Gibson Les Paul Traditional Hakkında Tecrübelerinizden Faydalanmak Istiyorum.

Merhabalar üstadlarım. Aklımda Gibson Les Paul Traditional almak var. Gitarı daha önce deneme fırsatım oldu fakat elime alıp dört döndüremedim. Genel olarak metal çalıyorum. Blues vs. arada takılmaya çalışıyorum ama öncelikli olarak bir gibson sahibi olup patır kütür metal çalmak istiyorum. Metalci adam için belki de çok saçma olacak ama gold top olsun istiyorum :D Death,thrash ve heavy tonlarını gayet güzel bir şekilde alabileceğimi biliyorum gibson gitarlardan ama örneğin manyetik modifiyesine gerek kalır mı bu gitar için vs. bunları öğrenmek istiyorum sizden :)


Alptekin Tören
 
Aslında kendi sorularınızı kendiniz cevaplamışsınız. Manyetik modifiyesi olmadan da bahsettiğiniz tonları alabilirsiniz. Birazdan chambered hadisesine değinecek arkadaşlar olacaktır, iyidir ya da kötüdür demiyorum, zevk meselesidir, ancak ben chambered les paulleri daha çok seviyorum, ancak swiss cheese olanlardan uzak durun. Gold top çok güzel seçim. İlla Gibson olsun gibi bir derdiniz yoksa başka markaların Les Paul tarzı gitarlarına da bakmanızı öneririm.
 
tonları alabilirsiniz sıkıntı yok orda sapı biraz kalın bende var ondan satıyorum . Chambered olmaması da sustain açısından gitara bir + katıyor kesinlikle. bu arada ilanımı gözden geçirmenizi tavsiye ederim .
 
aradığın gitar esp eclipse 2 yada 1 ahb aged seymour duncan. fikir verir bak 2 metal bir blues. Geniş yelpazeli bi gitar.


 
Traditional fazlasıyla işini görür. O gitarlarda uyuz olduğum tek şey plastik akort kulakçığı. Onun dışında malzeme kalitesi ve işçiliği fena değil. "Plek" muhabbetinden geçiriliyor bu gitarlar bir de.

Doug Aldrich triplerine girmek için çok uygun bir gitar ;)

Traditional değil ama Goldtop bir Gibson ile gayet güzel metal yapılabildiğini gösterir bir video:

 
Gibson LP traditional sahibiyim.bendeki tam adı ile gibson les paul standar traditional pro.sap profili 60 lar slim neck yani 50 lere göre daha ince .
groover kilitli burgular ile coil tap özelliği ile hem single hemde humbucker olarakta kullanılan 57 classic ve burstbucker 3 manyetiklere sahip.bu hali ile bile twangi tele tonlarından tam istediğiniz sert tonlara kadar giden yelpazesi var..2006 öncesi gibsonlar gibi non chambered yani kasasını içi yeni standardlar gibi tamamen oyulmuş hazneli değil.sadece swiss cheese hole denilen (9 tane hani peynirlerde olan boşluklara benzeyen)ağırlık azaltma amaçlı delik var...çok kullanışlı heryola gelen nitro boyalı süper kaliteli işçiliğe sahip gitarlar.genel kanı hani çok beğenilen 2006 öncesi standarlara benzeyen özellikte(traditional yani geleneksel adı da tam oradan geliyor) çok sağlam gitarlar.hatta forumda ucuz satıcıda inanılmaz uygun rakama goldtop ta var sanırım asla pişman olmayacağını sustain canavarı bir gitar..sanırım alıpta satmayacağım dediğim tek gitar...tavsiye ederim...fiyat performans en son nokta....umarım işinize yarar..soracağınız bir şey olursa seve seve yardımcı olurum..traditional pro dışında farklı traditional seriler var..bir de plek denilen setup ı yapan bir nevi cnc benzeri aletle fret tesviyesi vs yapıldığından action kusursuz..google da plek derseniz bilgi de bulabilirsiniz...




http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Les-Paul/Gibson-USA/Les-Paul-Traditional-Pro.aspx

http://www.thomann.de/gb/gibson_les_paul_stand_trad_pro_eb.htm
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
the-pentagram2 ille de gibson gold top diyorum :D
Tuğberk hocam aynı kafadayız :)
halilpazarlama stok manyetikleri beğenmezsem yapacağım ilk iş köprüye dimebucker takmak :D
Hakan hocam traditional ile traditional pro arasındaki farklar nelerdir peki bi ö.m. atabilir misiniz?
 
Geri
Üst