Uygun Maliyetli Ve Hafif Pedal Board Yapımı

Forumdaki arkadaşlardan gördüğüm yöntemlerden yapabileceğimi düşünerek uğraşım sonucu ortaya çıktı. Amacım bundan para kazanmak vs.. değil sadece maliyeti ve ağırlığı daha düşük pedal board yapmaya çalışan arkadaşlara birazcıkda olsa yardımcı olmaktır.
Yaklaşık 1,5 - 2 saatimi alan bir çalışma oldu.

Gereken malzemeler,

Laminat parke (Kaç adet? = Yapılacak board büyüklüğüne göre)
Conta (pedal sayınıza göre)
Vida
Ve Hızlı yapıstırıcı...

SAM_0044.JPG SAM_0043.JPG

Benimki birazcık aleleda olduğu için ve daire testerem olmadığı için laminat parkeyi düzgün bir şekilde kesemedim ve Pedalları düzgün bir sırayla yerleştiremedim.

Uygulanacak adımlar,

1- İstenilen uzunlukta iki adet Parke kesilmeli ve bu parkelerin kilik sistemine yani birbirlerine oturacakları kısıma tutkal sürüldükten sonra birbirlerine geçirilmeli..
2- Pedalları koyulacak yerler ve alt kısımdan geçecek elektrik tesisatı belirlenmeli ve vidalanacak, elektrik tesisatının yukarı geçeceği yerlere matkap ile delikler açılmalı
3- Contalar ile vidaları pedallar tam oturacak şekilde vidalanmalı
4- Üçgen biçimde ve dikdörtgen kesilmiş olan parke parçalarını, daha önce birleştirdiğimiz parkenın altkısmına yapıştırılmalı ( bu sayede board biraz daha eğimli durmuş olacak.)
Çıplak board ağırlığı yaklaşık 1 kg civarı. Bütün malzemeler bende olduğu için maliyeti 0 lira oldu ama bütün herşeyi dışarıdan almaya kalkarsanız yaklaşık 10 lira gibi bir fiyatı olacaktır..
Herhangi bir kusurum olduysada affola...
 
Geri
Üst