fungu

hey arkadaşlar,sırf bir konserde grup söylendiği şekilde bitakım aksiliklerle karşılaştıysa bu çokta büyütülmemeli.fungunun bugüne kadar yaptıkları meydanda,geniş kitlesi meydanda.bu kitle funguyu eminimki sadece bir konsere dayanarak sevmedi.we anladığım kadarıyle fungu gün geçtikçe bu kitleyi dahada büyüterek yoluna dewam ediyor.gönülden başarılar...
 
herkesin bir fikri var işte benimki: fungu Ankara'nın en kaliteli müziğini yapan gruplarından bir tanesi, hem de en orjinalini ve hakkını vererek.orjinallik burada çok önemli, çünkü Türkiye'de orjinal ve daha farklı bir müzik yapan, seyirci kaygısı gütmeyen grup çok az. bu açıdan bir kere çok büyük alkış hakediyorlar.Türkiye bu tarz grupların çokluğuyla müzikte ilerleyebilir.
onun dışında konsere gidemedim. ama sadece şunu biliyorum Manhattan'da sound yapmak çok zor, çünkü sistem yok. eğer sound gerçekten kötü idiyse, bu Fungu'nun Manhattan'a alışmamış olmasındandır. bir grup bir sahneye alıştıktan sonra ancak soundunu oturtabilir, bunun için de o mekanda pek çok kez sahne alması gerekir. Fungu'nun Manhattan'da ilk konseri olduğu için(son kadro ile), eğer böyle bir şey olduysa, son derece normaldir.
 
sollovox kardeşim soundcheck in üstünde durmayan bi grup olsak simdiye kadar ki cogu konserimizde sound berbat olurdu ...

soundchecklere önem vermiyolar diye genelleme hakkın dogmuyo o günkü sound yuzunden..bizi sürekli dinlemeye geliyo olmasan ve soundumuzu biliyo olmasan su tepkiyi de vermezdim zaten..
ben kendi adıma da gayet üzüldüm o günkü soundun böyle oldugundan ama su saatten sonra yapabileceğimiz birşey yok neyazikki

hani hepsini geçtim bizi tanıyan bi insansın burda suclayana kadar keşke gelip uyarsaydinda elimizden geldiğince düzeltmeye calışsaydık daha yapıcı bi hareket olurdu degil mi..
 
geç bir cevap olacak gerçi ama ben de bir şeyler ekleyeyim dedim;

chakil demiş ki:
hiç beklediğim gibi olmadı tam bi hayal kırıklıgı diyebilirim..grubun kıyafet uyumundan ses düzenine kadar hersey kötüydü..göze ve kulaga hitaben bişey bulamadık biz..vokalin sesi iyi aslında ama dediğim gibi sesbaya kötü geliyodu..daha iyi olmanızı umuyorum bundan sonraki konserlerinizde daha iyi olmanız dileğiyle:)bu msgdan sonra gaza gelirsiniz umarım birazda olsa

güzel arkadaşım ne kadar doğru demişsin! müzisyen dediğin sahnede bir bütündür değil mi? illa ki şık olacak; ama işte atlıyor bu detayı çocuklar. oysa kiii hepsinin amacı yeni gülben ergen, sibel can, seda sayan olmak iken rüküşlükleriyle sınıfta kalıyorlar. grubun erkek üyeleri de başarısızdı değil mi?? halbuki ben biliyorum, mesela erdem gelip bana dert yanar neden bir özcan deniz zerafetine sahip değilim diye. ama olmuyor olmuyor olmuyor, fungu 10 üstünden 1 alarak sınıfta kalıyor bu hafta.

kaç yıldır dinliyoruz fungu'yu, gayet güzel çalıyorlar işte. manhattan'ın ses sisteminden bahsediyorsun, bilmiyorsan ben birkaç şey söyleyeyim, birincisi ayarlar en süper şekilde yapılsa bile önlere gittiğinde vokalleri duyamazsın, çift gitar olduğunda da ikinci gitarı dinlemek için mekanda tur atarsın hangi kolondan geliyor diye. ikincisi saat 01.00'ı geçmişse bass'ın sesini kısıp çalmak zorunda kalırsın. ki bunlar en iyi durumda olabilecekler.
sonuçta eleştirmek ayrı, ayar vermek ayrı şeyler. biraz tolerans yahu, bu kadar mı zor yani?
 
sonucta herkes aksaklıklar yaşar bunuda unutmamak lasim..eger hemen bi aksaklıkta huurraaa saldırıya gecilirse bizim için ne o eleştirinin degeri kalır ne de gercek anlamda ciddiye alırız..burdan eleştiri kaldıramıyozruz gibi de anlaşilmasın eleştiriye hep acıgız bizim tepkimiz eleştiriliş tarzından kaynaklı bu biline.. :!:
 
ayrıca fungu soundcheck te kendi üstüne düşeni layıkıyla yapmıştır,sahne içinde de gayet başarılı bi sound yakalamıştır,şarkılarını da kanımca güzel icra etmiştir....izleyiciye gelen ses fungunun sorumluluğu altında değildir,tonmaister ı ve mekanı bağlar...zaten bu gidişle tuvaletlerin temizliğinden de biz sorumlu tutulacaz:D fungu istediğini giyer,isterse bişey giymez(daha denenmedi),kendisinden piyasadaki grupların demirbaş listelerindeki şarkılar bekleyenleri hüsrana uğratır,hayata küstürür..eleştiriye gayet açıktır fakat eleştri yaptığını zannederken aslında taşlama yapan kişilere karşı alaycı bir üslup takınabilir..fungu zaten hali hazır da gazdadır,gaza gelmesi için bağzı mesajlara ihtiyaç duymaz....bunlar fungunun olmazsa olmaz 4 altın kuralıdır:)fungu herkesi saygı ve sevgiyle selamlar:)
 
deha arkadaşım bu listede bir kuka forumu da var bu grup hakkındaki görüşlerini oraya yaz istersen çünkü burda gereksiz bir yer işgal ediyolar daha iyiydi ee napıcaz kuka dağıldı ve tarihin karanlık sularına gömüldü o zaman devam edelim di mi?:)
 
fungu kendisi oldugu surece cok iyi bir grup, taslamak o kadar anlamsizki, insanlar elestiri yapmayi bilmiyorlar, gruplar da elestiriye acik olduklarina pisman oluyorlar
bir noktadan sonra bosverin bos seyleri ya takilin kendi kafaniza gore istediginizi giyin istediginizi calin, sound problemi fungunun hatasi degildir, ankarada ne yazik ki cogu mekan soundu cok havada yaptigi icin gruplar kotuymus gibi geliyor....

funguya sevgiler
peace
 
big_muff demiş ki:
turke 01 arkadaşım henüz kayıdı olan tek şarkımız(dinlediğin şarkı)olduğu için bir demo çıkarma olayına girmedik:)...ve herhangibi bir sayfada da şarkı şu an mevcut değil...eğer msn messenger kullanıyosan ,özelden mail adresini gönder sana şarkıyı ordan gönderirim istersen..

Hocam sağol, Pınar bana gönderdi şarkınızı. Ben genellikle progressive rock-metal dinleyen biri olarak, yaptığınız parçada bu tatta birşeyler buldum. Ayrıca şarkınızın "makamsal" yapsı filan çok hoşuma gitti. Bence kendi parçalarınızı yapın. Türkiye'yi bilmem ama belki avrupa'da başarılı olabilirisiniz bu tarzı korursanız. Çünkü yaptığınız parçanın tadında başka birşey dinlemedim ben. Varsa bile bilmiyorum. Kayıt konusunda ufak tefek ses ayar problemleri olmuş ama tabi o kadar olur. Daha çok beste bekliyorum :D "Helal olsun" ;)
 
İnsanlar eleştri yapma konusunda hürdür fakat eleştri boyutları anlamsız yerlere kayarsa olaylar iyice büyür ve kalpler kırılır.Sonuç olarak Fungu hiç bir şekilde taviz vermeden inandıkları yolda müzik icra eden bir gruptur ve açıkçası müziği piyasalaştırmadan bu camiada ayakta kalmak herkesin harcı değildir.Fungu bunu başarabilen bir grup olduğundan saygıyı çoktan haketmiştir.

Müziğin içinde olan herkes iyi bilir ki saatlerce soundcheck yapsanız bile sistem kötü olduğunda yapacak hiç bişey yoktur ki buda ister istemez grubun sahne performansını etkileyecektir. İyi olan birçok performansın yanında Fungu nun bir defalık kötü performans göstermesi ( ki ben buna inanmıyorum ) insanları hayal kırıklığına uğratmamalıdır.

İpi çekilecek bi konu varsa Fungu kendi özeleştrisini yapıp çıkacak karar doğrultusunda da gerekeni yapacaktır.


Saygılar, sevgiler
 
Geri
Üst