Emg Aktif 81 Tw / 89

P

Pentaxian

Arkadaşlar bu manyetik setinin bulunduğu bir gitar aldım. Henüz gelmedi. Gitar hellraiser c-1 şimdi bu gitarda coil tap varmış.Beni bu konuda aydınlatır mısınız? Her iki manyetikte coil tap oluyor mu yoksa sadece 81 tw mi oluyor? Çünkü emg 89 modelinin bir normal 89 olanı birde 89r olanı var. Bu r ekinin olmaması 89 da coil tap olmadığı anlamına mı geliyor? Yani aldığım gitarın sadece 81tw manyetiğinde mi bu özellik var?
 
Her iki manyetikte de coil tap olur. 89 da single olarak çalışan kısım köprüye yakın olan iken 89r (r burada reverse) de sapa yakın olan kısım single coil olarak çalışır. (İki volume knobu ayrı ayrı push-pull olarak çalışıyor sanırım.)

Burgu olayı ise üretim yılı ile değişiyordur belki. Bendeki schecterda da schecter locking tuner var.
 
Şöyle de bir durum var, 2012 üretimi Schecter'ların tamamı Türkiye'ye gelmedi. Dore'nin Ankara bayisinden yeni filetolu Omen 6 sordum, gelmemiş. sustainer'lı modellerden birkaç tanesi gelmiş henüz. Schecter sitesinde güncel üretim standartları yazsa da bize gelene kadar modeller güncelleniyor olabilir. Mydukkan'a sorup üretim yılını öğrenip, Schecter'dan o yılda gitarda kullanılan donanımı sormak lazım.

HTC Vision cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Ya aslında burgular o kadar önemli değil schecter burgu da iyidir herhalde. Fakat manyetik olayına takıldım umarım 2 manyetikte coil tap oluyordur arkadaşın dediği gibi..
 
Geri
Üst