Sahne Monitörleri?

Peki bu monitörler ses düzenini bozmuyormu(seyircinin duyduğu sesi)?
Bozmuyorsa nasıl oluyor :) Çünkü monitörden gelen sesi müzisyen duyuyorsa seyircide duyacak yani... Bozulmuyorsa nasıl oluyor :)
Çok mu soru sordum :) hehe
 
Dışardaki ses müzisyenin hoparlörüne verilen sesin oranına göre çok çok daha yüksek. Yani dışardaki ses içerdeki sesten yüksek, haliyle bastırıyor. Zaten şöyle düşünürsen anlayacaksın ki, sahne içindeki sesi bastırmasa bile yüksek olduğundan, monitörlerden farklı düzeyde gelen enstrüman sesleri seyircinin duyduğuna bir şekilde toplu olarak karışıyor ve çok derin irdelemezsen de fark edilmiyor.

Sevgiler...
 
monitör

çok fazla konsere çıkmadım ancak,
sahne içindeki ses ile sahne dışındaki ses ayrıdır.
sahne içindeyken genellikle dışarıya sesi ileten kolonların arkasında olursun.Ve yine genelde seyircinin sesi aldığı oranda sen(müzisyen) alamazsın.Bu yüzden sahne içinde monitörler yardımıyla ihtiyaç duyduğun sesleri imkanlar el verdiğince(tonmaister,ekipman vs.) alırsın.
Bir de ses düzenini bozmuyor mu diye bişey sormuşsun:
İnsan kulağı her zaman yüksek çıkan sesi algılar ve onun yanında zayıf kalan diğer sesleri önemsemez.Bu kuraldan yola çıkarak ve üstteki açıklamayı da dikkate alarak dinleyicinin kolonlardan gelen sesi duyacağını ve monitörlerden gelen sesi de pek önemsemeyeceğini çıkarabiliriz.
umarım anlatabilmişimdir ve yanlış bir açıklama da yoktur. :)
 
rockforever demiş ki:
Arkadaşlar bu sahne önüne konan monitörler tam olarak ne işe yarıyor lütfen açıklarmısınız?
Konuyu açmadan önce arattım ama bulamadım...
Bir yerde müzisyenin çaldığını duymasını sağlıyor diye duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum.
Ayrıca doğruysa adam anfiden gelen gitar sesini duymuyor mu ki buna ihtiyaç duyuyor?
Veya sahnenin ses düzeni bozulmazmı? Nedir ne değildir lütfen bilenler bir açıklasın?

Sadece müzisyenin kendisini duymasını degil , müzisyenin , gruptaki tüm arkadaşlarının enstrumanlarını duymasını ve grupdaki senkronizasyonu sağlıyor.Sahnede sadece kendini duymak yeterli olsaydı dedigin gibi amfiden sağlanırdı...Ayrıca amfiden çıkan sesle kabinden çıkan ses bir olmuyor tonmasterın ayarladıgı equilezer sayesinde.Monitördende dışarı giden sesin tonunu duyup tonmaster a ona göre ayar yaptırabiliyoruz...Birçok işe yarıyorlar..Onlar olmasaydı sahnede çalmak oldukça zor olurdu ;)
 
Geri
Üst