Ibanez Rgt320q Sorunu Ve Çözüldü

hehe :D benim eskiden ibanez xp300fx ti onda da inf1-2 vardı. Çıkartıp emg81-85 takmıştım :D Pek hoşuma gitmez inf tiler :D Bu gitara tam paf pro takacaktım,grubum dağıldı şimdi de adam akıllı gitarı kullanamıyorum bir de floyd rose işi bana göre değilmiş :) Ben çok sık tel değiştiririm öldürdü beni :D O yüzden satacağım galiba :(
 
hehe :D benim eskiden ibanez xp300fx ti onda da inf1-2 vardı. Çıkartıp emg81-85 takmıştım :D Pek hoşuma gitmez inf tiler :D Bu gitara tam paf pro takacaktım,grubum dağıldı şimdi de adam akıllı gitarı kullanamıyorum bir de floyd rose işi bana göre değilmiş :) Ben çok sık tel değiştiririm öldürdü beni :D O yüzden satacağım galiba :(

Hazır hala luthierdeyse kilitletin floydu 1 parça tahtaya bakar, kilitli floydlar çok iyi akord tutar.
 
aynen tugberk ve mertay dediğinizi söylediler de sonra birkaç gitaristle(kendileri çok değerli insanlar benim için :) ) konuştum, bu gitarın floydunu kilitlersen yazık edersin böyle bir gitara diyince hak verdim ben de :) ben floyd rose kullanan biri değilim pek o yüzden zor geliyor :)
 
Aslında kısmen haksızlar :) Yani şimdilik diyeyim, Edge III'lerin ömrü deneyimsiz ellerde maksimum 2 yıl. Bıçaklar yıprandıktan sonra sabitlemek farz. XPT'de görünüm ve tarz itibariyle biraz genç (ve genellikle deneyimsiz) arkadaşların tercihi oluyor (sana söylemiyorum bunu:)), e köprü de miyadını doldurunca "zormuş bunu kullanmak, tü kaka, sabitleyelim bunu, satayım bu gitarı" sürecinden geçiyor. Onun yerine köprüyle nasıl iyi bir iletişim kurarım (çok fena oldu bu) diye düşün. Tel değiştirirken köprünün altına bir silgi, korozyonu engellemek için çaldıktan sonra gözlük beziyle yüzeysel bir temizlik, ayda yılda bir diş fırçası + WD-40 ile kararında bir uygulama çok hayat kolaylaştırıyor. Bu arada ben Nasreddin Hoca'nın fıkrasındaki damdan düşen adamım, ilk ciddi gitarım Ibanez RG320FM, benim deneme tahtam oldu, evde Japon ESP var, Music Man yolda, ama hala çaldırır kendini 7 yıllık Edge III köprüye rağmen :)
 
Ben yinede bir düşünün derim, floyd'un ilginç tarafı popüler olduğu ilk yıllarda çok az gitarın geriye çekilebilsin diye köprünün altı oyulurdu çünkü çoğu gitaristin derdi "vintage tip tremolo ne yaparsa aynısını yapsın (dönemim hotrod fender, Charvel'cileri) ama konserde akord ettirmesin" derdindeydiler.

Bu arada full kilitte şart değil, sadece ileriye (pes'e) çekilebilecek şekilde de kilitlenebilir yaylar yeterince gerilirse gene akord derdi kalmaz (tremol-no şart değil). Masraflıda değil ilgilenirseniz link paylaşırım.
 
Haklısınız. Zaten ikinci gitarımdı deyişinizle ilk ciddi gitarım xp300 zamanında :) o sabit köprüydü ve hala saklarım gitarımı :) Rgt'nin köprü bıçakları gitar 2006 yılı yapımı olmasına rağmen baya iyi durumda. Açıkçası iyi de akort tutuyor artık. Sabit köprü işini çok düşündüm. Aslında yapmalıyım bu gitarı veremem kimseye diyorum,sonra birden elim Fender Deluxe'üme gidiyor, gidiyor, gidiyor ve gidiyor.... :) Ama ibanezdeki sap rahatlığı kadar ben daha hiç bir gitarda rahat etmedim.. Tabi daha çoook deneyeceğim klavyeler var :) Biraz da bu gitarla sürekli sert müzik çalasım geliyor :) Şma böyle bir esp george lynch (gl-56) tarzında ton alamıyorum ;) :) ( tugberkozdemir galiba sendeki gitar :D ). Şaka bir yana, çaldığım gruptan dolayı çok işime yarıyordu gitarım ve çok zevk alıyordum.. Fakat grubum dağıldı,yarışmalar bitti ve artık kullanacak ne yer bulabiliyorum rgt'mi ne de oturup bir kayıt alıyorum kendi kendime..Açıkçası öyle oturuyor.. Fender ile uğraşıyorum sürekli... (şimdiki grubumun da eski grubuma göre tam aksi yönde soft olduğunu varsayarsak ahh ahh...)
Bilgiye hep açığım linkleri paylaşırsanız bakarım hemen :)
 
Çok mantıklı gerçekten;basit ve masrafsız..
Farklı şekillerde de entegre yapılabilir aslında..
Teşekkürler :)


Hehehe :) Utandım şuan:oops: Bu z-point sistemlisi..Dursun bakalım şimdilik..Ama bir custom fender için nakit ihtiyacı olursa yine satmak durumunda kalacağım diye içimden geçmedi değil şuan :)

Teşekkürler değerli yorumlarınız için :)
 
Geri
Üst