Wah Pedalını Gitara Monte Etmek

Wah gibi koca bir pedal nasıl monte edilecek? Hadi devreyi aldın diyelim, ayakla basılan bölümü de çıkarıp yerine daha küçük bir parça takman lazım. Çok iyi bir usta olması lazım ki halledebilsin bu işi. Gitardan ağaç kesileceği için tonda da kayıp olacaktır. Verdiğin örnekteki Manson gitarlar Muse'un gitaristi için özel üretiliyor. İkinci resimde Kaoss Pad 3'ün ekranı takılmış köprü arkasına. Onu yapabilmek için gövdenin o bölümü komple alınıyor. Riskli proje, ama tarza göre çok zevkli işler çıkabilir. Bundan bir kaç yıl önce buradan bir arkadaş Kaoss Pad taktırmak istedi gitarına ve yaptırdı, İstanbul'da birine taktırdı. Sanırım Feridun Usta, ama yanlışta olabilir. Bir araştır :)
 
Tuhaf bir fantezi, ne şekilde kullanılabilir nasıl devreden çıkar nasıl girer iyi tasarlamalı, istanbuldaysan bu işi yapabilecek kişi proceslab Cengiz abidir, neden dersen hem luthierlik adına her şeyi yapabilir tasarlayabilir hemde elektronik konusunda fazlasıyla yeterli, hemde böyle radikal fikirlere sıcak bakabilecek biridir.İkinci önerim ise gene tünelde Levet hocaoğlu' dur şuradan ulaşabilirsin sanırım:
https://www.facebook.com/levent.hocaoglu?fref=ts

kişisel görüşüm ise pedalı da gitarı da rahat bırak üzme onları derim :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
devreyi monte etmekten bahsediyorum tabi ki ayak yerine eli kullanmayı ve daha ilginç sesler ve teknikler üretmeyi düşünüyorum.
 
Gayet yapilabilir, ben de bunu bir sensor kullanarak Arduino ile yapacagim seneye.

Kasada Crybaby Wah pedali kadar agac yontmayacaksin merak etme. Bu wah pedali klon pedal yapan kisiler normal pedal buyuklugunde kutular olarak yapiyorlar, ama ayakla kontrol kismi olmuyor. Bunun icin farkli bir mekanizma yapman lazim, yani pedalin kullanici yuzunu diyorum. Dokunmatik bir panel olabilir, bir sensor olabilir, pot olabilir.

Gitarda bir entegre ve pot icin acacagin alan da sana ton kaybettirmez.

Tum bunlar icin yeni bir wah pedalina (ayak pedalsiz bir tasarim) ve projeye ihtiyacin var. Agaci oymak falan kolay isler, bu konularda destegin varsa. Gitar degerli bir gitarsa veya kendine guvenmiyorsan yardim almalisin.
 
Geri
Üst