Teknoloji Köşesi, Elektronik Olaylar Vs.

son günlerde Google çileden çıkartacak noktaya getirdi artık. hem Google hem sahip olduğu youtube da bi şey var. bağlantıdan mı modemden mi çözmeye çalışıyorum ama işin altından tib de çıkabilir malum. sokacam ssl hatasına yav. https yapmayı ver amk!
 
Yahu arkadaşlar! Bağırttırmayın adamı!

Hani bir konuda yazı yazıp meramımızı anlatırken, "şu" kelimesine link yerleştiriyoruz ya...

O nasıl yapılıyor biri bana tarif edebilir mi?

En çabuk cevap verene Bahamalar bileti.
 
Aranızda hala kelimeye link yerleştirmesini bilmeyen hayvanlar var!

--

Toplanın yetkili abiler mevzu var. Şimdi ben yine dertlendim. Şöyle ki;

Senelerdir şu kulaklığı kullanırım. Fakat bir süredir farklı farklı yerlerde arayıp taramama rağmen bulamıyorum... Öyle sanıyorum ki artık yok, kendisine elveda demek durumundayım. Tamam, kabullendik.

Ama Sony'nin şu anda teknoloji marketlerde mp3 kulaklık muadili olarak yer alan modeli, yani şu arkadaş, benim yukarıda dikkatinize sunduğum kulaklık ile ses kalitesi anlamında hiç bir şekilde mukayese edilebilecek halde değil.

Burada bir cümle ile belirteyim ki; bazı kulak ve ergonomi problemleri nedeniyle kulak içi model kulaklık (yuvarlak uç) alternatifini kesinlikle değerlendiremeyen biriyim.

Şimdi; Sony'nin bu bahsettiğim modelinin işe yaramaz oluşu, Phillips ve Creative gibi markaların kulaklıklarını da hakeza beğenmeyişim gibi maddeler doğrultusunda; bir süredir raflarda görmekte olduğum Sennheiser'ın bu modelini size sormak istiyorum.

Bu kulaklığı kullanmış olanınız var mıdır?
Var ise, ses kalitesi konusunda ne der? Memnun kalır mıyız?

Hiç radyo dinleyen bir insan değilim, müzik dinlerken de enstürmanları gayet net ve temiz duymam lazım. Bu yukarıda bahsettiğim kulaklıkların alayı, sanki biri bana çalan bir müziği aradaki ikinci bir kanaldan dinletiyormuş gibi ses veren kulaklıklar. Sennheiser'ın bahsettiğim bu modeli onlardan farklı mıdır?

Sennheiser, eyvallah, bu işin devi. Ama kafaya taç gibi geçen büyük modellerindeki kalite, iş bu ufak kulaklıklara gelince de devam ediyor mu? O büyük olanları açıp diziyorlar, deneyip ses kalitesine bakma şansımız var ama bu ufak olanlarda ne yazık ki yok.

Günlük hayatta kullandığım/sporda kullandığım derken aynı anda bir çift kulaklık kullanıyor olmakla birlikte, yoğun kullanım nedeniyle sık sık da değiştirmek durumunda kalabilen biriyim. Bu yüzden ufak bir şey olsa da sorma ihtiyacı hissettim.

Şimdiden teşekkür eder, ellerinizden öperim.
 
Kulaklık konusunda az biraz deneyimli sayılırım, edindiğim en taş deneyimse şudur; "ne ka' ekmek o ka' köfte". Yani 30 liralık bir kulaklıkla "bütün enstrümanları duyacağım, tüm frekanslarda netliği hissedeceğim, sahnesi geniş olacak vs" istekleri maalesef geçmek durumundasınız. In ear denen kulaklıkları kullanamıyorsanız açıkçası biraz sıkıntı çünkü artık neredeyse tüm markalar oraya yönelmiş durumdalar.
Earbud larda çok bir geçmişim yok ama Yuin diye bir markanın Pk serisinden bahsediliyordu donanımhaberde bir ara, pk2 idi sanırım, üst fiyat segmentinde iyi kalitede kulaklıklar diye biliyorum. O fiyata olmalarına rağmen fiyat/performans ürünü dediklerine göre monitör kafasında ürünler sanırım.
Sizin fiyat bandınızda önerebileceğim frekanslara cevabı açısından beğendiğim Sennheiser Mx365 ve Mx360 olacaktır, 365 daha net seslere sahip diye hatırlıyorum. Bir de bunları sünger filtrelerle kullanmanızda fayda var, hatta filtrenin kalitesi ses kalitesini etkiler, öyle söyleyeyim, içinden çıkan süngeri deforme etmemeye çalışın o sebeple. Bunun dışında philips tost makinesi ve saç kurutma makinesi gibi konulardaki başarısından ötürü bilinen bir marka olduğundan takriben daha ucuz olan bu kulaklıkları piyasada daha çok bulunduruyor. O sebeple çok fazla modeli var, philips in de 1-2 modelini kullanmıştım, kumaş kaplama kablolu yeşil ve pahalı (max. 50 tl) bir modelinin ses kalitesi çok fena değildi diye hatırlıyorum, modelini hatırlamıyorum ama en kötü 7-8 sene önceydi bu olay. İyi günler dilerim.
 
Orada verdiğim linkler benim fiyat aralığımı temsil ediyor gibi oldu evet; ama aslında öyle değil. Yani iyi olduktan sonra bütçe önemli değil.

Ha tabii ben fazla derin bilgiye sahip olmadığımdan, benim "her enstürmanı duyuyorum" dediğim kulaklık aslında o kadar da iyi olmayabilir, kabul.

Demek istediğim; ses kalitesi artık bulamadığımı söylediğim Sony gibi olsa benim için şu aşamada yeterli. En azından mesela 30-40 liralığı alır sporda kullanırım (orada kullandığım daha çabuk yıpranacaktır haliyle), daha iyisi 100-150 liraysa onu da alır günlük hayatta kullanırım. Bu tip bir şey yapabilirim.

Sennheiser MX365'i not ettim, buna bakacağım. Ama gördüğüm kadarıyla piyasada genelde link verdiğim modeli satılıyor Sennheiser'ın bu tip kulaklıkları için... Mediamarkt'a gidip özellikle bunu arayarak bir daha bakmak lazım. İnternetten daha kolay ulaşılır da işte internetten alışveriş yapmıyorum.

Yine teşekkürler.
 
Orada verdiğim linkler benim fiyat aralığımı temsil ediyor gibi oldu evet; ama aslında öyle değil. Yani iyi olduktan sonra bütçe önemli değil.

Ha tabii ben fazla derin bilgiye sahip olmadığımdan, benim "her enstürmanı duyuyorum" dediğim kulaklık aslında o kadar da iyi olmayabilir, kabul.

Demek istediğim; ses kalitesi artık bulamadığımı söylediğim Sony gibi olsa benim için şu aşamada yeterli. En azından mesela 30-40 liralığı alır sporda kullanırım (orada kullandığım daha çabuk yıpranacaktır haliyle), daha iyisi 100-150 liraysa onu da alır günlük hayatta kullanırım. Bu tip bir şey yapabilirim.

Sennheiser MX365'i not ettim, buna bakacağım. Ama gördüğüm kadarıyla piyasada genelde link verdiğim modeli satılıyor Sennheiser'ın bu tip kulaklıkları için... Mediamarkt'a gidip özellikle bunu arayarak bir daha bakmak lazım. İnternetten daha kolay ulaşılır da işte internetten alışveriş yapmıyorum.

Yine teşekkürler.
Gidip bakacaksanız ve sporda da kullanacaksanız sennheiser ın adidas serisinin de earbud tipte kulaklıkları var. Bunları da inceleyebilirsiniz. Ülkemizde satılmayan markalar ve satılan markaların bulunmayan modelleri de var ancak internetten alışveriş yapmadığınızı söylediniz. Adidas serisi diğerlerinin 2-3 katı fiyattadır tahminen, daha da kalitelidir. O parayı eder mi bilmem ama muhakkak daha kalitelidir ve earbud olarak ülkemizde daha kaliteli benim bildiğim çok kulaklık yok maalesef. Koss un birkaç kulaklığı var yine internette denk geldiğim ama onlar da fiyat olarak giriş seviyesindeler ve bildiğim kadarıyla deneyebileceğiniz bir mağaza da yok.
 
ucuz ve güzel kulaklık istiyorsanız Pioneer lara bakın derim.

bir de sennheiser cx 100 olması gerekiyor, 100 lira civarlarında ama bayağı kaliteli.kablosu çok ince o yüzden 1 sene dayandı bana.
 
Bugün yine unutulmaz klasik mallıklarımdan birine imza atmakla birlikte, yeni kulaklıklarımı aldım. Evet kulaklık değil, kulaklıklar.

Mallığım şu ki; hemen yanı başımda Trump'ın orada olan Media Markt'ı unuttum; sen bin metroya (eskiden Taksim'de çalışıyordum, oradan aklımda kalmış olacak) git Taksim'e, oradaki Media Markt'a gir.

Ofise bir geldim ki bizim muhasebeci abilerden biri aa oraya mı gittin dedi. :D Ha dedim Teknosa'da bir bok yok (yalnızca MX80 var, hakikaten yok), sinire kestim atladım Taksim'e Media Markt'a gittim. Abicim dedi hemen şurada var ya, oraya neden gittin. Ki çok geç kalmayayım diye metroda bir yürüyüşüm var, pıtı pıtı, elimde deri ceket, siyah giyinmişim zaten; götümden ter aktı yahu.

Ofise gelip bunu duyunca bayılacaktım az kalsın. Ki spor dönüşü yani haftada en az 2 akşam önünden geçip otobüse bindiğim bir yer bu unuttuğum yer :D

Neyse gelelim aldığım kulaklıklara... MX80'in haricinde 170 ve 365 vardı. 360 aradım ama kalmadı dediler. 170'i 35 TL, diğeri 59 TL. Yahu dedim bunları alıyoruz da bir deneyerek alsak, yok dedi sağlık bakanlığı cart curt bunlar içe geçmeli olduğundan teşhir ürününe izin vermiyor. Ben de evde kullandığımla dışarıda kullandığım ayrı olsun diyordum zaten, ikisini de aldım. Daha deneyemedim fakat 365 baya şekilli gözüküyor, akşama bakacağız.

Velhasıl böyleyken böyle. 1 seneden fazladır idare eden Sony'nin yine sağ tarafı iptal oldu, hep öyle oluyor. Bu baya uzun dayandı ama... Cuma uçağa binerken cebime koydum, tüm hafta sonu öyle kaldı sanırım ondan gitti, pazar akşam bir çıkardım ki sağ tarafı çalışmıyor. Kızamadım fazla, daha önce 3-4 ayda bu arızayı yaşadığım da olmuştu.

Sennheiser'a böylece hayatımda ilk defa geçmiş oldum. Gazam mübarek olsun, allah utandırmasın. Kullanıp bakınca yazacağım.
 
Mevzu hazır kulaklık iken, ben de bugünlerde bir kulaklık almayı düşünüyorum.

Almayı planladığım cihaz, "Sony SBH80". Telefonda kullanmak için düşünüyorum. Ancak, cihaz hakkında hiçbir bilgim ve tecrübem yok. Cihazı deneyimlemiş olanlar varsa ve bu deneyimleri paylaşırlarsa çok sevinirim.

Deneyimi olmayan, ama fikir yürütebilecek olanlardan da, alabileceğim fikir ve yorumlara çok açığım...

Şimdiden teşekkür ederim...


Birden fazla cihazla uyumlu
Stereo Bluetooth® Mikrofonlu Kulaklık Seti SBH80, yaygın olarak kullanılan akıllı telefonların, tabletlerin ve dizüstü bilgisayarların çoğuyla uyumludur. SBH80, aynı anda iki cihaza bağlanma sını mümkün kılan Bluetooth® çok noktayı destekler.
Özellikler
Bluetooth 3.0
NFC
Multipoint bağlantı
HD Ses
aptX® ses iyileştirme teknolojisi
Pil kapasitesi
Bekleme süresi: 650 saat (en fazla)
Konuşma süresi: 9 saat (en fazla)
Akış süresi: 6 saat
Pil: 125 mAh
Uyumlu
Bu Bluetooth mikrofonlu kulaklık seti, Bluetooth etkinleştirilmiş akıllı telefonlarla, tabletlerle ve bilgisayarlarla harika bir şekilde çalışır.
Kumandalar
Açma/kapatma tuşu
Cevaplama/Çağrı bitirme
Müzik çalma/duraklatma tuşu
Sonraki/önceki parça tuşları
Konnektör
Mikro USB şarj ünitesi konnektörü
Desteklenen Bluetooth profilleri
Handsfree Seti Profili (HFP) v1.6 (HD var)
Gelişmiş Ses Dağıtım Profili (A2DP) v1.2
Ses/Video Uzaktan Kumanda Profili (AVRCP) v1.4 - Kumanda etme ve Hedef rolü
Akustik
Hoparlör tipi: 5,8 mm dinamik
Kulaklık: Kulak kanalı içi
Nominal Öz Direnç: 15 Ohm
Frekans tepkisi: 10 Hz ? 20.000 Hz, (yayılma alanı odaklı orta-yüksek aralık).
Max SPL: 100dBA (EN 50332-1)
Toplam harmonik bozulma: < %0,5 (100 Hz .. 10.000 Hz @ 100 dBSPL)
Mikrofon: Çift MEMS



Sony-SBH-801.jpg

162S05N3-12.jpg
 
Game of Thrones ve Californication için bilgisayarı açtığımız şu kutlu Pazartesi akşamında, konuya dalalım.

Evet arkadaşlar; kulaklıkları Kreator, Laaz Rockit, Demolition Hammer gibilerini içeren hem akustik hem de gaz parçalarla dolu oldukça insafsız bazı testlere tabi tuttum. Hem spor salonunda gürültülü ortamda, hem de yolda daha net duyulacak ortamda denedim. Yetmedi, siz köftehorlar kesin inanmaz ve arkamdan dedikodu yaparsınız diye, kamuoyuna mal olmuş bazı kişilerden referans olabilecek yorumlar derledim.


İşte bazıları;

Bu kulaklıklarla çalışayım, 1 haftada 20 kilo vermezsem adam değilim
Charles Barkley, 12/05/2014, Valley Forge

Muhterem abilerim, beni bir de bu kulaklıkları takarak dinleyin
Justin Bieber, 31/03/1999, Vancouver

Sanki Geoff Tate yeniden Take Hold of the Flame'i canlı söyleyebilecekmiş gibi
Purgatory, 12/11/1955, Kağıthane-Çağlayan Yokuşu dolayları

Geldik mi? İtalya'da mıyız?
Sin-Pecado, M.Ö. 753, Pompeii

Çok geç haber verdiniz yav, biz Galatasaraylı arkadaşlarla evde izliyos
Anamorphian, 14/02/2005


Valla bana sorarsanız ikisi de cengaver. Bizim eski Sony'lerden daha iyi diyebilirim. Bunca zamandır hep ondan arayarak boşa helak etmişiz kendimizi... Şunu da söylemeden geçmeyeyim; ses kalitelerinde gerçekten 25-30 TL vermeye değecek bir fark var mı emin değilim. Yani bence yok gibi, 365'in renk seçenekleri var diğeri ise komple siyah o kadar, ses kalitesinde fark varsa gerçekten az bir farktır bu. Second Awakening ve Fire in the Hole'da sesi 1 diş kıstım, öyle söyleyeyim. Akustik pasajlardaki vuruşları da çok iyi veriyor bence (Iced Earth - Solitude güzel bir test parçası).

MX 80 ile alakası yok bu aletlerin. Sakın onu almayın. Şu kulaklıkların verdiği sesi beğenmeyen kişi, müzik işiyle profesyonele yakın uğraşan ya da yüksek derecede pahalı/hayvani kulaklık kullanma alışkanlığında olan kişidir diye düşünüyorum. Ezcümle; eğer niyetiniz kulak içi kulaklık ise, bu ikisini de gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsiniz.
 
Valla ben Sennheiser CX200 kullanıyorum şu an. Baya dayanıklı kulaklık öncelikle. Kulak içi fobisi olmayıp uygun (ben aldığımda 70TL idi ama kur yükseldikten sonra MediaMarkt'ta 100TL olmuş sanırım) ve kaliteli bir kulaklık arayan varsa tavsiye ederim. Xperia Z ile kullanıyorum. Telefonun yanında gelen Sony kulaklık ile karşılaştırmak gerekirse, öncelikle desibel, sonra bas olarak daha yüksek Sennheiser. Daha dolu geliyor, alışma süreci var biraz. Ayrıca Sony kulaklığın 6 ayda sol tarafı bozuldu, bunu bir yıldır kıvıra kıvıra kullanıyorum tık demedi, maşallah (y)
 
Dün yediğim nane biraz içimde kalmış olduğundan, Mecidiyeköy'deki Media Markt'a gittim demin.

Farkında olmadan biraz daha ucuza almama vesile olmuş aslında o salaklığım. Benim aldığım MX 365, Mecidiyeköy'de 10 lira daha pahalı haberiniz olsun. Artık bu kira mira olaylarından mıdır bilemiyorum... 360 orada da yok. 170 yerine bir de 275 mi ne öyle bir model vardı, onu 59 liraya satıyorlardı. 365'i dün Taksim Media Markt'tan aldığım fiyat.

Aykan'ın bahsettiği CX200'ü de gördüm, 129 liraydı etiketi. Kulakiçigillerin sivri uçlu modellerinden olduğu için, zaten gündem dışı benim açımdan. Yapamıyorum onlarla. Ama bilhassa Apple ürünleri için güzel şeyler var Sennheiser'da. 350 liraya kadar gidiyordu oradakiler, çoğunda da kulaklığın kendi ses yükseltme-alçaltma özelliği var.

Bu benim aldığım modellerdeki belki de tek eksik odur. Olsa güzel olurdu.
 
Bak işte kaç gündür bu yazdığın kulaklıklara özenip almayı düşünüyorum ama en önemli detayı atladım. Ben ne yazık ki kulak içi olayına evrildim artık. İnsanı o dış seslerden izole etmesi ve kulağının içinde kaybolması çok ayrı bir olaymış kullandıktan sonra anladım. Bu ara kulaklığım bozulduğundan yedekte bekleyen klasik Sony'ye döndüm ve kulağıma büyük geldi resmen. Daha önce nasıl kullanmışız bunu dedim. Her an gidip yeni bir kulak içi Sony alabilirim yani.
 
Valla ben Sennheiser CX200 kullanıyorum şu an. Baya dayanıklı kulaklık öncelikle. Kulak içi fobisi olmayıp uygun (ben aldığımda 70TL idi ama kur yükseldikten sonra MediaMarkt'ta 100TL olmuş sanırım) ve kaliteli bir kulaklık arayan varsa tavsiye ederim. Xperia Z ile kullanıyorum. Telefonun yanında gelen Sony kulaklık ile karşılaştırmak gerekirse, öncelikle desibel, sonra bas olarak daha yüksek Sennheiser. Daha dolu geliyor, alışma süreci var biraz. Ayrıca Sony kulaklığın 6 ayda sol tarafı bozuldu, bunu bir yıldır kıvıra kıvıra kullanıyorum tık demedi, maşallah (y)
Bak işte kaç gündür bu yazdığın kulaklıklara özenip almayı düşünüyorum ama en önemli detayı atladım. Ben ne yazık ki kulak içi olayına evrildim artık. İnsanı o dış seslerden izole etmesi ve kulağının içinde kaybolması çok ayrı bir olaymış kullandıktan sonra anladım. Bu ara kulaklığım bozulduğundan yedekte bekleyen klasik Sony'ye döndüm ve kulağıma büyük geldi resmen. Daha önce nasıl kullanmışız bunu dedim. Her an gidip yeni bir kulak içi Sony alabilirim yani.


Benim deneme görme gibi bir şansım yok ama, hocam sen denk gelirsen, şu Sony SBH80 (Yukarıdaki yazımdaki model) modeline bir baksana. Kulak içi modellerde Sony'nin zirvesi sanırım.
 
Geri
Üst