Google

Google sonunda 2.000.000$ ödeyerek "YouTube"un da sahibi oldu. Arama motoru fikrinin sahibi ya da uygulayıcısı olarak inanılmaz bir servet edindiler...

Sevgiler...
 
Eğer google siyah olsaydı yılda 3000 Megawatt elektrik tasarrufu olacakmış.Beyaz olan bir ekran yaklaşık olarak 74 watt elektrik tüketiyormuş.

Siyah bir ekransa yaklaşık olarak 59 watt.Google, günde yaklaşık olarak 200 milyon ziyaretçi alıyor. Her ziyaretçinin ortalama 10 saniye arama süresi olsa; Google, günde 550.000 saat görüntüleniyor.

Eğer sayfa siyah olsaydı toplamda 15 watt’lık bir kazancımız olacaktı. bu da dünya çapında 8.3 megawatt/saat lik bir enerji kazanımı demekti ya da yılda 3000 megawatt/saat. Sitede yapılan birkaç kod değişikliği ile yılda 300.000$ lık enerji tasarrufu olurdu...

Alıntıdır

Sevgiler...
 
bu google'ın gmail'inde bazen mesajlar garip karakterli geliyor. ne yapsam bilemedim. utf-8 ayarları diye birşey varmış. acaba bu yazı karakterleri nasıl düzelir?
 
lepistes_ozmo demiş ki:
abi onu bunu geçınde google manyak bı servıs bence bı dedıkoya gore gmail yahudilerınmıs ve sıldıgınız mailler dahı arşivlenıomus dıkkat etmek gerek eger terorıstsen hele :D heheh
hotmail,gmail den attığım bütün mailler abd tarafından saklanıyor hatta sen kullanmasan bile hotmail,gmail i başka bir mail adresinden hotmail e mail atsan bile senin bütün maillerini okuyorlar okuyup saklanıyor her mail pc ler tarafından ve arşivleniyor yazdığın mailin içinde elkaide,ladin falan yazıyor ise direk senin mailini taramaya başlıyorlar ve bütün attığın mailleri adamlar felaket ya.
 
8O ben bu paranoyayla yasayamaam :p :D biraz abarti olmus ama konu hakkında bilgim pek yok deisik geldi.. bi sekilde hotmailden bazı bilgilere ulasarak depolandıgını ve cesıtlı yerlerde kullanıldıını bılıodum da bu boyutta olduunu ben hayal edememıstım bravo :)
 
Geri
Üst