim hafızam o kadar kuvvetli değil o dönemle ilgili mâlum çok hızlı geçti :)

O konserdeki sekiz kişilik "core" kadronun sahne arkasında soğuktan donmamak için birbirine yapışmış büzüşmüş titrer halde çekilmiş aynadan yansıma fotoğrafı da var biryerlerde, bilmem sende var mı kopyası, Ali Arman, Ümit Kuzer, Oğuz Kırkgöz, Celal baba filan... Ulan rektörlük, neler çektirmişlerdi bize o gün...

"Kasti Faul" konserlerinin broşürleri ve afişleri hâlâ arşivimde durur ama bendeki kaset kayboldu, ulan neler vardı yürüdü arşivimden o döneme ait... Aslında ekibi yeniden toplayıp bir de "Onsekizin Dışından" turnesi yapmak lâzım gırgırına, for ol' times' sake... Ya da ne bileyim, eğer o ismi beğenmezseniz "Arka Direğe Muz Orta" da yapabiliriz, tarihe kısaca "Sergen Konserleri" diye geçer. Konserleri de kaydedeceksin, 30 kanal ful dijital kayıt yapacak ekipmanım var canına yandığımın burada, sırf zevk için yükleyip getirmek var oraya rack'ı tamamen. Turneden sonra oturup hatasıyla sevabıyla ne varsa dokunmadan güzelce miksleyip yüz tane de Limited Edition Double-CD bastıracaksın, bir CD en iyi performanslar, bir CD de en kötülerinden sırf kafa bulup gülmek için, konserlere gelen ilk yüz kişiye hediye postalayacaksın ful kapaklı seri numaralı, zahmet edip gelip eğlenceye katıldıklarından dolayı, hatıra olsun. "Herkese 15 dakika şöhret, demiş Andy Warhol, bağırın ulan, sesiniz kayıda geçecek!!"

"Davulda Ali Arman, albayı var, doğan oto almak istiyor... Laaaaaaa!!!!"
 
Sadece bazı şarkılarını dinlemeyi seviyorum. Banada son zamanlarda sanki satış yapma kaygısı müziğini etkiliyormuş gibi geliyor. Ayrıca nedendir bilmem sanki şarkıları hep aynı...
 
Mahcem, Tanju, Gürkan, Teoman, Sunay, Ali Arman, Burak,........
Keşke buluşsak bir ara da ........;-)

Bu arada benim yaş 40 oldu dün! :-(
 
¡¡Feliz Cumpleaños, Don Peña!! :D Sıkı dur, bir yedi sene sonra ben de oradayım Kaya abi.

Sunay ile aynı yerde yaptıydık askerliği 2000 yılında, sonra bir geçen sene görüştük Levent'teki stüdyolarında. Gürkan'ı seneler var ki görmedim. Ali Arman'la emailleşip arada bir telefonlaşıyoruz filan. Aslında ne güzel olurdu gerçekten. Seninle de görüşecektik Caner'i filan getirecektin Ortaköy'de buluşacaktık ama olmadı geçen sefer, umarım bu sefer olur.
 
Mahcem Ali Arman'da Amerika'da degil mi? Turkiye'den Serdar Oztop ile konustum gecenlerde. Yazin insallah Istanbul'a gelecegim 10 seneden sonra!! Teoman ile New York'a geldigi zaman konusuyorum telefonla. Kaya ben de 37 olacagim bu yil yani yakin takipteyim :) Insallah yazin bulusabiliriz, bogazici guney kampuste filan :D
 
Doğrudur, Ali de Amerika'da. Serdar Bulutsuzluk Özlemi ile Londra'ya çalmaya geleceiği zaman yazışmıştık, bir iki yıl oluyor, görüşecektik ama işlerim vardı Londra'ya inemedim o zaman öyle kaldı, sonra bir ara yazışmaya devam ettik ama yakın zamanlarda iletişim kurmadık, o da albümünü çıkarma aşamasındaydı o sıra meşguldü.

Teoman'la görüşmemiz en son Şubat '97 gibiydi, ilk albümünü yeni çıkarmıştı, promosyon kopyasını getirmişti bana "sonunda çıkardım oolum" diye, imzalatmıştım o zaman "ne olur ne olmaz, seni bir daha böyle görmek mümkün olmayabilir" deyip, güldük geçtik ama harbiden de o zaman espri diye söylediğimizi gerçek yaptı arkadaş. Helâl olsun. O zamandan beri ne görüştük ne konuştuk, ben zaten son yedi senedir neredeyse nüfustan düşmüşüm, uzaktan zor oluyor böyle şeyler.

Yazın ne zaman Istanbul'da olacaksan haber ver, ben de buradan bir "long-weekend" yaparım, Perşembe-Pazar filan, Manzara'da akustik gitar muhabbeti yaparız çok baba olur.
 
Valla Teoman deyince akan sular durur. Ama bence Kupa Kızı Sinek Valesine fazla yoğunlaşamamış gibi... ben bunun sebebinin albümü çok kısa zamanda hazırlamasından diye düşünüyorum...

Bir sonraki Albüm Güç olsun geç olsun ama Güzel olsun diyorum
 
teomanın son bi kaç röportajına dikkat ediyorum,geldiği konumdan o da mutsuz galiba :cry: nostalji yaparız bizde

ben hep sana gelirim
beni anlasın diye tenin
bırakırım kamaşsın yaşamdan gözlerim
tenini avuçlarım zaten severim
gelmesen de sevmesen de beni..

tutsan ellerimden
geçmişi unutamam ki
öpsem gözlerinden,yaşları kurutamam ki
damağım çöle dönmüş sesim çamura
oyuncağını geri ver,içimde ki çocuğa

hiç kimse bilmez
hiç kimse sevmez
şimdi sende yoksun yanımda

yüzüm,gözüm toz toprak
yağmurların yıkamaz
kalbim kabuk bağlar
içim artık acımaz
kanserli kentlerin çığlığından
son trenle ayrıldığımdan



şiir budur,şarkı budur..
 
iyiydi teoman.ne zamanki o da türkiyede pop müzik para getiriyor olayına girip müziğini bozdu o zamandan beri dinlemem.bu da ikinci albümünden sonra olan bir olay...bence bozdu kendini.ne rock ne pop.arada bi yerde.yorum sizin.ama keşke eskisi gibi olabilse tekrar..bir papatya,kardelen,gemiler güzel şarkılardı...
 
güzel cevap mahcem abi şapka çıkarıyorum.
ilk iki albümü gercek ten güzel di zaten çoğu grubun ilk albümleri hep hoşuma gidiyor daha güzel oluyolar (yoksa bana mı öyle geliyor).
fakat diğer albümleride yabana atılacak gibi değil. içinde gercek ten çok güzel kendimi bulduğum şarkılar var sözleri çok güzel yalın bir basitlikle olayı cok güzel acıklıyor kelime oyununa gerek duymadan.
 
Ama Şunu da unutmamalıyız teoman müzik hırsızı....
Ordan burdan bir kaç nota çalıp kendi tarzım die çıkıyor ortalığa güzel veya kötü...
Teoman güzel müzik yapmıyor yada sevmediğimden söylemiyorum.. Teoman ı öle böle aZ çok dinliyorum....
ama biraz da tamamı ile bi şey çıkarsa... ve her seferinde değişik değişik olmasa...Daha ii olurdu bence...
 
Mahcem demiş ki:
Zira ben Teoman'ı tanıdığımda 1987 idi ve Teoman o zaman Mirage grubu ile BÜ'de birkaç senedir rock tarzında orijinal besteli müzikler yapıp konserler vermekteydi.

Kişisel bir şey değil bu adlı parçayı mirage grubu için yaptığını duymuştum oyle mi :?: merak ettim de :)
 
Geri
Üst