Amplifikatörlerimiz

01 demiş ki:
Eğer komik olan bir durum varsa çıkar adam gbi yazarsın hepbirlikte güleriz,böyle saçma sapan alıntılar yaparak burada huzur kaçırıyorsun!!

Evet "Akıl yaşta değil baştadır" ama yaşının 22 olmasına rağmen halen 5 yaşındaki çocuklar gibi saçma sapan alıntılar yapıyorsun!!

Burada herkes komiğine giden şeyi,defalarca alıntılarla yazarsa bunun altından kimse kalkamaz!!

İŞin başka bir boyutuda,ben JAckson ın bazı modellerini gerçekten çok severim,ama yukarıdaki yazılar benim kişisel görüşümdür,kimseyi bağlamaz,ilgi,lendirmez,bunun komik olan yanı nedir??

Senden ricam birdaha benimle muhatap olmaz,madem komik şeyler yazıyorum (ki sen Hi-Gain terimini bilmeyen bir insandın,burada o komik dediğin yazılarla bunları öğreniyorsun) okumazsın olur biter...

HAdi kal sağlıcakla...
Huzur felan kaçırdığım yok bu senin görüşün,bu form babanın formu deil,özgürce düşündüğümü yazabilirim ve şimdiye kadar hiçkimseyi rahatsız edici bişey yazmadım,buna sende dahilsin,benim de zaten senle bi muhattaplığımın felan olmadı,dikkat edersen zeka problemim olduğunu söleyerek başlatan sensin.
Hi-gain meselesine gelince bunu ilkokul çocukları bile anlar yaw :) ,hi=yüksek,dolayısıyla yüksek gain anlamında,ama işin teknik kısmına girince materyaller farklılıklar kazanıyor bunu öğrenmek için sormuşumdur ama sen işin bu tarafını bile anlayamadıysan pes .Bence,en basitinden fret terimini veya herhangi bir terimi bilemek (ki ben çoğu terimi bilmiyorum) ayıp değil tabiki öğrenmemek ayıp :),bi konuyu çok iyi bilsem bile her zaman öğrenmeye açık olmuşumdur,ama senden değil.
 
Ben 15 watt'lık Peavey "klavye amfisi" kullanıyorum. Gitarı bağladım, çıplak olarak fena ses almıyor değilim. Ama sesi fazla açmaya gelmiyor. Bi de V-amp 2 ile deneyeceğim, sonucu yazarım buraya.
 
Ya bi de amfiye para vermek istemedim. Pinti'nin önde gideni olduğum için :) amcanın kullanmadığı bi klavye amfisi vardı bana verdi. Dur bakalım, beğenmezsem değiştiririm. Satarım yerine adam gibi gitar amfisi alırım belki.
 
peavey tko 115, bilgisayarda bile onu kullanıyom. freq aralığı gayet tatmin edici, jazz marka bi 4+1 im vardı.bağladım onun 2 tanesini yetmeyen yerde yuksek freq için mid gibi bişey oldu en azından veimli kullanıyorum. ev sinema sistemi olmadı benim ev, sinema oldu resmen. etinden sütünden herbiseyinden faydalanıyorum açıkcası 4+6 max suana kadar actıgım level dır.
 
bende bi sonakord reverb 100 S rcf kolon 150 watt lık biras eski sayılan bi amfi war acaba fiyatını bilen arkadaşlar war mı?
 
Bende de bir tane RIVERA R55-112 var. Kendileri tuplu olup 55W gucundeler. Cift kanalli.Gayet tatli tonlari var. Kendileri California yapimi. En onemli ozelligi (gereksiz ama) uzerindeki 'ninja boost'. 'ninja boost' olayi cok bi ise yaramiyor. Kullanirken surekli acik tutmak lazim yoksa iyi bir ses alinmasi pek guc. Reverb ve perseverance (yanlis olabilir amfi su an turkiyede evde) effecteleri var. Cleande gayet yumusak tonlar alabiliyorum. Pedal kullanmadigim icin amfinin birinci kanalini kulanarak (volume'u acip master i kisarak) evde beni tatmin edebilecek distortion tonleride alabiliyorum. Fiyat olarak biraz ucuk bir fiyati var ama ben almadim amcamdan haciladim:D

Merak edenler icin boy fotografi.

http://www.rivera.com/r55-112.php (bendekinin kose korumaliklari siyah)


d.n. simdi gordum eskilerden bikac unlu elemanda kullaniyomus bu markayi :D
d.n.2 Rivera f-11 footswitchle birlikte kullaniyorum
 
SiLeNoZ demiş ki:
Bir ara ben de 8+2 gibi bir çılgınlık yapmıştım. DVD izlerken çok çok iyi oluyordu :)
8+2 helal valla

gecen "blackhawk down" izledim. 40 cm lik blue marvel (8 ohm) yav başka bişi demicem. veya diecem :D mermi sesleri gum gum gummmm diye geliyodu muthis.... :D
 
nacizane bir mg15dfx kullanıyorum.Ev ortamı için ideal,15 watt ufak gibi gözüksede oldukça tatminkar.kendi drive tonu genelde hard rock gibi tarzlara hitap ediyor dolayısıyla mt2 ile kullanıyorum grind yaparken. egzersizlerde clean tonuda güzel oluyor.. alınabilecek bi amfi..
 
arkadaşlar bu aralar yolunuz zuhal e düşerse bir zahmet dsl 50 kafa nın peşin fiyatını sorarmısınız acaba indirim mindirim en son ne olur birde 1960a kabin çok sevaba girersiniz öbür aya kısmetse KAFA dan başlıyoruz devamı gelecek :twisted: :twisted: istanbulda olmadığım için ben bizzat gidemiyorum biri öğrenipte yazarsa çok sevaba girer şimdiden saolun var olun :LOL: :LOL:
 
Sadık bir podxt kullanıcısı olarak bana marshall, crate gibi tonal karakteristiği olan amfiler güzel gelmiyor. Marshall kullanırsam da plexi jump lead tarzı bi amfi kullanmak her zaman daha akıllıca geliyor.

Bir de mesaboogie gibi amfilere de jackson'dı bcrich'di böyle gitarlar girmek çok itici geliyor. Sizin havyan gibi ton alıyorum dediğiniz tonlar bana gayet gömük, kırık, ağzında bişi varken konuşan adamların çıkardığı sesleri andırıyor.

İmkanım olsa bir ENGL, Diezel, Soldano, Peavey (5150 hastasıyımdır), H&K, Roland JC tarzı amfilerden birini edinmek isterdim. Benim amfi deyince aklıma onlar geliyor açıkçası.

Hi-gain bir amfi olacaksa da Marshall jcm-800 veya TSL100'üm olsun isterdim. TSL 100'ü denedim ve açıkçası hayal kırıklığını uğrasam da bir marshall'dan alışık olduğum seslerden daha iyidi. Ama işte model adının içinde "jcm" harfleri olunca insanın beklentileri artıyor tabii.

Ama metal gruplarının stüdyo kayıt aşamasındaki fotolarında gördüğüm üzere genelde Roland, Peavey, Diezel tarzı amfilerle birlikte mutlaka 2-3 çeşit pre-amp ayrıca Ibanez tubescreamer tarzı drive pedalları kullanılıyor. Ben kimsenin Marshall Mgdfx100 gibi bir amfiyle kayıda girdiğini görmedim, sanmıyorum.

Mesaboogie tonları da bana hep çok kuru gelmiştir.

Benim markalara karşı bi takıntım var da. Jackson gitar sevmem, esp sevmem, Ibanez az severim. Amfi işinde de öyle. Mümkünse Marshall olmasın :)

Bu arada e-bay'den 2 tane Behringer gx212 aldık bizim diğer gitaristle (Dave _mustaine64 ile). 2 amfi birden 175$ tuttu. Ben hep naturel amfi taraftarı olduğum için, ayrıca bu amfiler gayet ucuz ve sağlam oldukları için tercih ettik. FXreturn'den prosesör girildiğinde sesi bozmadan çıkarabiliyor bu behringer amfiler. Bu yüzden bence en mantıklı seçim bu fiyat aralığında behringer'dir...
 
Merhabalar...

Ev kullanımı için ilk gitarım Washburn X10 ile birlikte MG10CD almıştım ama şu an pek memnun değilim. Malum Hindistan yapımı ve üzerinde Reverb bile yok. Proc. ya da pedala param olmadığı için daha iyi bir amfiyle durumu kurtarmak istiyorum. Roland tavsiye etmiş arkadaşlar. Fakat Cube 15 modelinde efekt yok galiba. Efekt'li ve uygun fiyatlı üst modelleri var mıdır? Varsa Tünel'de kim satar ve fiyatları ne civarında gezinir?

Olmadı MG30CD'yi önerir misiniz? Bu arada Rastansaga çıkışlı :D Cort Viva II var. Metal yapıyorum.
 
Geri
Üst