Hughes & Kettner Amfiler hakkında

Hughes & Kettner amfiler hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum.
Çünkü bi tane almayı düşünüyorum,full lambalı ve 50 watt.
Bu amfi daha çok kimler veya hangi tarzlar için kullanılır ve hangi tarza daha çok gider.
Ben daha çok marshall sound'unu severim,bir ara fender denemiştim ama beni tatmin etmedi,beğenmedim.
Hughes & Kettner amfileri anlatın beyler?
 
Model belirtebilirmisin tam olarak, eminmisin full lambalı olduğundan?

Kütür kütür hi-gain amfilerdir bunlar, lead tonları süperdir (benim zevkime göre) ama en iyisi kendin dene bak
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Evet eminim full lambalı olduğundan,modeli ise tube fifty,üzerine tube 50 yazıyor,50 yazmasının sebebi 50 watt olması.
Arkadaşlar yok mu Hughes & Kettner amfi kullananlar veya deneyenler,lütfen yardım etsin yaw.
Birde deneme şansım yok,almanya'da ebay'dan alıcam(açık arttırmanın bitmesine 6 gün kaldı acil yardııım),almanya'daki akrabama gönderecem.
Üzerinde 8 ohm g12h Celestion speaker mevcut
Birde resmini koyiyim,tam olsun bari.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
cakewalker demiş ki:
Model belirtebilirmisin tam olarak, eminmisin full lambalı olduğundan?

Kütür kütür hi-gain amfilerdir bunlar, lead tonları süperdir (benim zevkime göre) ama en iyisi kendin dene bak

Senin zevkini öğrenebilirmiyim,benim zevkimle karşılaştıracam.
Ben daha çok malmsteen,iron maiden,dream theater,pantera,inflames,joe satriani,steve vai,exodus dinlerim.(ne ararsan var yani),ya sen??
 
Pantera ve exodus dışında yakın sayılır zevkler

Tabi fiyatı ve ne durumda olduğu konusunda yeterince araştırma yapmışsındır zaten.

Tour reverb modellerinden uzun süre denedim, cleanlerine fazla takılmadım. Ben de çoğunlukla shred falan takılıyorum, her türlü harekete hassas tepkiler gösterir kendisi. Bu model ondan kat be kat iyidir ama full lambalı amfi kullanacaksan biraz nazını çekmeyi göze alacan.
-Yüksek volumlerde çalabilme imkanına sahipmisin?

-Bi yerden bi yere taşıyacaksan kol gücün, araban vs vs varmı? :D

-Bunlar her sene yeni lambalar isterler,al sana 100 dolar civarı masraf :(

-Öyle çaldın bikaç saat hemen toparlan git olmaz, bekleyeceksin biraz soğusun.. ;)

Kimisine göre çıkan ton bunlara değer kimisine göre değmez..
Bana göre kesinlikle değer :!:
 
Cakewalk un dediklerini dikkate al.

Biraz sert bir anfidir bu. Hi gainleri iyidir. Cazur cuzur distortion soundu vardır. Extreme müzik yapıyorsan, sert gitar soundu gerekliyse alabilirsin. Tube olayında ise aletin pre ve power katında kaçar lamba var onları öğrenirsen sana tümü ne kadara değişir açıklayabiliriz. Bu arada lambalar öyle 5 ay sonra bozulacak para dayanmaz vs gibi laflara inanma :) Benim anfi 1 senedir aynı şekilde duruyor. Hiç bir sorunu yok.
 
Arkadaşlar çok sağolun yardımlarınız için.
Aletin preamp'ta 3xECC83 ve poweramp'ta 2xEL34 var.
Arkadaşlar ben evde kullanacam bunu,öle taşıma felan yok.
Yüksek volume çalabilme imkanım açıkçası pek fazla yok,sonuçta ev müstakil deil ama 30 marshall vardı bende rahat açıyodum onu yani beni rahatsız etmiyordu hatta sesi yetersiz geliyodu bana ve güçsüz geliyodu çünkü distortion pedalı amfiyi bayaa zorluyodu.
 
Hersene lamba masrafı mı varmış bu lambalı amfilerin???
Arkadaşlar yapmayın ya,bu kullanıma bağlı değişir herhalde,belki bi sene kullanmadım o zaman değiştirmeme gerek kalmaz,sonuçta ben profesyonel çalışmıyorum dolayısıyla amfiyi sürekli kullanacak değilim,peki lambaların değişmesi gerektini nasıl anlicaz,yüzümüzü patlamasın :) .
Amfinin soğumasını mı beklicez,amfiyi açık bırakarak mı soğumasını beklicez???
 
Bir sürü H&K amfi denedim bi tanesi bile yanıltmadı beni. Aletin üstündeki kendi distortionı bile canavar gibi yani onu söyleyebilirim. Benim bi zamanlar topraklaması bozuk fenderden bile pırıl pırıl distortion veriyodu. Metale yatkın tonları var kendi adıma tavsiye ederim. Bi de lambalıymış bu yani tadından yenmez heralde. ne kadara alıcaksın ki ?
 
yjm demiş ki:
Hersene lamba masrafı mı varmış bu lambalı amfilerin???
Arkadaşlar yapmayın ya,bu kullanıma bağlı değişir herhalde,belki bi sene kullanmadım o zaman değiştirmeme gerek kalmaz,sonuçta ben profesyonel çalışmıyorum dolayısıyla amfiyi sürekli kullanacak değilim,peki lambaların değişmesi gerektini nasıl anlicaz,yüzümüzü patlamasın :) .
Amfinin soğumasını mı beklicez,amfiyi açık bırakarak mı soğumasını beklicez???

Kullanıma bağlıdır tabi ama yukarıda bahsettiğim şeyler lambaların ömrüyle alakalıdır zaten. Sen amfi soğumadan ordan oraya taşırsan lambaların ömrü kısa olur. Bak verdiğin fotoğrafta 2 tane tuş var (mains ve stanby) önce mains'i açıp bi süre bekleyeceksin sonra stanby'e da basıp çalacaksın, kapatırken de stanby'e basıp bekleyip. Mains'e basıp tekrar biraz beklememen faydalı olur.
Tünelde cengiz abiye (proseslab) daha yeni sordum benim jtm 30'un lambaları (o da 3preamp+2power) kaça değişirsin diye 100 dolar civarı olur dedi..

Öte yandan lambalı amfiler genel olarak transistörlülerden daha dayanıklıdır. Herhangi bir devre hatasında hemen bozulmazlar.

Nasılolsa evde çalacam, pro çalışmıyorum dersen boş ver bence çok da gerekli değil. Yine de sen bilirsin.
 
AlfaHeliX demiş ki:
topraklamasi bozuk fenderlerden daha piril piril tonmu cikiyo noluo yaw :D

abi amfiyi aldigimda evde toprak olayi yokmus ayaktayim jack i taktim tam calacam ilk defa alaaah beni elektrik bi tutar gitardan sekilden sekile giriyorum :D arkadasta oturmus beni izliyo.. sekil yapiyorum zannetmis salak.. abi napiyosun diyo bana ben o ara carpiliyorum :D

aman diorum topraklama hem amfiyi bozar hem adami bozar.. :D

dediğinçok doğru ama prelektronun bahsettiği gitarın içindeki topraklama. Onun hayati bi tehlikesi yok sadece gürültü yapar ;)
 
cakewalker saol valla,çok yardımcı oluyosun.
Preelektro ne kadara alacağım belli deil,işte açık arttırmanın bitmesine 6 gün kaldı,bakalım ucuza kapatabilirsek,teklif verecem.
Peki arkadaşlar sizce ne kadar eder bu amfi?
H&K amfiler alman malı,behringer'lerde öle,behringerlerin pek de iyi olmadığı ortada,sanırım H&K böyle değiller,ve gördüğüm kadarıylada uçuk fiyatlarda amfileri var.
Birde şu var lambalı amfilerin fiyatları transistorlülere göre çok farklı,yani 30 watt full lambalı amfiler marshall'ın,peavey'in,h&k'nin olsun transistorlülerine göre kat kat daha pahalı oluyor,bunuda anlamış değilim???
 
peki arkadaşlar bide vs80 var düşündüğüm,bunun da sadece preamp lambalı ve 200 euro'ya felan gidiyor bu amfiler,ne dersiniz??
 
Hk'ları behringerlerle hiç karşılaştırma. Behringer genellikle fiyat/performans olarak ürünler yapmaya çalışan, üzerindeki efekt prosesörü ıvır zıvırıyla ön plana çıkan amfileriyle, genellikle de bilindik markaların ürünlerinin taklidin yapan bi firma. Zaten ne kadar alman eli değdiği de tartışılır, genellikle uzakdoğuda üretiliyo(yanlışım varsa düzeltin)
Pahalılık olayı da şöyle, şimdi sen aynı markanın 30w'lik amfileri niye çok farklı fiyatlarda diyosun.Evet öyle çünkü sen fender'in 15wlık blues junior (full lambalıdır kendisi) modeliyle transistörlü 60w herhangi bi modelini yanyana getir çal.Blues j'nün ses yüksekliğinin ve tabi kalitesinin galip geldiğini göreceksin!

Öyle ki 15w blues j. tünelde 700euro, transistörlü 15w bi fender de 250euroya falandır..Maalesef music123'te bu fiyatların 3te biri her ikisi de:(

Elektronikten çok anlamam parça maliyetleri ıvır zıvır konusunda ama blues j fenderin ilk amfilerinden ve bi çok kullanıcı için özel bi değeri olduğundan pahalı olabilir.
 
Vs 80 de güzel amfidir. Hatta türkiyede en çok kullanılan amfiler marshallın vs ailesine mensuplardır. :p
Ancak sen 30w marshall bile sesi açınca güçsüz, eksik geliyo diyosun.Hmm o zaman daha hi-gain bi amfiye ihtiyacın var.
Ya da bi distortion pedalı alıp.Amfinin ve pedalın drive'ını birlikte kullanacaksın. Tabi ikisini de köklemeyip sadece boost yapacaksın ;)
 
cakewalker ağzından bal damlıyor,anlat abicim anlat dinleyelim :)
hi-gain'den kasıt nedir onuda bilmiyorum yani??
Vallah bende vs30r vardı,sesini açıyodum bayağı,çok iyi amfiydi bence gain tonuda güzeldi yani,sıcaktı.Ibanez distortion pedal sm7(preelektro arkadaştan aldım,sağolsun,yukarıda kendisi) amfiye takınca gene çok hoş tonlar alıyodum ama pedalın drive'ını ortaya kadar açamıyodum,amfi zorlanıyodu,dolayısıyla bende sattım daha güçlü ve lambalı almak için ki lambalıda hiç denemiş bile değilim.Taktım bu lambalılara yaw!!!!
 
Geri
Üst