The Hobbit

Kitapta tonla ayrıntı var. Bence 3 film olması isabet olmuş. Özellikle 5'ler savaşını geçiştirselerdi çok pis küfür ederdim. Zaten Beorn'u 2dk. gösterdiler, sinir oldum mk. Bir de üstüne kesilen sahneler var. İlk filmde 15 dk. kesilmiş sahne mevcut.

Bunları daha sonra Genişletilmiş Versiyon olarak blu-ray ve DVD olarak satışa sunuyor çakallar. İlk filmin 5 disk'lik blu ray seti var 120 TL! Üçlemenin komple seti çıkınca almayı düşünüyorum.

Zamanında şunu almadığıma çok pişmanım.

lotr.jpg
4

Edit: Millet bir de Legolas var, PJ kafasından karakter uydurmuş, filme koymuş diye şikayet edenler var. Legolas'ı filme koymak çok iyi etmiş PJ. Sonuçta bilmem kaç yüz yaşında olan bi karakter bence kitapta da olmalıydı. Yalnız filmde Ork'ları komple CGI ile yapmışlar. Hoşuma gitmedi. Yapay oldukları aşırı belliydi. LOTR filmde ki gibi figüran kullanabilirlerdi.
 
Son düzenleme:
hobbit 2 yi de tatava yapmadan izledim maceranın tadını çıkararak. yüzük serisindeki eksik parçaları tamamlıyor. böyleymiş ki böyle olmuş diyorsun. beğendim. 3.gelsin.
 
hee evet kate kızımız vardı. tam elf güzeli yaaa. ayrıca filozof komedyen stephen fry abimiz de gözden kaçmadı. ejderhaya doyduk. nereye harcıyacaksa o kadar şeyi? ha bi de baya baya bizim Selçuk inan oynuyor filmde. film çekimleri yüzünden düştü demek ki performansı.
 
Bu seriyi de izledik bitti. Gerek bütün olarak, gerek her filmin ayrı ayrı eleştirilecek çok yönü var. Gene de izlemek benim için keyifti. Hayranlıkla okuduğumuz bir hikayeyi daha izlemiş olduk. Bence en olması gerektiği gibi ve aslına uygun tasvir edilmiş karakter Bard olmuş.

Bard's Song-The Hobbit'i şuraya sözleriyle birlikte koyalım dursun bakalım.



Out in the distance there's so much gold
The treasure that I've found is more than enough
Far to the hill we've to go
Over the mountains and seas to the old hill

Where the old dragon sleeps
Blind in the dark dungeon's night
So God please take me away from here
And Gollum shows the way right out

I'm alive

The dying dragon brought trouble and pain
And horror to the halls of stone
I'll take the mighty stone
And leave the dwarves behind
Ice and fire and forest we passed
And horror in the halls of stone

Trolls in the dark
The dawn took them all
Caught in the wood
By the wooden king's men

But now I'm alone
'Cause I've made up my mind
By the spell of gold

The king under the mountain
Will risk the great war
Oh, what a fool?
He's losing control

So I am trying to find a way
Blind in the dark dungeon's night
Then darkness comes from the northern side
And Thorin clears his mind
 
Vay anasını, senelerce dinleyip söylediğimiz o "what a fool", Thorin'miş meğer.

Ya şu seriyi derinlemesine bilmek eminim ki Guardian şarkılarından alınan hazzı ikiye hatta üçe katlıyordur. Vakıf olamadık ama sağlık olsun.

Ben üzülüyorum böyle sonları izleyince. Çok geniş bir hikaye bu orta dünya ama bu da bitti en nihayetinde... Vedalara alışamadık; ne insanlardan ne de filmlerden yana.
 
Geri
Üst