Jackson ın Hindistan malı hikayeleri hakkında..

bir de anlam veremediğim şu var; Madem bu kadar leş aletler bunlar, jacson ne diye bunları üretiyor ya da ürettiriyor.Böyle bir firma neden ismini kötületsin ki.Bence ucuz olmasına en büyük katkı, hindistandaki işçilere ödenen para.Amerikadaki meslektaşlarıyla aynı parayı aldıklarını düşünmüyorum.Sadece benim görüşüm bu.Keşke Jackson Genel Müdürüne ulaşsamda sorsam:)
 
Birisi EMG'leri cebe atmış olabilir. Hemen potlara ve jack girişine bak. Potlar 250K ise WRMG olabilr. O zaman sadece manyetikleri almışlardır (belki tekrar 250K pot da takılmış oalbilir ama düşük bir ihtimal bu.).
 
Gitar alırken markasına bakmak yanlış olur, ama özellikle bir markadan kaçmak ta yanlış olur diye düşünüyorum, bende de o meşhur odun denilen js-30 'lardan var ama çok memnunum. Mesela bir squier fat strat denemiştim, şu anki jackson'umun yerine o gitar benim olsaydı yine çok mutlu olacağımı düşündüm, ikisini kıyaslama bile diyenler oldu çevremde ama sonuçta bence burada önemli olan alacağın gitarın senin beklentini karşılayıp karşılamadığıdır. Headstock'ta xxxyyy yazıp ta yaw bunun şurası şöyle olsaydı vsvs. demektense ihtiyacına uygun gitar almak önemli bence. Kusura bakmayım çok uzattım yahu :D
 
biskuwi_etu demiş ki:
abi bnde jackson warrior war bitane ama js30 warrior diil...ya ne bnde bilmiyorum aslında ne bilmiyorum js30 warrior diil cunku alette floytrose war js30 larda yok...ama aletten acaip memnunum agacı ii kjlawyesi gayet rahat teller cok yakın felan tek manyetikleri benm istediğimde daha kalın bi ton weriyor o kadar.. gitarı gorseniz bu hindistan olamaz dersiniz... ama arkasında sapında crafted in india yaziyo ama anlamadığım şey japonların seri numarası 97 we 96.lıyla başlar benimkininde 97.liyle başliyo ne iş anlamadım... yane sonuç olarak gitarı al eline çal biş dene...

Çok büyük ihtimalle js serisinden bir gitarın sapını wrmg gövdesine takmışlar. Seri numarası ve floyd-rose wrmg'ye sap ve manyetikler js serisinden olan gitara ait olsa gerek... Wrmg gibi gitarlar da bir yıl hindistan'da üretildi ama seri numaraları 96veya 97 ile başlamıyordu...


darkthrone3 demiş ki:
bir de anlam veremediğim şu var; Madem bu kadar leş aletler bunlar, jacson ne diye bunları üretiyor ya da ürettiriyor.Böyle bir firma neden ismini kötületsin ki.Bence ucuz olmasına en büyük katkı, hindistandaki işçilere ödenen para.Amerikadaki meslektaşlarıyla aynı parayı aldıklarını düşünmüyorum.Sadece benim görüşüm bu.Keşke Jackson Genel Müdürüne ulaşsamda sorsam:)

Benim çok acayip sevdiğim bir laf vardır;

"Ne kadar bilirsen bil anlatabildiğin karşıdakinin anladığı kadardır."

Bir firmanın prestijini artırması ne kadar iyi şeyler ürettiğine değil müşteriyi ne kadar memnun ettiğine bağlıdır. Yani aslında belki Amerikan Jackson'lar kötüdür ama biz memnun kalıyoruzdur gibi bir şey.

Olaya 2 açıdan bakmak lazım;

1-)Hindistan Jacksonları beğenmeyenler: Hindistan Jacksonların kötü olduklarını anlayabilen yani bilinçli olan bir gitarist Amerikan Jacksonların ne kadar iyi olduğunu bilir, Jackson'ın ne kadar iyi gitar üretebildiğini bilir ve buna göre değerlendirir Jackson'ı. Eğer az parası varsa o bilinçli kişinin hindistan Jackson'dan daha iyi bir gitar bulabiliyorsa o paraya onu alır. Hindistan Jackson'la işi olmaz. Çok parası varsa zaten hiç işi olmaz. Yani Hindistan malı Jacksonların kötü olduğunu anlayabilecek birisine hindistan Jacksonların memnuniyetsizlik vermesi pek de olası bir şey gibi görünmüyor :)

2-)Hindistan Jacksonları beğenenler: Her enstrümanda olduğu gibi Hindistan Jacksonlar'ın hitap kitlesinin genellikle aldığı gitardan beklentisi Hindistan Jackson'ların verebildiği kadardır. Hatta daha az bile olabilir :) Eğer Hindistan Jackson'ı alan kişi o gitardan memnunsa bir sorun yok demektir. Onun için Hindistan'da Jackson üretip satma fikri kesinlikle çok iyi bir fikir satış yapmak isteyen bir firma için. Müşterisini memnuniyeti...

Herkes memnun olduğuna göre Hindistan üretimi Jacksonlar markaya zarar veriyor olamaz :D

Ayrıca bu markanın da bir şekilde piyasada tutunması lazım. Amerikan Jackson'ların tamamı custom shop'ta üretiliyor ve ayda 100'den az gitar üretiliyor o custom shopta. Sadece bununla hiç bir yere varamazsınız bu piyasada. Onun için Japon ve Hindistan Jacksonlar gerekli :)




darkthrone3 demiş ki:
Başlığı görüp buraya kadar 3 sayfa okudum ama başlıkla ilgili bir iki satır bişey gördüm sadece.Lütfen bilen biri yazsın, nedir bu hindistan jacksonların artı ve eksileri.

Burda hindistan, kore, endonezya malı ekipmanlar için hep konuştuğumuz bir şey var. En büyük eksikliklerinden birisinin kalite kontrolü olması. Hindistan bir Jackson için kalite kontrolü yapıldığını hiç sanmıyorum, yani zaten düşük maliyette malzemeyle, düşük maliyette enstrüman üretmek amacıyla yapılıyor. Ve bu malzemeler gitarlar içerisinde iyi olanları da gayet olabilir. Dediğim gibi kalite kontrolü yapılıp da belirli bir seviyede kalitesi olan malzeme kullanılmıyor ne de olsa :) Yani maliyetinden/fiyatından daha iyi bir performans verebilir bu gitarlar da. Bunun dışında pek bir artı gelmiyor benim aklıma :) Jackson logosuna/tasarımına sahip bir gitar sahibi olmak var tabii bir de...


Bir de son olarak, Hindistan malı Jackson'ı olanlar beni yanlış anlamasınlar, gitarınız kötü, gitardan anlamıyorsunuz gibi bir şey söylemek istemiyorum. Bir gitar çalındığında iyi sonuç veriyorsa iyidir. Ama hindistan gitarların geneli için söylediklerimizin geçerli olduğu açık olsa gerek :)
 
arkadaşlar muahbbetleri okudum ve bikaç noktaya değinmek istiyorum
öncelikle bişiyleri karşılaştırırken aynı yada yakın fiyat aralığında olan şeyleri karşılaştırmak lazım...yani 450 euroya aldığınız js30 la 2000kusur euroya aldığınız soloisti karşılaştırmak çok saçma olur..yani adamlar her fiyat aralığında gitar üretmeye çalışmış sonuçta ticaret yapıyolar ve abi bizim bütün gitarlarımızın hepsi aynı kalitede gibi bi iddiası da yok kimsenin :)
ben de geçen yıl kendimi sapı atmış wasburnumden kurtarmak için gitar arayışına giriştim, bar programı yaptığım için o zamanlarda tabiki çok dandik bi gitarla işler yürümüyordu..uzun süre araştırdım,gittim bütün araştırdığım gitarları denedim ve ibanez almaya karar verdim,s470..eski japon bi s bulup çaldım baya da rahattı ton açısından benim kulağıma hitap etmese de fena değildi..neyse uzatmayayım,burda sıfır japon üretimi olmadığını söylediler ama ben almanyadan getirteceğim için orda bildiğiniz sıfır japon aleti hardcase ile 540 euroya buldum ve siparişi vermek üzereydim...
taaa kiiiiii :arrow:
deep purple konseri için istanbula gidene kadar :LOL: tünelde ve istiklaldeki bütün mekanları gezdim ve inanın o an jackson almaya kesin karar verdim..zevk meselesi tabiki bu ama tonları bana daha tok ,daha hacimli geldi ve sap falan filan da gayet rahattı..js30 ve dx10d arasında kaldım,maddi olarak ikisini de alabilrdm ama aradaki fiyat farkına değecek bişey olmadığına inandım..sırf üstünde made in japan yazıyo ve iki tane dandik duncan designed manyetik var diye iki katı fiyat vermek saçma geldi bana...haa eğer sırf kompleks yapıp abi bnm gitarım bilmemne yapımı dicekseniz o ayrı bi mevzu..
fiyat performans olarak bence çok iyi bi gitar aldım halen de kullanıyorum ve birgün bile sorun çıkarmadı bana, iki tane de emg manyetik aldım bide afterburner taktırıyorum bakalım şimdi nolacak ;)
gitar gelince yazarım yine yorumlarımı ama ben derim ki hiçbişiye önyargıyla yaklaşmayıp gidip deneyip görüp mantık çerçevesinde karşılaştırmalar yapalım :p

yok hala js30 da soloist kalitesi yok abiii dicekseniz de Allah yolunuzu açık etsin derim ;)
 
olabilirde olamazda... fr.u koymak içi orayı oymaları gerekiyo ama istedikten sonra yapılabilir tabikide...yada wrmg govdesi takıp js 30 warrior sapıyla birleştiriwerdiler...doğal olarak o zamnda japon oluyo...yada biri seri numarasını değiştirdi arkadaki yok buda cok ucuk oldu :D ne komplo teorisi urettik 1 gitar uzerine yahu...
 
bende de js30 var.oldukca güzel bir gitar.saka gibi gelicek ama ben elimdeki basit ekipmanla oldukca iyi tonlar alıyorum :D .acaip iyi metal tonlarının yanında gayet yumusak ve tatlı tonlarda alınıyor.tamam bi fender kadar iyi blues tonu alamıyorum tabiki (e heralde) ama yeterli geliyo bana.simdi gidip bide emg 81-85 zakk wylde set alıcam süper olcak.yani sırf hint malı diye bi gitarı kotulemek cok sacma geliyo.
 
Bende de js30 var yakındır bende gitarın yayların olduğu yeri zımparalayıp boyayı kaldırıcam o zaman gofretse işe yaramaz sağlam ağaçsa(3 parça falanda sağlam sayıyom) o zaman şimdi neyi kötülüyorsunuz diye sorarım köprü dk2 dekinden o galiba lp tipi ne bilim manyetikler tamam biyere kadar ama genede kaldırıyor.İşte kafamdaki tek soru gofretmi değilmi.
 
aslında ne aradığın önemli gitarı değerlendirirken, yani sen istiyosan inanılmaz bi finish, vay efendim ince iş gerektiren ayrıntılar o zaman tabiki onlara bakıcaksın..
ama benim için önemli olan gitarın çalımının rahat olması ve ondan aldığım tonlar, tabi bide fiyatı :p
fiyatına göre bence iyi gitar yapmış adamlar ve ben hakikaten gidip bin tane gitar denemiş biri olarak gidip de iki yada 3 katı fiyat aralığındaki gitarlara para vermem..tabi param olur çekerim bi usa soloist (onların da yenileri bi garip ya neyse :roll: ) o ayrı mesele..ama kimsenin önyargılarına yenilip de sırf hindistan diye atmam gitarı..
biçok kişi de sanırım sap,entonasyon ayarı yapılmamış,telleri iki cm havada duran gitarları deniyor sonra da abi bunun klavyesi rahat değil diye forumlarda dolaşıyo 8O benim gitar da ilk geldiğinde ayarsız geldiği için çok rahatsızdı ama en azından bi ayara ihtiyacı olduğunu bildiğim için gidip kenan abiye bi ayar çektirdim,şu an çalım rahatlığı açısından da inanılmaz memnunum...
 
katilinek demiş ki:
Bende de js30 var yakındır bende gitarın yayların olduğu yeri zımparalayıp boyayı kaldırıcam o zaman gofretse işe yaramaz sağlam ağaçsa(3 parça falanda sağlam sayıyom) o zaman şimdi neyi kötülüyorsunuz diye sorarım köprü dk2 dekinden o galiba lp tipi ne bilim manyetikler tamam biyere kadar ama genede kaldırıyor.İşte kafamdaki tek soru gofretmi değilmi.
Her ağaç bir değildir, alder var, alder var... Gofret sadece isim yapmış bir kavram. Gofretten daha kötü ağaçlar da vardır elbet. Ayda yüzlerce gitar üreten bir fabrikanın iyi ağaç kullanması beklenemez.
Gitarları eleştirirken manyetiklerini hesaba katmak doğru değil. Sadece fazladan bir masraf olması üzücü, insanın "o kadar para verdik keşke manyetikleri de iyi olsaydı" demesinde haklı taraflar vardır.
Bu lafım sana değil, bu tip yorumlar üzerine genel bir yaklaşım, yanlış anlamayasın...

virtuose demiş ki:
...
ama kimsenin önyargılarına yenilip de sırf hindistan diye atmam gitarı
...
Güzel bir özet ve bence doğru bir davranış...
 
gogostar demiş ki:
virtuose demiş ki:
...
ama kimsenin önyargılarına yenilip de sırf hindistan diye atmam gitarı
...
Güzel bir özet ve bence doğru bir davranış...

teşekkür ederim abi ;)
malesef genelde herkes sadece kendisinde olduğu için bazı şeylerin iyi olduğunu iddia ediyo ve diğerlerine b.k atma yolunu seçiyo ama yapmamak lazım..
mesela benim bi tane ibanez Tb25R amfim var,kore yapımı akıllara zarar :D
anında ölüyo abi amfi,ama ibanez yaa kimse inanmıyo,önyargı ilginç bişiy :LOL: 3. dk dan sonra alet resmen tonu kaybediyo ve aldığıma pişmanım..
bundan önce çin malı bi crate amfim vardı 65w, barda kullanırdım bigün olsun aletten en ufak bi şikayetim olmadı..tabi bunları insan yapıyo herşey olabilir ama yine de millet olarak her alanda olduğu gibi bu alandaki yıkıcı fanatizmimizi gösteriyoruz :(
ama forum ahalisi olarak biz böyle olmayalım :LOL:
 
arkadaşlar 2005 yapımı hindistan jacksonımı modifiye için ustaya vermiştim geldi dün..kayıt yapim dedim sizlerle paylaşmak için bi fikriniz olsun..eğer farklı tonlar isterseniz kayıt söyleyin fırsatım olunca yaparım koyarım nete yine..
setup şöyle: jackson js30 dinky(dkmgt den çıkma emg-hz manyetikler(pasif) + afterburner(aktif)) + zoom gfx8 (amp simulator açık) + dandik çoook eski bi ses kartı :LOL: + windows ses kaydedicisi :oops:

neyse arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum..bu arada öyle salladım çalarken kusura bakmayın artık :roll:

http://rapidshare.de/files/21021809/js30.rar.html
 
Geri
Üst