Sap Ayarı - Entonasyon

Hazır luthier bulmuşken benim de bir sorum olucak benim truss rod un nut (somun) deforme olmuş durumda bunu nasıl çıkarabiliriz.Araştırdığıma göre easy out yada screw extractor diye bir alet var ama türkçesi nedir bilmiyorum bunu kendimiz nerden temin edebiliriz?birde acemi birnin kullanması uygunmudur sizce?bide şu videoyu koyayım sorunum bu..
 
Burakoli, kalın tellerin yuksekliği hiç ayar tutmaz, indirirsin cızlar kaldırırsın rahat olmaz. 14. frette bend yaparsız ses kesilir :D

Andysat, kargoya güven abi sıkıntı yok. Keşke Fender usa ların ayar kafaları o kadar kolay çıksa :D
 
param olsa komple çılgın bişey yapardım.şaka bir yana elimde wah pedalı var onu gitara monte ettirmek ve değişik bir şekilde kullanabilmek istiyorum.

bunun dışında gitarı iyileştirmeye yönelik şeyler.dip gürültüsü azaltma, sustain arttırma, gitardan en iyi verimi almak için bu tarz şeyler falan filan
 
Bende sorayım :)

1-Elektro gitarın kafasını (usulce) duvara yaslayıp çaldığımda akustik olarak sound daha gür, amfiden ise daha uzun sustain alıyorum ve sap titremediği için sanırım cızırtıyı azaltmada da az bir etkisi var. Deadspot önlemek için custom parça yaptığınızı görmüştüm bir yerde ama benim aklımdaki biraz daha extrem bir sebep (tahminim parça bayağı ağır olmalı), ne dersiniz mantıklı bir modifikasyon olurmu?

2-Sap'ın genişliğini azaltmak (ibanez genişliğinden fender'e gibi basitçe örneklersek) çokmu bela bir iş? nut değişecek, fret kenarları törpülcek vs başka sap satın almak dahamı mantıklı?
 
Burakoli

Eğer kalın tel de 8-12. perdeler arasında, tele vurduğunda boğulma benzeri bir sıkıntı yoksa; sadece daha ağır burgu kullanarak sustain meselesini halledebilirsin :)

Bluescaster

Her zaman beklerim.

Mertay

Değerli dostum, gitarımızın elektro gitar olduğunu ve anfi sesinin esas alınması gerektiği kanaatindeyim :) Bir yere yaslayarak, giraın titreşim alanını denişlettiğimiz için ciddi oranda değişiklik olacaktır o konuda hemfikiriz. Gitarlar için henüz bu tip bir modifiye mümkün değil :) dead spot için koyduğumuz kütle arttıcı yardımcılar, eğer gitarımızda sorun var ise uygulamamız gereken bir yöntem, diğer türlü sorun yoksa hiç dokunmasak daha iyi olur. Burakoli dostumuza yazdığım gibi, daha ağır burguları tavsiye ederim.

Diğer yandan Sapa istediğin formu verebiliriz. Bunun en sağlıklı, klavye uçlarının yuvarlanarak yapılmasını tavsiye ederim. Jackson sl1 ler gibi bir sap formu olacaktır. Herm rahat hemde dar formu, ciddi ciddi çalımı olumlu yönde etkileyecektir :)
 
Fatih abiye gittim baya yardımcı oldu ama ben zor anlarım demiştim baya uğraştı :D

Olayı anladım fakat sap içbükey durumdayken baktım göremedim içbükey durumu.

Sonuç olarak bir yerde gerilim varsa sorun yapar bunu dengelemek gerekiyor. Dengelemeyi de sap ayar çubuğuyla yapıyoruz. Bunları zaten Fatih abide yazdı.

Sap ayarının her gitara göre farklı olduğunu tek bir (standart) ayar olmadığını öğrendim. Bundan sonra kendim deneyerek öğreneceğim sanırım. Arada da yine Fatih abiye para bayılacağız mecbur :D
 
ben tahmini cumartesi istanbuldayım jeff signature gitarını istanbulda buluşup yardımcı olmayı isterim para mevzu bahis değil hatta para vermesende olur yeterki gitarındaki sorunu halledelim senin için yapabilirsek ne mutlu bize herşey para değil
 
Geri
Üst