Carnivale

Çok kaliteli ve yüksek bütçeli dizileri çeken HBO'nun bir dizisi.Cnbc-e sayesinde artık bizler de izleyebiliyoruz.Valla ben çok sevdim bu diziyi,çekimler-senaryo falan muhteşem.Carnivale hakkında bildiği bişey olan ya da yorumda falan bulunmak isteyen bu başlığa yazıp bizleri bilgilendirebilir mi? Saygılar..
 
Türkçe'ye ucubeler karnavalı diye çevrilmiş bir film vardı ben ona çok benzettim, bu filmi izleyen var mıydı?
Film kıllı kurt-kız'ın etrafında geçiyordu falan.
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmayınız ve lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Evet Roth-Azad bahsettiğin filmi hatırlıyorum,ben de izlemiştim.Ben de benzettim baya..O filmdeki kurt kızın yüzündeki kıllar dökülüp insana benzediğinde asıl o zaman kurt oluyodu falan.Hatta lezbiyen bi hatun kendisine yavşadığını zannedip öpmek için uzanıyodu ve yüzü parçalanıyodu.Nasıl unutabilirm :) ?
 
zaten bu hbo cok sınır bozucu bı şırket super dızıler yaratıyor sonra bıtır ama bu dızı cok basarılı keske 24 bolumden fazla cekselerdı demek kı bı sonu yok oyle ortasında kuruyup kalacaz
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmayınız ve lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
bu arada ben hawkins i oynayan elemanı terminator 3 te veismini bilmediim ama gece yarısı show tv de izleddiğim bi filmde de gördüm..cok gencti ama ..
 
beluga demiş ki:
bu arada ben hawkins i oynayan elemanı terminator 3 te veismini bilmediim ama gece yarısı show tv de izleddiğim bi filmde de gördüm..cok gencti ama ..

Nick Stahl. Sin City'de de mevcuttu kendisi oradan öğrendim ben de.

Öte yandan bir türlü doğru düzgün izlemeyi başaramadığım bu dizi, kesinlikle çok ilginç. Düzgün bir şey ama HBO'nun 24. bölümde kesme kararı da saçma...
 
x files ile birlikte ikinci favori dizim cnbc-e de :) gerçekten güzel bir dizi olduğunu düşünüyorum adamlar güzel çekmişler. bu dizinin en güzel yanı, bir dahaki bölümü sabırsızlıkla beklememe neden olması, hiçbir diziyi bu kadar merak etmemiştim açıkçası,konusu çok enteresan ve zaman ve mekanı iyi yansıtmışlar kanaatimce. ikinci sezonun ortasında kesmeleri gerçekten kötü ve yazık olmuş :(
 
Birazdanki yazıda bolcana SPOILER var haberiniz olsun.





Dizinin ilginç olaylarından çok beni çeken kısmı, sloganı olmuştu; "İyilik ve kötülük arasındaki savaşta bir karnaval.". Daha sonra Ben Hawkins ve Alexi Justin Crowe'un rollerinin belirlenmesiyle birden dizi çok daha ilginç bir hal aldı. Sonuçta, her şey ters bu dizide. Mesela, Ben, iyileştirme yeteneklerine rağmen, "ucube" diye tanımlanıp dışlanmış, hatta cinayet işlemek gibi günahlara batmıştır, ama iyiliğim temsilcisi odur (ve Henry Scudder'ın da oğludur kendisi... Kocakarı sağolsun!). Justin ise, çocukluğunda görüp durduğu iğrenç ve vahşet yüklü görüntüler sonucunda rahip olarak, kendisinin önemli olduğuna, Tanrı'nın elçisi olduğuna o kadar megolomanyakça inanmıştır ki, kötülüğün temsilcisi olur.

Daniel Knauf'un ortaya koyduğu taraf dağılımı şu şekilde (Avatar, bir tarafın temsilcisi zannedersem);

-Bir Kan
-İki Ev; Bir Kara (Temple of Jericho), Bir Ak (Karnaval)
-Nesil Başına İki Avatar; Bir Kara (Justin Crowe), Bir Ak (Ben Hawkins)
-Avatar'ların Doğası Rastgeledir; Aydınlık karanlığı çekebilir& karanlık aydınlığı çekebilir.
-Ev Başına Bir Kahin (Üstün/en yaşlı erkek ama sanırsam bu noktada, Sofie, Ben Hawkins'in, Iris de Justin'in kahini oluyor)
-Bir Ya Da Daha Fazla Prens (Olasılıklar Samson, Jonesy, The Management, veya Tommy Dolan, Henry Scudder olabilir)
-Prens, Tam Gücüne Ulaşmak İçin Bir Kahini Öldürmelidir (Belki de 'prens', Sofie'nin annesiydi, ve uyanabilmek için kızı öldürmeye kalktı. Sanırsam bu noktada Justin'in tarafında, Henry Scudder var)
-Özgür Seçime İzin Verilir (Zaten dizinin ana tezatlarından bir diğeri de özgür irade ve kader; Ben'in özgür iradesi, Justin'in kader anlayışı)
-İnsanlardan Daha Dayanıklı Da Olsalar, Avatar'lar Ölümlüdür.
-Yıkımın Habercisi; Kıyamet Günü'nü Haber Vereceği Ön Görülmüş Bir Avataric Kahin Gelecektir. (sanırsam Ben'in tarafında Kocakarı ve Müdür var, Justin ise kendisi zaten haberci ve Avatar... ilginç, değil mi? Aslında, dizinin sonuna göre, Tommy Dolan bu "haberci" olabilir, Justin'in tarafında)
-Alpha, ilk Avatar idi, bir dişi. Onun sonu belirsiz. (bu madde yüzünden, cinsiyetlerin tersine döndüğünü düşünüyorum; Kahinler dişi, Avatar'lar erkek)

Şimdiiii... dizide sevmediğim tek bir şey oldu, Celeste'in Justin tarafından delirtilmesi. Celeste kelimesinin anlamı uyarınca, genel anlamda ilginç giden dizideki neredeyse tek klişe şey olduğunu söyleyebilirim. Allah kahrede yani. Beni etkileyen bir sahne de, Justin'in, bir rüyada, "The body of Christ" (hani kilisede ekmek verirler ya bisküvi formunda) diyerek jilet uzatması, ve Ben'in uzanan kolu tutup "No it ain't." cevabını vermesidir.

Öte yandan, ikinci sezonda gayet düzgün bir yerde bırakıyorlar okuduğum kadarıyla. O kadar da kötü değil yani.

Ben: He's dead. Did you hear what I say goddammit, Henry Scudder's dead!
The Management: It's impossible.
Ben: What do you know!? You can't see nothin past your own hate! You want to believe that he's alive so you can find a reason to draw breath!
 
valla dizi artık bitmek üzere olduğundan spoiler fazla önemli değil sanırım (ayrıca tam olarak anlamadığım noktaları birleştirdiğin için çok teşekkürler)
ayrıca senaryo gereği kısa tutulduğunu düşünüyorum dizinin, çünkü bu bir komedi veya bir dram dizisi değildi, bir hikaye dizisiydi ve ne kadar uzarsa -yani rahip justin ve ben hawkins ne kadar geç karşılaşırsa- o kadar sıkıntı verecekti (gerçi ben razıydım ama) yani ben tadında bıraktıkları için bir anlamda seviniyorum
 
Geri
Üst