Yurt Çapında Alternatif Esnaf Önerileri

Evrensel e katkı yapayım madem :D Kenan Turgut luthier in tam ismi, İzmir 2 caddesi 34 numara Turtes pasajı 26 numara Kızılay/Ankara. Kendisi işini iyi yaptığı oranda da geç teslim eder onu da not düşelim. Genel bakım diye verirsiniz 3-4 günden aşağı zor alırsınız. Diğer büyük işlerde ayları bulabilir.
Arkadaşımı fret değişimi için verdiği gitarı verdikten 1 yıl sonra fret takılmadan aldığını bilirim :D
 
Merhabalar.
Elimde bir adet 10W Vox Pathfinder amfi var, ufak bir şey evde pratik yapmak için. Düşündüm taşındım dedim ki, bir adet Vox cabinet daha alayım, hem az daha volüm olsum hem de Vox fetişim tatmin olsun. Bunu yapabilecek bildiğiniz elektrik / elektronikçi var mıdır? Çeşitli forumlardan okuduğum kadarıyla evde dahi yapanlar varmış ama hiç anlamıyorum elektrik işlerinden. Şu linkte bahsetmişler:

Vox Pathfinder 10 Extension Cab Jack Mod | Harmony Central

"just take the leads that are going to the speaker and wire them to the jack. for your stock speaker inside just wire it up to a jack for plugging in, some use standard speaker cable, i just used 2 heavy guage wires, i put a speaker clip on each end (to stick on the speaker clips) and the other end going to a standard jack. as you can see i just leave the inetrnal speakers wire/jack laying inside the combo at home when im using another cab - i can grab it and go when i need to and plug in the speaker inside"

Şimdiden teşekkür ettim.

Merhaba. İstanbul'da isen Guitar Tech'den Levent Hocaoğlu ile iletişime geçip ona danışmayı deneyebilirsin. İlk sayfada adresi, telefonu var.
 
Ankara do-re muzik hatay sokak subesi, "tolga abi" ye selam olsun :) Kesinlikle kiyaslamak haddime degil bu luthierlik mevzusunu ama yillardir tanidigimiz kenan ustadan emin olun eksigi yok arti yonu ise kisa surede teslim diyelim. Gitarinizi emanet ederken gozune bi focus atip elektrigi verirseniz, siz sormadan tusenizi anlayip ona gore muamele yapacaktir gitara zaten, fazla bisey anlatmaniza gerek kalmadan :D En ufak bir is bile olsa gitarinizi temizleyip allayip pullayip cilalayip cillop bi kivamda teslim eder, kendi ekipmanin ayirmaz, ayni ozeni gosterir sagolsun. Tavsiyemdir (y)
 
Bilgi için eyvallah. Ama adamın tam adı ve adresi de olsa iyi olur. Hani DoRe'de çalışıyorsa "Ankara DoRe Hatay Sokak Şubesi" diyeyim, o da olumlu da, adını "Tolga Abi" diye vermek iyi olmaz sanırım :)
 
Meşrutiyet Caddesi / Hatay Sokak 22/d M.E.B. Dante Müzik Stüdyoları ve Kurslarında haftasonları luthier bir arkadaş gitar bakım ve onarımı yapıyor.Evde tamir imkanı olmayanlar için alternatif bir çözüm olabilir.Fiyat olarak da çok cüzzi diğer ustalara göre ,değerlendirilebilir :)
 
Geri
Üst