Thrash Attack

demokapak.jpg

Thrash Attack, 1999 yazında Turan Sarıbay(gitar/vokal) ve Zafer İpek(gitar/vokal)'in projesi olarak hayata geçmiştir. Sadece beste yapmak ve sıkı bir “Thrash” grubu olmayı hedefleyerek kurulan grup kısa zaman içinde davula Can Bakır'ın geçmesiyle güçlenmiş ve lise arkadaşlarından oluşan bir ekip haline gelmiştir. Emre Kovankaya'nın iki stüdyo çalışması sonrası, bas gitarist olma teklifini kabul etmemesi üzerine uzun bir süre basçısız çalışmalarına devam eden Thrash Attack, daha sonra Gökçe Tokbay'ın ardından Egemen İlbeyli'nin gelmesiyle grubun kadrosunu tamamlamış ve basçı açığını kapatmıştır.

İki seneye yakın çalışan grup hiçbir zaman kendisini canlı performansa hazır hissedemediği için sahneye çıkamamış ve 2001 yazında Turan'ın guptan ayrılmasıyla grup birkaç aylık duraklama dönemine girmiştir. Aynı yazın sonuna doğru Can ve Zafer, Egemen'i ve Emre'yi bir araya toplayarak grubu tekrar kurmuştur. Yeni bir solukla yola çıkan grup başlangıç olarak o zamana kadar yapılmış olan kayıtları çalarak çalışmış ardından listesine yeni şarkılar eklemeye başlamıştır...

2002 baharında Koç Üniversitesi’nde ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde birer konser vermiş; ardından 2003 baharında Erzurum Lisesi'nde canlı bir performans sergiledikten sonra uzun bir dönem tekrar sessiz kalmışlardır. Sakin geçen bir kış ayları sonrası, 2004 baharında İstanbul, Beyoğlu Jazzstop adlı barda düzenlenen yarışmada Mimar Sinan Üniversitesi adına katılarak başarılı olmuş ve İlk kez düzenlenen Rockİstanbul Festivali’nde sahne almaya hak kazanmışlardır. Bu gelişmelerin üzerine kayıt yapmaya karar veren grup 9 Nisan 2005 tarihi itibariyle ilk demosu “Full Flavour”ı piyasaya sürmüştür.

Emre Kovankaya - Gitar/Arka Vokal
Zafer İpek - Gitar/Vokal
Can Bakır – Davul
Egemen İlbeyli - Bas

Full Flavour demosundan Loser is Back şarkısını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

www.thrashattack.org
 
Uzun zaman önce Loser Is Back parçasını dinlemiştim Thrash Attack'in. Çok fazla dikkat çekici gelmedi başta ama diğer parçalarını dinlemeden de tam bir yorum yapmak doğru olmaz. Parçaya gelecek olursak rifflerde epey Countdown To Extinction havası sezinledim. Vokalleri ise çok fazla beğendiğimi söylemeyeceğim açıkçası. Kayıt da pek iç açıcı değil.

Gerçi hiç izlemedim, izleyebileceğimi de sanmıyorum ama grubun sahnesi için de çok olumlu şeyler duymadım. Umarım bir gün izlemek nasip olur da sağlam bir yorum yapabilirim.

Çalışmalarda başarılar...
 
Bu çok mükemmel bir haber...Arkadaşlar sizi gerçekten çok merak ediyorum demonuzu alabileceğim bir yer ya da mp3lerinizi yollarsanız çok sevinirim...Türkçe thrash yapmanın zevkine varanlardansınız sizi kutluyorum...Umarım aynı sahnelerde ter dökeriz...Bunu çok ama çok isterim...
Saygılar...Astrahan/Bass
 
Geri
Üst