Dimebag Darrel tonu

Evet beyler bu sert keskin ve sololardaki o ciyaklayan tonu nasıl alabilirim.

rp100 ile mümkünmüdür? değilse neler lazım (rp100 setuplarına baktım digitech sitesinde uzaktan yakından alakası yok )
 
Tek başına bir aletle olabilecek bir şey değil o, kullandığın herşeyle ilgili :) Gitardan manyetiğe, amfine, amfinin hoparlörlerinin karakterlerine kadar herşeyi ayarlaman lazım o tonu alabilmek için...
 
Ozzfish demiş ki:
Evet beyler bu sert keskin ve sololardaki o ciyaklayan tonu nasıl alabilirim.

rp100 ile mümkünmüdür? değilse neler lazım (rp100 setuplarına baktım digitech sitesinde uzaktan yakından alakası yok )

Rp100 ile pek mümkün olabilecek bir şey değil.Kısaca sayarsak Dean Dimebag gitar(İlk dimebag modeli Dean'le başladı sonra Washburn'e geçti ölmeden tekrar Dean'e geçti),Bill Lawrence köprü manyetiği(Seymour Duncan Dimebucker kulandı son dönemde),Seymour Duncan SH-1 '59 model boyun Manyetiği,Randall Warhead ve Randall kabinler.Bunları kullanırdı rahmetli :(
 
birebir aynı tonun peşinde koşmak yerine aynı karakterli yakın tonlara ulaşmak için bişeyler yapabilirsin.. yani washburn dime sh13 randall kullanmak farz değil..
ama aynı stilde çalıcam diyorsan floyd rose kullanma mecburiyetin var :) ve iyi sustain e ihtiyacın olucak.. sert karakterli bir manyetik ve onu destekleyecek bir setup ile seni tatmin edecek bir sonuç alabilirsin.. ben rp100+marshall VS ile çok yırtık tonlar çıkarmıştım ;)

adamın adına çıkartılmış anfi tabiki kullanıyodur ama ekseriyetle randall kullandığıda aşikar heralde.. ;)
 
Gitarla mitarla pedalla olacak bir şey değil. Hele manyetikle olacak birşey hiç değil. Yani özel bir gitar vs lazım değil demek istiyorum. Hani blues soundu olur karakteristik bir sound olur tamam diyim de alabildiğine tizli ve midsiz bir gitar tonu. Çok zor birşey değil ayarlamak. Asıl kasıp da ayarlanmayacak karakteristik bir gitar tonu isterseniz söyleyim. Soilwork - Stabbing The Drama albümündeki gitar tonları. O kadar alet edevat olmasına rağmen çok uğraştım biraz benzetebildim :)
Pantera tonlarını alabiliyorum direk anfiden.
 
Dimebag in kendine özgü tonlarının en büyük kaynağı : http://www.deanguitars.com/dime_o_flame_ml.htm

Bir igtaristin tonunu yakalamk sadee gitar yada sadece amfi ile olacak iş değil tabiki,ama o tonun en önemli iki kaynağı şüphesiz amfi ve gitardır,diğerleri ise işin tuzu biberidir,tabi bunların hepsi madd,i olanaklar dahilinde elde edilebileek şeyler ama para ile alınamayacak durumlarda var ,"o gitarist gibi çalabilmek" bence işin en zor kısmı bu...

Fazla konuştum,işte Dimebag in kullandığı ekipmanlar :
panteradimebag20007jy.gif
 
1 switch 1 spliter 6 ampli var daha ne gerek.. ;) bide üstüne parametrik eq.. çaatır çaatır..
ama boşver bikaç pedalla hallederiz.. :)

parametrik eq çok faydalıdır drive tonları için.. iyi bir set-up ın içinde bulunmasında muhakkak fayda vardır, yada geniş band bi graphic, 30 gibi misal..
 
DaveMustaine_64 demiş ki:
Tek başına bir aletle olabilecek bir şey değil o, kullandığın herşeyle ilgili :) Gitardan manyetiğe, amfine, amfinin hoparlörlerinin karakterlerine kadar herşeyi ayarlaman lazım o tonu alabilmek için...

Copy-paste, cunku aynisini diyecektim.. Berkay cok dogru konustun.
Tepedeki setuplar vs. yalan. Grady Champion ve garajindan cekilmis resimler ile sabitlesen bilgiler bunlar, ayni zamanda sene sene kullandigi ekipmanin seri numarasi sansurlu oldugu halde resimleri mevcut elimde.

Ben yine Cocukluktan berri Yavru-Panter olarak vazifemi yapayim:

Klasik setup, kayitta kulandigi 1990 Cowboys From Hell'de
*Dean ML79 sonradan takilma Original Floydrose (KISS yapistirmali iki gitarda, bundaki kopru altinda)
(1994'e kadar L-500 sonra Duncan Distortion + 59' neck)
*Dean orjinal DFH sonradan takilma Original Floydrose + simsek boya
(Bill Lawrence L-500 + dimarzio ters cevrilmis super distortion neck'te)

*Randall RG100 kafa (RG100ES, RG100HT)
*Furman PQ4
*Vox Wah
*Randall Jaguar kabinler
*Rocktron silencer
*MXR Flanger/Doubler

Vulgar Display'de
*Randall Celestion'lu kabinler
*ikitane Furman PQ3 ve cifte PQ6 1991 model.
*GML 8200
*Randall Century 200 kafalar kullanildi.. (Century 200, Century 170 II, RG200ES)
*esylarin gerisi CFHle ayni..

Far Beyond'da
*Randall Celestion + Jaguarli kabinler
*ve isin icine Digitech Whammy girdi!
*MXR 6 band eq pedalinide cikarmisti, kayitta kullanildi
*Gerisi Vulgar Display ile ayni le ayni.. birde Century 200 II eklendi

Trendkill'de
*CFH'te kullanilan setupun aynisi
*Dean gitarlar iflas edince Washburn ile 10 senelik kontrat imzalanmisti 1995'te.. kayitta artik bundan sonra Washburn Dime3'ler kullanildi
*arti BOSS pedaller (Chorus+Delay)
*PQ 4 ve PQ3'ten gecirildi ses
*VOX wahyi birakip Crybaby'e gecti.

Official Live 101% owner Style:
Vulgar Displaydeki setup'a benzer fakat kayit alinma sekli Phil Anselmo sagolsun, ayri studyolarda alindigi icin Trendkill albumundeki mixer setuplariyla ayni..

Re-inventing The Camsil:
* Randall Warhead kafalar SADECE SAHNEDE maket gibi durdu, Warhead 1x15, 2x12 kabinler (bunlar kullanildi cidden), Meymour Duncan Sh-13 dimebucker sonradan 2001 gibi prototip dahil kullanildi, CryBaby 535Q ve Whammy WH-1 kullanildi..

2003 Damageplan Era:
Randall RG100HT'ler tabi ki,
Randall X2, Randall Warhead, Randall Titan, Randall RH100, Randall VMAX kafalar, Randall XL kabinler + Warhead kabinler + Full Celestion V30'lar, ikitane PQ4'ten gecirildi, Zakk Wylde'in JCM800'lerde kullanildigi belirtildi New Found Power'da.

2004 Son donemler:
Krank Krankenstien
*Washburn ile konrakt bitti, Tekrar yepyeni bir Dean ML 79 F modeline dondu, yaninda DFH re-issue, Dime-o-Flame USA, hayali Razorbacklere kavusmakti ama..
*Sh13 yerine Dean From Hell Re-issue'a El-Diablo Iommi takmisti
* 1 tanede Paul Stanleynin hediye olarak yaptirdigi Washburn Dime3 Aynali gitari kullanmisti son konserlerindede.. Save Me'nin klibinde var
*Eq'lar hakkinda fikrim yok, herhalde ayni kalmistir. PQ-3 PQ-4 diyebiliriz birde tabi gizli silahi: GML 8200 Parametric.



Benden bu kadar, bu arada yine de kendi kullandigi RG100HT tipi Randall kafa almayi dusunen varsa:
:arrow: http://turkrock.com/ftopic94805.html
 
aynı ekipmanıda kullansak dimebag hakkında söğlenen şu söz herşeyi acıklıyor

Dimebag, Heavy Metal'in kimlik değiştirme sürecinde ortaya çıkmış ve kendi 'trademark'ı hâline getirdiği 'kesik' riffleriyle tüm geleneksel thrash kalıbının adeta DNA'sıyla oynamıştır.

Dave Mustaine'in Megadeth'in 'Rust In Peace' albümü sonrasında grubuna katmak için girişimlerde bulunduğu fakat bu teklifleri 'Pantera benim ailem ve ben ailemi bırakamam' diyerek geri çeviren Darrell, birkaç notayla şarkıların vokal altı bölümlerinde nasıl mucizeler yaratılabildiğine dair Heavy Metal'deki en yegâne örneklerden de biridir.


abi bende isterim dime nin tonuna sahip olmak ama adam bir efsane. Belkide ekipman hikaye tek fark budur kimbilir. :roll:
 
Ton yakalama konusunda haklısın, bire bir tutturmak imkansız. Fakat yaklasimin yanlis bence. Prosesorden kosarak kacarım :LOL:

Yaklasık 7 senelik ugrasım sonunda MXR 6 band / Randall RG100ES / Furman PQ-4 / 4x12 kabin kullanarak bu genel sese cok yakınlastım. Benim istedigim gitar tonu bu olmadigi icin aletleri toplayıp kullanmiyorum, cok tiz ve vak vak gibi gelen bir setup. Daha moloz seviyorum, ondan tamamen modern 2001+ Randall'lar ve kalas manyetikler tercihim (Sh-6 gibi). :x


Darrell'ın evinin arkasindaki garaj, amfi ve kabin deposu olarak kullanilmakta, ve ayarlar hic oynanmamis sekilde cogu amfi duruyor halen.

Aralarinda eskilerden RG100ES, RG100XP, RG100 Classic, RG100HT, Century 200, Century 170 II, RG150 modelleri, yenilerden ise WARHEAD, WARHEAD X2, TITAN, Cyclone, V-Max, RH100G2, ve uretim esnasindaki prototipler.

Rex Rocker'in ilk bas kafası olan Randall RB1000'de var arada..

Hediye gelenler arasinda C.C. Deville'in zebra Randall RG100 Classic duruyor, birde Paul Stanley'nin verdigi 3 Randall Colossus kafa amfisi duruyor. 2sini kasasindan sokulu duruyor nedense.. :LOL:

Ayriyetten ozellikle T.G.S.T.K albumunde kullanilan lambali Fender kafa + Carvin solidstate kafa duruyor, fakat bunlarin modellerini bilmiyorum. :D


Bahsettiğim garajda cekilmiş resimleri eklerim bir ara, simidilik..

ONUR_Dimes.jpg
 
dimebagle alakali konu gorunce cok heycanlandim,dimebag bir cok kisi gibi benimde idolumdur ve en begendigim gitaristtir.cocuklugumdan beri pantera dinleyerek buyumus bir kisi olarak dime abimizinde bir topiginin olmasi sevindirdi beni:) yukardaki arkdasin resmini acaip kiskandim diyebilirim,suanda amerikada olmama ragmen mezarina gidicek firsatim olmadi bir turlu ama insallah bir gun gidip ona saygi ve sevgilerimi sunacagim.uzun zamandan beri istedigim ama firsat bulup alamadigim dean razorback explosion ve krankenstain kafayi sonunda alabildim,dean bence muhtesem bir gitar , tabi simdi kesin neden ozel dimebag ekipmanlari aliyorsun ,kendi soundunu yarat,baskasinin ekipmanlarindan hayir gelmez gibi cumleler gelicek biliyorum ama evet itiraf ediyorum sirf dimebag askina aldim bu aletleri cokta memnunum.krank'i henuz enine boyuna deneme sansim olmadi ancak ilerki gunlerde deneyimlerimi paylasirim.ancak turkiyeye donunce nasil bir kabin alacagim konusdada kararsizim cunku sanirim Turkiyeye hic krank markasi girmedi,yada girdide ben mi bilmiyorum.artik olanlarla idare edicez.neyse cok uzatmiyim...sen huzur icinde yat dimebag darrell abbot...
 
dimebag dediğimiz gitar ilahı insan önceleri bill lawrence l-500 lead kullanmaktaydı.sonra seymour duncan la anlaşıp sh-13 e geçti manyetiğin karakteristik hiç bir özelliği değişmedi sadece seymour duncan yazısı geldi okadar bu tonu elde etmek ıstıosan bill lawrence l-500 lead manyetık al dha sonrada dimebag ın kullandıgı distortion pedalını almanı onerırım ve bolbolda reverb eklemelısın dıkkat ettıyse konserlerde reverb hayvan gıbı olmakta buda tonu ayrı bı guzel yapmakta.
 
jms_jms demiş ki:
dimebag dediğimiz gitar ilahı insan önceleri bill lawrence l-500 lead kullanmaktaydı.sonra seymour duncan la anlaşıp sh-13 e geçti manyetiğin karakteristik hiç bir özelliği değişmedi sadece seymour duncan yazısı geldi okadar..

Cok yaniltici bir yazi,

Yani artik bu basligi ve bu tarz yazilari ciddiye almiyorum, fakat olurda birisi satin almadan once bu basliga denk gelirse, bari dogru ve tecrubeden guvenilebilir bir bilgiye dayanabilsin.

SH13 Dimebucker ve Bill Lawrence L-500 arasinda baya bir fark var yapmayin etmeyin! Bunlar gerek cikis, gerek kullanilan miknatis, gerek blade kalinligi ve eq yapisi.. nereden cikti boyle bir fikir? Iki manyetigi zamaninda Darrell kullandigindan dolayimi? SH-6'da kullandi, SH-8'i de alderden uretilmis Dime3 USA Dimeslime gitarina Grady Champion'un tavsiyesi uzerine taktirmisti.. e butun bu manyetikler ayni bu durumda?

Yazdiklarin arasinda bir tek duzeltilebilinecek; L-500 serisi humbuckerlar ve 1993'te uretilmeye baslayan L-500XL arasinda output disinda fark yoktur. SH-13 kanimca basarisiz, ticari amac ile cikartilmis bir gorsel replikadir. Peki kullanilmazmi? tabi ki kullanilir, fakat fazla tiz yapiya sahip bir manyetik oldugu icin aman dikkat diyorum, kendi kullandigim muzik aletlerine gore fazla cirtlak mesela.

Bir manyetik bile secerken lutfen gitarinizin ozelliklerini dikkate alarak, kimin kullandigini dusunerek secmeyin. Seneler once bu hatayi yapip sonradan anlayan birisi olarak tavsiye ediyorum.

Eger olurda "..illa kullanmaliyim, baska manyetige bakmam bile" deniliyorsa; ince tel takip standart notada calanlara L-500XL, daha kalin tel takip dusuk nota calicaklara SH-13 tavsiye ederim, drop tune vs. Dimebucker daha iyi performans gosterir.


jms_jms demiş ki:
..bu tonu elde etmek ıstıosan bill lawrence l-500 lead manyetık al dha sonrada dimebag ın kullandıgı distortion pedalını almanı onerırım..

Bahsedilen "o ton" asla elde edilemez, kimse kimsenin album tonunu zaten bire bir elde edemez, bir kere gitari, manyetigi, filtreleri, spikerleri, kabin buyuklugu, bir ton rack'i gectim kayit alinirken ki masada duran mixer ayarlari var. Bunu nasil tutturabilirsiniz ki? Ha olurda benzer bir ton yakalamak isterse bir kisi, ticari amacla uretilmis, sadece isimini tasiyan bir stompbox ve manyetik degil, amfi ve "sihirli" rack eq'sundan edinmeli:

Size gore dunyanin en kotu veya iyi gitari > Mxr Acik mavi olan 70'ler 6 bant (ters marti) Eq > Randall RG100ES < FX Loop: Furman PQ-4 Parametric rack eq + Gml 8200 Parametric Eq

Furman Eq uretmemektedir, bulunsa anca eBay'den 90'lar sonrasi sucuk gibi olanlar bulunuyor, GML sayili uretiliyor her sene, ve tanesi 5000$ civarina yurtdisinda satilmakta.


jms_jms demiş ki:
..bolbolda reverb eklemelısın dıkkat ettıyse konserlerde reverb hayvan gıbı olmakta buda tonu ayrı bı guzel yapmakta.

Tum amfileri canli calarken reverb konusunda kuru ayarlanmis bu gune kadar, arkadaki RG100HT'ler dahil. Reverb dedigin o hayvani gurultu ise MXR Rack Doubler/Flanger ekiyle cikartilan ses, arkada uygun oldugunda teknisyeni Grady Champion tarafindan calistirilir, (tipki yedek Whammy kontrollerdeki gibi) ve calistirildiginda da gitar sinyalini temizleyen susturucu rackler o an kapatilirki mumkun oldugu kadar kukresin aletler.
 
Geri
Üst