Teoman

DEJ-A demiş ki:
Bu düetlerdeki ünlülerin kim olacağı belli mi?

Mor ve Ötesi, Sezen Aksu, Hayko Cepkin, Şebnem Ferah, Emre Aydın, Ajda Pekkan, Özlem Tekin, İzel, Kreş, Pamela, Nil Karaibrahimgil, Candan Erçetin, Yalın, Yavuz Bingöl...

Hayko Cepkin-Gökdelenler
Kreş-Bugün
Şebnem Ferah-yeni bir şarkı diye biliyorum.
Sezen Aksu-Paramparça sanırım.
Pamela-Renkli Rüyalar Oteli
Emre Aydın-Sürpriz
Yalın-Gündüz Tarifesi

Diğerleri hangi şarkı bilmiyorum. Bir kaç tane de yeni şarkı olabilir. Hepsi de düet değilller. Albümün adı da Söz ve Müzik Teoman. Değişmezse...
 
sezen aksu-paramparça
emre aydın-sürpriz
feridun düzağaç-yollar
candan erçetin-kim
hayko cepkin-gökdelenler
cem adrian-iki yabancı
nil------istanbulda sonbahar
mirkelam-mavi
yavuz bingöl-iki çocuk
yaşar-rüzgar gülü
kreş-bugün
yalın-gönülçelen

albümde olup da hangi şarkıyı okuyacak diye merak ettiklerimiz
mor ve ötesi-
ajda pekkan-
aylin aslım-
erol büyükburç-
özlem tekin-
rashit----
pamela--
aslı
 
Muhteşem bir albüm olacak gibi. Ne kadar kaliteli isim varsa toplamış Teo :) Şarkılar zaten mükemmeller. erol Büyukburç a hangi şarkı düşmüş, merak ettim şimdi :) feridun düzağaç-yollar çok yakışır, cem adrian-iki yabancı (tek başına düet yapacaktır büyük olasılıkla :) ), candan erçetin-kim, hayko cepkin- gökdelenler uff uff sabırsızlaştım gene :) iki çocuk yavaşlamış, kadifeleşmiştir. uff uff valla :)
 
Neden, içeriğe uygunluk açısından söylüyorum ki sadece diğer rock müzik yapan sanatçılar değilde diğer türlerden de sanatçılar seçilmiş düetler de?Orasını bir türlü anlamam.
 
DEJ-A demiş ki:
Neden, içeriğe uygunluk açısından söylüyorum ki sadece diğer rock müzik yapan sanatçılar değilde diğer türlerden de sanatçılar seçilmiş düetler de?Orasını bir türlü anlamam.

sezen aksu, candan erçetin, mirkelam, ajda pekkan, yavuz bingöl... Bana sorarsan da albümün en özel isimleri rock müzik dışındaki isimler. onların vokallerinden eminim en çok. söyledikleri şarkıyı daha yukarıya taşıyabilecek isimler bunlar. mor ve ötesi, feridun düzağaç ve aylin aslım da rock taraflı emin olduklarım en çok. teoman nil karaibrahimgil in vokalinden de etkilenmiş epey sanırım. şebnem ferah gibi özlem tekin de yokmuş galiba albümde.
 
Teoman seçilen sanatçılar için "bu bir saygı albümü değil sevgi albümü.Saygı albümü yapılacak kadar eski değilim o yüzden dostlarım ve beni sevenler albüme katıldı" demiş.
 
teoman'ın ocak 2008 tarihli blue jean röportajından:
"youtube’daki “rockçi mi arockçi mi?” polemiği hakkinda

+teoman malumunuz internetteki muhalefet etmeyi seven gençlerin bir numaralı hedeflerinden biri. youtube’da da kendisi hakkında “rockçı mı arockçı mı” diye bir video mevcut. bu videonun ses kaydını teoman’a dinlettik…

+bir dinleyelim istersen…

-tabii. (ipod’u ayarlarken) müzikte turn round diye akor dizilişleri var, bunlar artık klişeler aslında. ben de onu çok kullanıyorum. “la, sol, fa, mi”den şarkı yapınca birbirine benzer. benim de üç tane falan sadece “la, sol, fa, mi” şarkım var. judas priest’e benzetmişler. şarkı benim değil, aranjmanı benim değil; ama sorumluluğu ben alıyorum.

+‘vur sen beni’ de ‘dream on’a benziyordu mesela…

-onu yazmıştım. onu araklayarak yazmamıştım; ama “çok benziyor abi” dedikleri zaman “iyi bari, esinlenme ‘dream on’ yazalım birinci albüme” demiştim. bir de ben şarkıları beş dakikada yazıyorum, araklamaya kalksam bir saatimi alır.

+‘papatya’ (judas priest’e benzetilen) ve ‘yağmur’ (texas’a benzetilen) çalıyor
-bu şarkılar, benim şarkılarım değil zaten. müzikleri benim değil. benzemiyormuş (yağmur için).
+(kardelen dinleniyor) en çok ben bunu benzetiyorum açıkçası. uriah heep – ‘lady in black’…

-evet, bu benziyor. doğru.

+bu en çok bilineni… led zeppelin – ‘kashmir’, ‘paramparça’…

-ama şimdi “kashmir-like riff” diye bir şey var artık dünyada. uncut veya q’da okuduğun zaman mesela “smiths meets led zeppelin/kashmir-like riff” diye anlatırsın. o, doğu müziğinden alınan yarım yürüyüşlü şeylerin hepsi “kashmir-like riff”. herifler bir yaptılar, artık biz yarım ton gittiğimiz zaman… bir tane de ‘onyedi’de…

+‘gönülçelen’i, manic street preachers ‘ocean spray’e benzetiyorlar…

-ben onu o kadar çabuk yaptım ki, “la, re, sol, do”, hepsi bu. dünyanın en kolay şarkısı. bir kere de yaptım. arkadaşım da içeride uyuyordu, kalktı “ilhan irem’e çok benziyor” dedi. sonradan ama ‘ocean spray’ olmuş. o, ilhan irem’e benzetmişti.

-ikisi de zaten aynı sene çıktı. çalmış olman da çok zor. dinleyip hemen albüm kaydına girmen gerekiyor.

+‘ocean spray’ iyi şarkıydı. ‘onyedi’de de james bond diyorlar; ama john barry de bütün şarkılarında tekli yürüyüşlerini “do, do diyez, re, do diyez” gibi oralarda kullanmış. yapacağımız bir şey yok. o notaları kullanacaksak james bond diyecekler bize. onlar yüzünden üç tanecik notayı kullanmayalım mı? şöyle bir şey de var. arakçı denildiği zaman şöyle düşünmek lazım; bir yeri bir yerine benziyor mu değil de yani bu herif böyle bir şey yapmış, peki bunu yapmasaydı bu şarkı hala adam gibi oluyor muydu? yani golü o çaldığı veya arakladığını düşündüğümüz yerle mi attı yoksa başka tarafıyla mı? şimdi ‘paramparça’ gibi bir şarkı var, o ‘datdararat’ olsa ne olur olmasa ne olur? zaten kendini kurtarır o şarkı. ben “kashmir-like riff” yerine başka bir şekilde de girebilirdim.

-en güçlü yerleri onlar değil sonuçta…

+hiç değil.

-bir tek uriah heep’te…

+onda benziyor biraz. ama onun da en güçlü yeri de şarkının a bölümü değil. “başka türlü bir şey bu yalnız seni isteyen” bölümü insanları saran. bunlardan çok korkan bir herif olsam ya da onu yaptığın zaman farkında olsan hemen a bölümünü değiştirirsin. çünkü orası güçlü yerleri değil ki veya o introyu “kashmir, kashmir” deneceğini bilseydik “aman abi, boşver koymayalım orayı” derdim. eğer öyle bir şeyin farkına varsaydım. nasıl olsa ‘paramparça’nın o introya ihtiyacı yok. 60’lı, 70’li yılların müziklerini çok iyi bildiğimiz için onlar bize çok klişelermiş gibi geliyor. mesela judas priest’te dinlettirilen o gitar rifi benim çok yerde duyduğum bir rif. "



Bu konunun açıklanması güzel olmuş. Papatya Teomana ait değil ki, Rıza Erekli yi de suçlamayalım yine de Teoman ve grubu takmıştır o girişteki süsü. Ama aynı şarkının ikinci versiyonu var mesela daha da güzel. Judas Priest elemanlarına dinletsek o versiyonu ve desek abi bunu sizden araklamışlar, kıçlarını dönerler. Paramparça içinde aynı şey geçerli Teomanın dediği gibi Kashmir rifli girsen ne girmesen ne! Bu şarkılara arak demek, kötü niyetli. Sadece süslenmişler bir iki tanesi bir çok kişinin kulandığı riflerle, farkedilen benzerlikleri umursamadan papatya, paramparça vs... hatta kardelen... Yağmur da Teomanın değil, öne sürülen benzerlik için (ki hiç benzemiyorlar..iki şarkıyıda baştan sona bir kaç kere dinlemek yeterli) Alper Erinç' e sormalı sorulacaksa da. Ocean Spray gerçekten ilginç, aynı yılın şarkıları. Benim kulaklarım onlardaki benzerliği fazla algılayamıyo zaten. Ki teoman da şarkıyı kotaran şeylere bakıyo, biraz süslerim napim diyo sanırım Kashmir rifi gibi. Ki bunu yapmayan fazla kişi bulamayız ama tek Teomana klip hazırlandı nedense!
 
Proje iki albüme bölündü. 5 şubatta çıkan ilk albüm.

sezen aksu-paramparça
yalın-gönülçelen
candan erçetin-kim
yaşar-rüzgar gülü
izel-senden önce senden sonra
nil karaibrahimgil-istanbulda sonbahar
emre aydın-sürpriz
kreş-bugün
hayko cepkin-gökdelenler
aylin aslım-güzel bir gün
irem candaş-duş
yavuz bingöl-iki çocuk
mor ve ötesi-istasyon insanları
rashit-kişisel bir şey

mayıs ayında şebnem ferah, özlem tekin, ajda pekkan, feridun düzağaç, mirkelam, cem adrian, erol büyükburç, pamela gibi isimlerin bulunduğu yine 14 şarkılık ikinci albüm.

Sonrasında Teoman uzun süreli bir köy macerasına hazırlanıyor, köye taşınıyor, sebzeler, tavuklar arasında yeni şarkılar da çıkar. Ruhumu geri döndürmek için vücudumu götürüyorum diyor.
 
1-şebnem ferah
2-ajda pekkan
3-duman
4-vega
5-kargo
6-feridun düzağaç---yollar
7-demir demirkan
8-özlem tekin
9-erol büyükburç
10-sertab erener
11-aylin aslım
12-cem adrian---iki yabancı
13-pamela ........renkli rüyalar oteli
14-göksel
15 -nev
16-aslı


Asıl bomba mayıstaki albüm gibi gözüküyor.
 
benim için önemli bir adam Teoman rock müziğe ilk onu dinleyerek başladım .hemde 1999-200 yıllarında henüz 7-8 yaşlarında iken :LOL: :LOL: :LOL:

şarkılarında cinselliği yansıtmayı pek seviyor :twisted:
 
Yıllardır dinlerim ezberledim cogu şarkısını bıkmıyorum hala... ilk kez teoyla başladım rock dinlemeye diyebilirim :) şarhoş ortalarda dolaşması umrumda değil müziğini seviyorum ;)
 
Elif Şafak'tan Teoman'a armağan sözler.. Çok güzel..

Uçurtmalar

En sevdiği renk mor olan kadın
En sevdiği kelime "asi"
En sevdiği oyun incitmek beni
Hıncı, çocukluktan kalma bir yara izi gibi

İpleri dolaşmış uçurtmalar misali
Ne beraber uçabildik, boşverip şu dünyayı
Ne gidebildik kendi yolumuza
Rüzgarda savruk, başına buyruk
Senle ben

Zamanı, yaralarla ölçen kadın
Geçmişiyle kavgalı
Gündüz isyankar
Geceleri Tanrı’ya sığınan kız çocuğu
Kırdığı kalpleri dizmiş ipe
Gene en büyük zararı kendine

En sevdiği ses, çocuk sesi
Güneşli, billur, neşeli
Oysa, yıllar var ki kendi
Anne olmayı istememiş
Çekip gidebilmek için bir gün
Geride ekmek kırıntıları bırakarak
Kuşlar yesin diye ayak izlerini
Kalmasın ne bir sızı ne kalp yarası

Sevişirken taşkın bir nehir
Öpüşürken kor bir alev
Uykusunda melek gibi masum
Bakmaya kıyamadığım
Kaç gece göğsünde uyuduğum
Ama beraber uyanamadığım kadın

İpleri dolaşmış uçurtmalar misali
Ne beraber uçabildik, boşverip şu dünyayı
Ne gidebildik kendi yolumuza
Rüzgarda savruk, başına buyruk
Senle ben

Her hasretten sonra
Başka başka sevdaların kollarında
Yemin etmişken bir daha konuşmamaya
Gene bulup birbirimizi/ Sabahı olmayan gecelerde
Aldatma pahasına sevdiklerimizi
Ağlayarak seviştiğim kadın
Senle ben ipleri dolaşmış uçurtmalar misali

İpleri dolaşmış uçurtmalar misali
Ne beraber uçabildik, boş verip şu dünyayı
Ne gidebildik kendi yolumuza
Rüzgarda savruk, başına buyruk
Senle ben
 
Yüxexes'de Güven abinin dedigine göre "en güzel hikayem" isimli albümü plak olarak basmış, hatta bir kaç albümünü daha plak olarak basacakmış. Ne diyelim helal olsun adama. :D

Keşke diger gruplarda böyle bir çalışma yapsalar, en azından arşiv yapmak isteyenler için güzel olur. Geriçi hoş adamlar albüm satamıyor ki kaldı plak çıkarsınlar. Neyse dediklerimi geri aldım. :)
 
YILBASI KONSERI TEOMAN GELICEK ARKADASLAR


YILBASINDA ORDAYIZ


Teoman

Tarih: 31.12.2008 21:00:00

Mekan: Studio Live

Bilet Fiyatları:
-56,00 YTL

Ön Bilgi:
- 1(bir) yerli içki dahildir
- 18 yaş sınırı vardır.
- Kapı açılış saati 21:00
- Organizatör bilet fiyatlarını değiştirme hakkını saklı tutar.


detaylı bilgi http://www.teoman.org
 
Geri
Üst