Nova Repeater Mi Dl4 Mu ?

Merhaba ilan yeterince acik sanirim. Zonguldakta yasiyorum ve deneme sansim ne yazikki yok. Bu yuzden sizlere danismak istesim. Pedali ne amacla kullanacagima gelelim.Blues muzikle ilgileniyorum.Fakat caldigim kisiler tarzlar oldukca degisken. Bu yuzden delay oldukca cok yonlu olmali. David Gilmour , Gur akad gibi isimlerin delaylerini cok begenmisimdir. Bu arada direk miksere girerek te kullanacagimi belirtmek isterim. Sololar icin daha tok bir sound ariyorum. Umarim derdimi anlatabilmisimdir. Yardimci olan arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim :)
 
Nova repeater kullanıcısı olarak pedalı çok rahatlıkla önerebilirim.
Defalarca sahne prova demeden hep sol aşağıdan bana kırmızı kırmızı göz kırptı.
Birde alışkanlık yaptı, her parçadan önce delay kullanmayacak bile olsam sol ayağımla bir kaç kez pompalayıp ritmi vermeden duramaz oldum. :D

Çok kaliteli bir delay pedalı ben amfinin önünde kullanmama rağmen çok memnunum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Arkadaslar yorumlar icin cok tesekkur ederim repeater ile delay arasindaki farklar delay ms daha detayli nova delay de preset modu var degil mi ? Bu kill dry vs repeater da olan hersey onda da var ? Bir de bu flashback in ikinci el pek yok sanirim. Baska onerebileceginiz delay pedallari varsa nedenleri ile birlikte olabilir .. Hala netlesmis degil kafamda. Satan arkadaslar da yazabilirler.
 
ben o yorumu anlamadım. bildiğim kadarıyla t-rex replica'nın adındaki replica bir şeyin kopyası olduğundan değil, delay'in sesleri tekrarlamasından yola çıkılarak düşünülmüş bir kelime. t-rex hiçbir şeyin klonunu yapan bir firma değil. ya da bir espri var da ben kaçırdım.
 
Arkadaş biraz detalı ve fonksiyonlu bir delay arıyor benim anladığım kadarı ile dolayısıyla t-rex replica ihtiyacını karşılamayabilir.
Line 6 DL 4 , T.C Flashback, Nove Repeater

bunların hepsi kendini kanıtlamış güçlü delay'ler. Nova repeater 'da preset yok. Nova delay'de preset var. Dolayısıyla nova repeater 'ın bunlardan tek dezavantajı bu. Ancak nova repeater 'ın da delayleri çok net ve keskindir. Güzel ayarlarla adamı alır götürür.
 
Preset modu benim icin cok ta onemli birsey degil. Ama soyle net bir soru sorayim DL4 te Repeater da Nova delay de ayni fiyata alma sansim var ken tercihimi neden yana kullanmaliyim ? Stereo olusu da benim icin onemli.Hani inanin ne tarz durumlarda kullanilicagi cok genis. Yarin bir pop orkestrasina ise de gidebiliyorum. Rock ta calabiliyorum. Bu yuzden genis bir kullanim araligi olmali. Ama her seyi de modelliycem derken cok fazla karakter kaybetmemeli. Bu yuzden nova daha cazip geliyor. Fakat hepsini ayni fiyata alacagim icin tercihimi hangisinden yana kullanacagim soru isareti. Elden cikarmak ta onemli. Su nova repeater daki kill dry hakkinda biraz bilgi verebilir misin Onur ? Ne tarz bir islevi var tam olarak . Blues junior da send return yoktu sanirim amfi onunde ne derece performans alabiliyorsun ? Tesekkurler herkese
 
Nova repeater'daki kill dry: Senin nova repeater 'a giden gitar sinyalini keser sadece delayleri duyarsın. Yani tele vurunca ses gelmez sonraki delayler gelir.
Bu fonksiyon artık senin yaratıcılığına bağlı olarak bir çok parçada baharat olarak kullanılabilir.
Ben kill dry fonksiyonuna alıp, daha sonra reverse delay veriyordum. Acayip psychodelic bir hava katıyordu parçalara.
 
Dijital göstergesi olmayan, yani özellikle tempoyu, delay süresini, mix süresini ayrı ayrı göremeyeceğiniz bir dijital pedal bana çok saçma geliyor. Ha, analog delay olsa anlarım. O yüzden Nova Delay önerdim. En son arkadaşımın DL4'ü satıp, Vox Delaylab aldık. Ona da bir bakın isterseniz. (Hatta hazır proguitarshop yeni video da yayımlamışken onun da linkini ekleyeyim: http://proguitarshop.com/vox-pedals-delay-lab.html )

Ya da yurtdışından getirme imkanınız varsa koşa koşa bir Strymon Timeline edinin.
 
Geri
Üst