Amplifikatörlerimiz

engl için pera artık bayi görünüyor ama kalkıp yurtdısı alım yapmak istersende adamlar hayır satmayız demiyorlar. esasında ayıp yaptıkları. bu arada madem ugradık ekipman listem temel olarak şu:

engl e 570 preamp:

denediğim,dinlediğim preampler içinde cae ile birlikte en iyisi. sert tonlar dahil çok geniş aralıklarda özellikle modern /klasik tuşu opsiyonuyla gezme şansı tanıyor. cae ye kıyasla sert tonları daha iyi ama. yinede verdiğiniz para ile kıyaslayınca iyi bir pedaldan 10 kat daha iyi ses almıyorsunuz belki yüzde yüz bile daha iyi değil. ama o ufacık fark pro ses ile amatör ses arasındaki farkı yaratıyor. aynı sınıflarda olan triaxis ve vht gp3 e göre ses kalitesi çok daha iyi. jmp 1 i listeye almıyorum ama modifiyeli ada lar belki..

marshall el34 100/100 poweramp:

el34 kullanıyor tarzıma uygun oldugunu düşündüğümden seçtim yoksa vht 90/90 ile arasında kalmıştım. kt88 tüpleri kullanması deneme şansım ne yazıkki olmadı ama onceden 6l6 ve 5881li cihazlar kullandığım için kt 88 lerde temel olarak 6l6 bazlı diye düşündüğümden el34 lerde karar kıldım. normalde marshall sevmem. ama bu preamp benim gördüklerim içinde en canlı sesi veren .bu arada tüpleri jj ler ile modifiye edeceğim umarım daha iyi yönde değişiklik olur. ( değişiklik oldu biraz daha modern renk verdi. )

marshall 1960 kabin:

g12 75 ler kullanıyor bottom endler fena değil. ama el34 powera ragmen dipten gibi bir ses hissediyorum. en memnun olmadığım ekipmanım. Bogner überschall kabnlerde oldugu gibi 2 çapraz v30 takviyesi ile modifiye etmek fırsatım olursa ilk yapacaklarımdan (yaptım. canlıda biraz netliğinden kaybetti ama v30 ları mikrofonlama avantajı getirdi )

palmer pga04 kabin simulatörü:

kayıt ve sahnede mikrofon kullanmadan dünya üstünde bir çok kişinin üstünde hemfikir oldugu en iyi simulasyonu yapabilen cihazlardan. sırrı ohm yüklemesini kabine yollamayıp kendi içinde eritirken powerampten kaynaklanan distortion uda simule içine katabiliyor olması. gercekci olmak adına 4 temel distortion kaynağından 2 tanesini en azından simule edebilmekte. preamp distortion,poweramp distortion, speaker distortion, sesin havada yol alırkenki distortion ı.

başka bir çok cihaz da denedim sahipte oldum ama özellikle daha profosyonel bu tarz cihazlarla ilgili yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar olursa sorularını cevaplamaya özelden çalışırım. doğruyu bulana kadar gereksiz çok para harcadık başkaları harcamasın.
 
valla bende çok zamandır amfi arayaşındaydım.bence distortion olayı hiç bir solo işiyle uğraşan adamı tatmin etmez.cızırtıdan başka bir olayı yok.iii bir amfiyle yakalanıcak gain(yani sesin boost edilmiş hali)çok daha verimli hem analog,effect aletleri gibi digital de değil.lambalı amfilerde özellikle çok başarılı.bu konuyu bu işe yıllarını vermiş bütün amfileri dünya üzerinde çalmış kişi olan asım abiyle görüştüm.onun görüşü hollanda malı koch www.koch.com girip bir bakın.tek olduğunu söylüyor.hatta paul reed smith bile bunları kullanıyormuş.ve crate in fx vintage 50 serisinin çok ii olduğunu söyledi.ne mesa booge ler,ne marshall lar,ne laney ler,zaten istanbuldakilerin çoğu uzakdoğu yapımı.kochlar biraz pahalı.en iisi lambalı bir crate bendeki el yapımı usa,5212 crate.com dan bakabirilirsiniz.asım abinin kullandığı hatta en son makinaya çıktı bu amfiyle.şu an ben aldım.üzerinde 15 tane falan effect var.ın numara bir ton var.akor bastığınızda her notayı duyuyorsun.tabiki gitarlarda çok alakalı ama.amfi çook önemli.bütün effect aletlerinden daha ii bir tonu var.chunky dedikleri bu eski 80-90 ların heavy tonları falan fişek gibi,asım abinin terimiyle harbiden cok cok sesler geliyor cennetlik.hiç bir alet bu sesi veremez...saygılarımla..
 
washburn bad dog 75 w amp im var
üzerindeki drive ı kullanmamakla beraber kiminle konuştuysam "oha abi o aletle ne çalıyosun çok sert tonları var" demekte =) evet sert tonları var ama bana göre değil =) bu arada bilen mutlaka vardır lakin bilmeyen için söyleyeyim alet transistörlü ama yinede 3 küsürat yıldır çatır çatır götürmekte.

saygılar
 
Geri
Üst