DeviantART

Kişisel çalışmalardan oluşan dev bir site.(En son 15 milyon küsür iş vardı.)Amatör çalışmaların yanında çok profosyonel işlerde var.Sınırlama yok gibi; heykelden gazete küpürüne kadar baya nitelikli bir sınıflandırma sistemi var.Bildiğim kadarıyla siteye "upload" ettiğimiz çalışmaları site telif altına alıyor.Alım Satım yapılabiliyor.Para kazanabilen var mı bilmiyorum ama satan bol.

Bu siteyi tam anlamıyla kullanmasını bilen var mı?Birşeyler satabilen ya da almış olan,arayüzle ilgili bilgisi olan(mesela ben beğendiğimiz birinin eselerini izleme olayını yeni öğrendim)teknik detayları bilen..
 
Deviantart güzel bir site yaklaşık 1 sene önce üye olmuştum sanırım bende. Fazla takılmayan kişiler için cidden karışık geliyor başta. Senin de yazdığın gibi amatör- profesyonel sınırlaması yok. Ancak site telif altına almıyor aslında senin çalışmalarını. Olay şu; sen istediğin çalışmaları siteye atıyorsun bir nevi senin galerin gibi. Diğer kullanıcılar geziyor, yorum yapıyor hatta bazıları kullanıyor ancak etik olarak kullandıkları kişinin çalışması için "kullanabilirmiyim" diye izin alıyor ve şu kişinin galerisinden kullandım diyerek link veriyor.

Kullanıcıların isminin başındaki * işareti o kullanıcının paralı galerisi olduğunu gösteriyor. Stock diyorlar buna ve galerideki çalışmaları kullanmak istersen kişiyle irtibata geçip ücretini ödüyorsun. Arkadaş grupları oluşturabiliyorsun, + (favori) verdiğin kişiler listene eklendiği için otomatik olarak o kişilerin yeni çalışmalarından haberdar oluyorsun. Çok sık takip edip aktif olarak kullanan kullanıcılar kendi aralarında işbirliği de yapıyor biri diğerine modellik yapıyor öteki fotoğrafı çekiyor başka biri diğeri için grafik çalışıyor falan. Profile bölümünden kişisel bilgilerini oluşturup Journal kısmında haberlerini yenileyebiliyorsun, günlük oluşturabiliyorsun, arkadaş listeni sergileyebiliyorsun. Son yüklediğin çalışman (recent deviations) ve en sevdiğin çalışmanı (featured Deviation) ana sayfandan gayet vurgulu biçimde sergileyebiliyorsun. Ücretsiz üyelikte bir yere kadar takılıp galeri gibi kullanıyorsun, çoğu yerde ücretliye geç uyarısı gelir karşına.

Türkiye'deki durumu bilmiyorum ancak yurtdışında profesyonel olarak çalışmalarını satan hatta siteyi CV gibi kullanıp, buradan çalışmalarımı görün diyerek iş bulan çok sayıda insan var. Ben her çalışmamı siteye attığımı söyleyemem biraz geyik olarak takılıyorum, her çalışmasını her fotoğrafını çizdiği grafiği logoyu siteye gönderip aktif bir biçimde kullanan kişiler var. Bazılarının internetteki ofisi gibi yani. İşlerini direk buradan yürütüyor. Buluşmalar falan oluyor türk gruplarında, şehir bazında, hobi bazında, üniversite bazında vs gruplara üye olup her tür organizasyondan haberdar olabiliyorsun. Adult bölümler için bile herhangi bir kısıtlama yok sadece adult olduğunu belirtmen gerekiyor, bu şekilde de modellik, fotoğrafçılık konusunda bir ajansta çalışmak isteyenler siteyi referans gösteriyor, buyrun buradan bakın diye.

Oldukça fazla üyesi olduğundan çok güçlü bir network altyapısı var. Sitede dikkat ettiysen refresh olayı biraz geç görüntüleniyor. Sanırım destekli bir datacenterları vardır bu iş için. Binlerce insan her dakika binlerce upload download yaparken yine de gayet güzel bir hızda dolaşabiliyorsun siteyi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Açıklamalar için teşekkürler Futurist.Bende 2-3 ay önce üye olmuştum.Başlarken heves oluyor biraz demekki :D .Upload a değil de Download a kayıcam galiba bu yüzden.

Gezilmesi gereken bir site gerçekten çok yetenekli insanlar var.Eser sınıflandırma sisteminin de baya ayrıntılı olması aradığımızı bulmamızı kolaylaştırıyor.O kadar resim yüklemesine rağmen sitede ordan oraya atlıyorsunuz pek sayfa bekleme durumu yok.Tavsiye olunur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Direk "paste" yapmak istemedim.Site ile ilgili geniş türkçe açıklamaları http://www.deviantart.com/view/16540006/ adresinden okuyabilirsiniz.

Anarchist Hippy başkalarına yorum yapman baya etkili oluyor kendi sayfanın ziyaret edilmesinde.Bende şimdilik 150 pageview deyim.Ama daha güzeli çok iyi çalışmalar var bu sitede baya geç keşfetmişim.
 
evet ben de cizimle ilgileniyorum, ve gerçekten inanılmaz çizimler var, ağzım açık baktığım çok olmuştur :D bu tr işlerle ilgilenenler kesinlikle katılmalı bence, insan baka baka çok şey öğreniyo
 
Ben de can alıcı olarak edindiğim veya kendim fotoğrafını çektiğim duvar kağıdı maksatlı kullanılabilecek fotoğrafları yüklüyorum...Yakında el çizimi karikatürlerim vb. çalışmalarıma da de yer vereceğim ama önce üşenmeyip,tarayıcıyı bağlamam gerek :)
http://aspexpert.deviantart.com/
Ayrıca;Deviantart Mobile hizmeti deneme durumunda bile olsa iyi işliyor.Keşke bir de Türkiye'deki GSM operatörleri olsa :(
 
ben yeni kşfettim o siteyi..biraz gec oldu sanırım ama :) ..üy olmak istedim ama paralı oldugunu gördüm..acaba yanlış mı gördüm bilmiyorum ama..bu arada yapılan işlere de baktım..tabi hepsine bakamadım..baya cok vardı çünki..çok amatör işlerden oldukça profosyonel işlere kadar bi dolu çalışma vardı..ben de yolamak istedim..ama öncelik üye olmam..
 
en sevdiğim site,hergün muhakkak girer bakarım,çok geniş bir yelpazede sergilenen müthiş resimler var,insan her şeyi bilmek,her şeyi yapmak istiyor.
 
Ben üye olalı bir kaç hafta oldu.Fakat dil problem yaratıyor.Kör topal geziniyorum.Çok nitelikli işlere rastladım.İşlerimi göndermek istiyorum. Nasıl gönderildiğini bilen var mı?
 
ForumdanAtildim demiş ki:
trend halini alması üzücü olan site..ekşi sözlük pompaladı tabii :)
kardeş ekşi sözlüğün ufak bi grup olmak dışında o siteye hiçbişi yaptığı yok..trend haline getirdikleri fln yok yani..dünyanın en ücra köşelerinden bile üyeleri war bu sitenin..ekşi sözlük ten haberi olmayan üyeler..hem bi sitenin çok iyi olması onu trend haline getirmeyi gerektirmez ki..deviantart a laf yok..o kdr.. :LOL:
 
Alf demiş ki:
Ben üye olalı bir kaç hafta oldu.Fakat dil problem yaratıyor.Kör topal geziniyorum.Çok nitelikli işlere rastladım.İşlerimi göndermek istiyorum. Nasıl gönderildiğini bilen var mı?
basit..sayfanı açtığında sayfanın üst kısmında bi kontrol paneli görüceksin..browse-shop-submit-chat.. gibi seçenekler war.buraya kdr tmm..tabi önce yükliiceğin işin bilgisayar ortamına aktarılması lazm..bi yazıcıya ihtiyacın war yani..işi bilgisayara aktardıktan sonra kontrol panelinden SUBMİT i tıklıyosn..karşına hangi dalda iş sergilemek istediğini soran bi panel çıkıcak..devation-scrap-ID-avatar..gibi.. fotoğraf ya da başka herhangi bi daldaki çalışma içn deviation alanını seçmen uygun..daha sonra yükleyeceğin işle ilgili açıklamaları dolduracağın boşluklar war..sergileyeceğin işe bi isim wermen gerek..boşluklarla işin bittiğinde browse butonuna basaraktan işini yüklemek dışında bi işin kalmıyor..kolay gelsin.. :LOL:
 
Geri
Üst